Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πως ο Μαντωνακάκης κερδίζει τις τράπεζες και η πρόταση να παραιτηθεί της σύμβασης για το Grand Resort Λαγονήσι για χρέη 460 εκατ

Πως ο Μαντωνακάκης κερδίζει τις τράπεζες και η πρόταση να παραιτηθεί της σύμβασης για το Grand Resort Λαγονήσι για χρέη 460 εκατ
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η πρόταση που εξετάζεται θα μπορούσε να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης… ωστόσο μια τράπεζα αντιδρά και ίσως εύλογα επειδή το δανειακό άνοιγμα δεν είναι μικρό.

Αποτελεί παράδοξο και οξύμωρο σχήμα πως η οικογένεια Μαντωνανάκη που κατέχει πλήθος μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων όπως το Grand Resort Λαγονήσι και το Elounda Beach και άλλα στην Κρήτη και στην Ελλάδα και οφείλει κατά τις τράπεζες 460 εκατ καταφέρνει να κερδίζει δίκες και να υποχρεώνει τις τράπεζες να σέρνονται πίσω από τις δικαστικές αποφάσεις.
Δεν έχει να κάνει μόνο με την ομάδα των νομικών αλλά και τα επιχειρήματα που προβάλλει κάθε φορά η κάθε πλευρά… και οι τράπεζες έως τώρα μπορεί στο παρασκήνιο να εμφανίζονται εξοργισμένες με τον όμιλο Μαντωνανάκη αλλά στο προσκήνιο… κερδίζει τις δικαστικές μάχες ή κατά το ορθότερο κάποιες – κρίσιμες – δικαστικές μάχες.
Το πρόβλημα είναι ότι οι οφειλές παραμένουν και μια πρόταση που έχει υπάρξει – και στο παρελθόν – είναι η οικογένεια Μαντωνανάκη να παραιτηθεί της σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο στο Grand Resort Λαγονήσι.
Να αναφερθεί ότι η περιοχή στην οποία βρίσκεται στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Resort Λαγονήσι ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και έχει εκχωρηθεί για πολλά χρόνια στον όμιλο Μαντωνανάκη που πραγματοποίησε μια μεγάλη επένδυση.
Με βάση την πρόταση αυτή το δημόσιο θα αναλάμβανε το ξενοδοχείο Grand Resort Λαγονήσι και από την πώληση θα διαγράφονταν σχεδόν 400 εκατ δάνεια του ομίλου Μαντωνανάκη ο οποίος θα κρατούσε τα ξενοδοχεία στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές.
Ωστόσο η πρόταση αυτή προσκρούει στην άρνηση του ομίλου Μαντωνανάκη να παραδώσει το Grand Resort Λαγονήσι…

Η εμπλοκή τραπεζίτη

Εσχάτως στην υπόθεση έχει εμπλακεί κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης ο οποίος λόγω και της καταγωγής από την Κρήτη, επιχειρεί να δώσει μια λύση μεταξύ του ομίλου Μαντωνανάκη και των ελληνικών τραπεζών.
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η νέα... πρόταση που εξετάζεται θα μπορούσε να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης… ωστόσο μια τράπεζα αντιδρά και ίσως εύλογα επειδή το δανειακό άνοιγμα δεν είναι μικρό και οι δικαστικές διαμάχες έχουν κλονίσει τις σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης