Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επίγειος και εναέριος ανταγωνισμός από τους αερομεταφορείς

Επίγειος και εναέριος ανταγωνισμός από τους αερομεταφορείς
Ξένοι και έλληνες αερομεταφορείς ανοίγουν slots, βλέποντας τις κρατήσεις προς την Ελλάδα να ακολουθούν αυξητική πορεία
Δια ξηράς και δια αέρος, οι αερομεταφορείς επιχειρούν να αναχαιτίσουν τα ‘πυρά ‘ που δέχτηκαν από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων επί πανδημία αλλά επί της παρούσης να μετριάσουν τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ξένοι και έλληνες αερομεταφορείς ανοίγουν slots, βλέποντας τις κρατήσεις προς την Ελλάδα να ακολουθούν αυξητική πορεία αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία να τελειώνει γεγονός που σημαίνει ότι η ψυχολογία των Ευρωπαίων από τους χειρισμούς της Ευρώπης να επανέρχεται.

Αύριο το νέο πρόγραμμα της American Airlines

Εννέα πτήσεις την εβδομάδα περίπου από τις ΗΠΑ προσγειώνονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με ισχυρές τάσεις ανόδου, τέτοιες που ενδεχομένως να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα επίπεδα του 2029. Στις 3 Απριλίου ξεκίνησε εποχικές πτήσεις μεταξύ Αθήνα και Νέας Υόρκης η United Airlines Αθήνας και Νέας Υόρκης ενώ από τον επόμενο μήνα και συγκεκριμένα στις 7 Μαΐου 2022 ξεκινά πτήσεις μεταξύ Washington– Αθήνας. Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί και το νέο πρόγραμμα της American Airlines.

IATA – επιστρέφει η επιβατική κίνηση πλησιάζοντας τα επίπεδα του 2019

Τα slots του ΔΑΑ γεμίζουν και από Ευρωπαίους αερομεταφορείς οι οποίοι είχαν για δύο χρόνια προσεδαφίσει τα αεροσκάφη τους.
Ενδεικτική και η ανακοίνωση της IATA η οποία αναφέρει ότι η επιβατική κίνηση επιστρέφει σταδιακά πλησιάζοντας τα επίπεδα του 2019.
Η εναέρια κυκλοφορία τον Φεβρουάριο του 2022 αυξήθηκε κατά 115.9% συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2021.
Την ανάκαμψη η ΙΑΤΑ την αποδίδει στην άρση των μέτρων από τις κυβερνήσεις των χωρών.

Η Aegean οδηγεί τον ανταγωνισμό

Στην Ελλάδα ο ανταγωνισμός καλά κρατεί με την Aegean να έχει βγάλει σε προσφορά μείον 30% επί της αρχικής τιμής του ναύλου μέχρι αύριο 8 νέους προορισμούς στην ιστοσελίδα της: Φλωρεντία, Παλέρμο, Μπάρι, Μπιλμπάο, Ίμπιζα, Κολωνία, Κλουζ-Ναπόκα και Πάφος για όλες τις απευθείας και με ενδιάμεσο σταθμό πτήσεις από/προς Ελλάδα μεταξύ 24/05/2022 – 30/10/2022. Η ίδια έκπτωση για όλους τους ελληνικούς προορισμούς προς/από Ιταλία και Ισπανία μέχρι αύριο.

Νέο Business Lounge στην εκτός Schengen στον ΔΑΑ

Στους στόχους για την εξυπηρέτηση των επιβατών η διαμόρφωση των Lounge με την Aegean να βγαίνει πρώτη και να ανακοινώνει το νέο Business Lounge στην εκτός Schengen περιοχή του Αεροδρομίου της Αθήνας έκτασης 1200 τετραγωνικών μέτρων το οποίο έχει ενσωματώσει την νέα εταιρική της ταυτότητα.
Στις επιδόσεις Business Lounge βασίζει την ικανοποίηση των πελατών της και η Sky express.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης