Επιχειρήσεις

Πλήρης ηθική απαξίωση της διοίκησης της Ελλάκτωρ - Συνένοχοι ή ανόητοι; - Να παραιτηθούν γιατί είναι ακατάλληλοι

Πλήρης ηθική απαξίωση της διοίκησης της Ελλάκτωρ - Συνένοχοι ή ανόητοι; - Να παραιτηθούν γιατί είναι ακατάλληλοι
Όλες οι δηλώσεις που έχουν κάνει έως τώρα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την χρηματιστηριακή αγορά η Reggeborgh, ο Η. Λιανός προσωπικά, ενδεχομένως και το συνεργαζόμενο μαζί τους επενδυτικό fund Atlas είναι ψευδείς
Σχετικά Άρθρα

Συνέπειες ισχυρού σοκ, προκαλούν η αποκάλυψη ότι η εκτελεστική επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς, έχει καταρτίσει πολυσέλιδη έκθεση με την οποία καταλογίζονται σειρά παρανομιών στη Reggeborgh που χρηματοδοτούσε αφανώς και τον «επενδυτή» Ηλία Λιανό που αγόραζε κρυφά μετοχές Ελλάκτωρ για να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρίας.
Να σημειωθεί ότι το θέμα έχει αποκαλύψει με συνεχή ρεπορτάζ και έρευνα το bankingnews που έχει συμβάλλει ένα μεγάλο χρηματιστηριακό και όχι μόνο σκάνδαλο να έρθει στο φως...

Είναι πλέον προφανές ότι όλες οι δηλώσεις που έχουν κάνει έως τώρα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την χρηματιστηριακή αγορά η Reggeborgh, ο Η. Λιανός προσωπικά, ενδεχομένως και το συνεργαζόμενο μαζί τους επενδυτικό fund Atlas είναι ψευδείς.
Όλα όσα διαβεβαίωσαν από το 2019 και μετά ήταν ψέματα κι αυτό έχει προφανώς έχει και ποινικές συνέπειες.
Όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν το επόμενο διάστημα και θα υποστούν τις προβλεπόμενες ποινές.

Προκύπτει όμως και κάτι ακόμα σημαντικότερο....


Η σημερινή διοίκηση προθύμων της Ελλάκτωρ, τι γνώριζε από την παράνομη δραστηριότητα των αφεντικών της;
Είχαν αντιληφθεί ότι καλούνται να υπηρετήσουν μέτοχο που διαπράττει σειρά παρανομιών;
Είχαν καταλάβει ότι «εκλέγονται» από μια παράνομη πλειοψηφία που δημιουργήθηκε χάρη στις κινήσεις παραπλάνησης του βασικού μετόχου; Είναι πλέον σαφές ότι ένας τυχοδιώκτης κερδοσκόπος;, τους αξιοποίησε προκειμένου να ελέγξει παράνομα την εταιρεία.
Το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουν είναι αν γνώριζαν και είναι συνένοχοι ή αγνοούσαν όσα το bankingnews (ΒΝ) αποκάλυπτε και είναι ανόητοι.
Όποια κι αν είναι η απάντησή τους, το συμπέρασμα είναι το ίδιο:
Είναι ακατάλληλοι να βρίσκονται στη Διοίκηση μεγάλης εισηγμένης εταιρίας.
Η επενδυτική αγορά δεν χρειάζεται ούτε μαριονέτες με κρυφή ατζέντα ούτε ανόητους σε κρίσιμες θέσεις ευθύνης.
Επειδή δεν έχουν πλέον ίχνος ηθικής νομιμοποίησης, τους συμβουλεύουμε να αποχωρήσουν σιωπηλά αποδεχόμενοι το βάρος των ευθυνών τους.
Αν συνεχίσουν να παριστάνουν του άσχετους, σημαίνει ότι είναι συνυπεύθυνοι.
Αλλά δεν είναι μόνον τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι «μικρομέτοχοι» Λ. Μπόμπολας, Χρ. Παναγιωτόπουλος. Α. Γιόκαρης που έσπευσαν να υποκλιθούν στον ολλανδό μεγιστάνα με το ανάλογο όφελος, γνώριζαν;
Είχαν ενημερωθεί για τις παρανομίες με τις κρυφές μετοχές ή μήπως τα έμαθαν χθες;
Και σήμερα που γνωρίζουν ποια είναι ή άποψή τους; Συμφωνούν με όσα έκανε ο συνέταιρός τους;
Ειδικά σε ότι αφορά τον Λ. Μπόμπολα, το bankingnews είχε αποκαλύψει την κρυφή συμφωνία του με τον Holterman της Reggeborgh η οποία μέχρι να την φέρουμε στη δημοσιότητα ήταν «ανύπαρκτη».
Αλλά και μετά την αποκάλυψή από το bankingnews θεωρήθηκε χωρίς ιδιαίτερη σημασία καθώς εμφάνιζε υποτίθεται κάποιες «πιθανές» δεσμεύσεις που περιέργως όμως τηρήθηκαν.
Τώρα μετά τα όσα αποκαλύπτονται πρέπει να επανεξεταστεί και η συμφωνία αυτή υπό το φως των αποκαλύψεων.
Είναι πλέον σαφές πως όταν έγινε η συμφωνία Μπόμπολα - Ολλανδού, ήδη είχαν αγοραστεί μετοχές Ελλάκτωρ από την Reggeborgh και παρέμεναν κρυφές.
Ο Λ. Μπόμπολας δύσκολα θα επικαλεστεί το ελαφρυντικό της αφέλειας που ορισμένοι του καταλογίζουν, αποδεικνύεται συνένοχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης