Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο ρόλος της καινοτομίας των επιχειρήσεων - Αναγκαία η συνεργασία των μεγάλων επιχειρήσεων με τις νεοφυείς

Ο ρόλος της καινοτομίας των επιχειρήσεων - Αναγκαία η συνεργασία των μεγάλων επιχειρήσεων με τις νεοφυείς
Πρέπει να προσφερθούν συμβουλευτικές υπηρεσίες στις νεοφυείς επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν οι υποδομές ώστε οι startups να βρεθούν κοντά με τα πανεπιστήμια, τις μεγάλες εταιρείες, τις τράπεζες και τις εταιρείες συμβούλων
Σχετικά Άρθρα
Tον ρόλο της καινοτομίας στον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και της οικονομίας ανέδειξαν από το βήμα του Delphi Economic Forum ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος και ο Χρήστος Καλογεράκης, CEO της Shopflix.gr. Στο πλαίσιο της συζήτησης και οι δύο ανέδειξαν την ανάγκη συνεργασίας των επιχειρήσεων με startups.
Eιδικότερα, ο κ. Χαρπαντίδης αναφέρθηκε στο «άνοιγμα» της Παπαστράτος προς τις νεοφυείς επιχειρήσεις και στη στήριξη που παρείχε η εταιρεία όπως για παράδειγμα με διαγωνισμούς και κάποιο funding αλλά και στις συνεργασίες που προέκυψαν, συμπληρώνοντας ότι αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.
Από την πλευρά του ο κ. Καλογεράκης τόνισε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η συνεργασία μεγάλων και εδραιωμένων επιχειρήσεων με νεοφυείς. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο Shopflix.gr και τις προτεραιότητες που τέθηκαν με στόχο την επιτυχημένη λειτουργία του. «Ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο και σε δύο μήνες από τώρα θα έχουμε δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας. Βγήκαμε πολύ γρήγορα στην αγορά και θέλουμε να έχουμε θέση στην καρδιά των Ελλήνων καταναλωτών».
Στο πλαίσιο της συζήτησης, επισημάνθηκε και από τους δύο ομιλητές ότι στην εποχή μας δεν νοείται ούτε χώρα, ούτε επιχείρηση, ούτε οργανισμός ότι θα ηγείται χωρίς την καινοτομία. Ωστόσο η πολιτεία πρέπει να ηγηθεί για να υπάρξουν δεξιότητες για τις ανάγκες του αύριο. Σε αυτό το πλαίσιο σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η εκπαίδευση και η διασύνδεσή της με τις επιχειρήσεις.
Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα μπορεί να γίνει κέντρο καινοτομίας, ο κ. Χαρπαντίδης τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει και συμπλήρωσε ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις προς αυτή τη κατεύθυνση. Μεγάλο ρόλο και ευθύνη, όπως ανέφερε, έχουν οι τράπεζες και τα ιδιωτικά κεφάλαια. Επίσης, πρέπει να γίνει εύκολη η πρόσβαση στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και να συνδεθεί η εκπαίδευση με την αγορά εργασίας. «Πρέπει να προσφέρουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες στις νεοφυείς επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν οι υποδομές ώστε οι startups να βρεθούν κοντά με τα πανεπιστήμια, τις μεγάλες εταιρείες, τις τράπεζες και τις εταιρείες συμβούλων. Εάν γίνουν όλα τα παραπάνω, ο δρόμος για τη χρηματοδότηση θα ανοίξει ευκολότερα», ανέφερε ο κ. Χαρπαντίδης.
Από την πλευρά του, ο κ. Καλογεράκης επεσήμανε η πολιτεία οφείλει να δώσει κίνητρα. «Πρέπει να έρθουμε κοντά στα πανεπιστήμια και να βοηθήσουμε τις startups» τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε χρόνο. Τεχνολογία υπάρχει, η γνώση και η καινοτομία υπάρχει, οι νεοφυείς επιχειρήσεις είναι εδώ. Αυτό που λείπει είναι ο συνδετικός κρίκος που θα δώσει μια μεγάλη επιτάχυνση. Η πολιτεία πρέπει να μπει στο παιχνίδι και οι πολυεθνικές που έχουν εμπειρία από το εξωτερικό να βοηθήσουν. Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε και να έχουμε ένα κοινό όραμα καινοτομίας στη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης