Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Από πού ήρθε η έκπληξη στη χθεσινή (11/4) τηλεδιάσκεψη της Intralot

tags :
Από πού ήρθε η έκπληξη στη χθεσινή (11/4) τηλεδιάσκεψη της Intralot
Δεν δόθηκε εκτίμηση για την πορεία των EBITDA του 2022 και η διοίκηση αναφερόμενη στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης είπε πως ακολουθεί την τάση του 2021

Δεν βγήκε είδηση για τη δραστηριότητα στις ΗΠΑ από την τηλεδιάσκεψη της Intralot για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα χρήσης 2021, αν και είχαν καλλιεργηθεί κάποιες προσδοκίες στην αγορά.
Ειδικότερα, υπήρχαν κάποιες πληροφορίες που ανέφεραν πως ίσως η διοίκηση να δώσει κάποια είδηση αναφορικά με την εισαγωγή της θυγατρικής στην Αμερική στον Nasdaq και σε αυτές απέδιδαν την άνοδο της μετοχής στις προηγούμενες συνεδριάσεις.
Ωστόσο, δεν υπήρξε αναφορά από τη διοίκηση αλλά ούτε και οι αναλυτές που παρακολούθησαν την τηλεδιάσκεψη έδειξαν να έχουν απορίες και να ρωτούν για ενδεχόμενη εισαγωγή της δραστηριότητας στις ΗΠΑ στον Nasdaq.
Η μετοχή είχε κινηθεί ανοδικά και με εξαίρεση τη χθεσινή συνεδρίαση έχει άνοδο από την αρχή του μήνα περίπου 18% (χθες υποχώρησε 5,6%).
Η είδηση μάλλον ήρθε από αλλού στην χθεσινή (11/4) τηλεδιάσκεψη και συγκεκριμένα από την απουσία ερωτήσεων.

Μετά από πολλές τηλεδιασκέψεις οι αναλυτές φάνηκε σαν να μην είχαν πλέον απορίες, ενώ παλαιότερα οι ερωτήσεις έδειχναν πως δεν τέλειωναν.
Συγκεκριμένα έγιναν δύο ερωτήσεις και η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε σε περίπου 20 λεπτά ενώ άλλες φορές κρατούσε ακόμα και πάνω από ώρα.
H μία αφορούσε το ομόλογου του 2025 αλλά ειπώθηκε πως δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και πως εξετάζονται διάφορα.
Ίσως αυτό να οφείλεται και στο γεγονός ότι οι προσπάθειες, όπως είπε και η διοίκηση που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια με αποκορύφωμα την αναδιάρθρωση των ομολογιακών δανείων στον Αύγουστο του 2021, έφεραν αποτελέσματα και πλέον ο όμιλος μπορεί να εστιάσει σε δραστηριότητες που θα φέρουν απόδοση.
Δεν δόθηκε επίσης κάποια εκτίμηση για την πορεία των EBITDA του 2022 και η διοίκηση αναφερόμενη στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης είπε πως ακολουθεί την τάση του 2021 και περιμένει παρόμοια πορεία.
Υπενθυμίζεται πως ο στόχος το 2021 για τα EBITDA ήταν 100 εκατ. ευρώ και κατάφερε ο όμιλος να τα ξεπεράσει και να δημοσιεύσει τελικά 110,4 εκατ. ευρώ.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν κάτι ακόμα που επισημάνθηκε στην τηλεδιάσκεψη και σε συνδυασμό με τη μείωση των καθαρών επενδύσεων έφερε μείωση του καθαρού δανεισμού στα 497 εκατ. ευρώ από 651 εκατ. ευρώ μειώνοντας και τον σχετικό δείκτη net debt/ebitda στις 4,5 φορές από 9,8 φορές.
Τέλος, τονίστηκε για τη Μάλτα, μετά και από σχετική ερώτηση, πως αξιολογεί την παρουσία της εκεί χωρίς να ξέρει αν θα δοθεί παράταση στο συμβόλαιο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης