Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Oι δεσμεύσεις του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ επιλύουν τα προβλήματα

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Oι δεσμεύσεις του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ επιλύουν τα προβλήματα
H εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει την Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2022, για να εξετάσει – κατόπιν σχετικής εισήγησης - τις προτεινόμενες, από τον όμιλο ΕΛ.ΟΜ.Α.Σ δεσμεύσεις, που αφορούν τις πιθανολογούμενες παραβάσεις, των άρθρων 1 του Ν. 3959/2011 και 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα εξετάσει εάν η υποβληθείσα πρόταση δεσμεύσεων του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ είναι σύμφωνη με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αποδοχής δεσμεύσεων, επί των πιθανολογούμενων κατά τη σχετική εισήγηση προβλημάτων ανταγωνισμού. Από τα ευρήματα του ελέγχου προέκυψαν επικοινωνίες, οι οποίες αναφέρονται σε προτροπή για μη λειτουργία καταστημάτων ενός μέλους του ομίλου αγορών ΕΛΟΜΑΣ σε γεωγραφική περιοχή που λειτουργεί άλλο μέλος. Τα ευρήματα αυτά ενδέχεται να αναφέρονται σε πρακτική περιορισμού του ανταγωνισμού, η οποία κατατείνει σε γεωγραφική κατανομή των αγορών.
Σύμφωνα με την εισήγηση, οι προτεινόμενες από τον όμιλο ΕΛΟΜΑΣ δεσμεύσεις επιλύουν αποτελεσματικά τα πιθανολογούμενα προβλήματα ανταγωνισμού οδηγώντας σε άμεση αποκατάσταση των συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στις εν λόγω αγορές.
Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο