Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Δ. Μελισσανίδης ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το 47,1% των ΕΛΠΕ από τον Λάτση περίπου για 1 δισεκ. ευρώ

Ο Δ. Μελισσανίδης ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το 47,1% των ΕΛΠΕ από τον Λάτση περίπου για 1 δισεκ. ευρώ
Δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξει deal και εάν ο Μελισσανίδης θα αποκτήσει το 47,1% των ΕΛΠΕ - Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς και δυναμικούς έλληνες επιχειρηματίες που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά
Σχετικά Άρθρα

Διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του 47,1% που κατέχει η Paneuropean Oil του ομίλου Λάτση στα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν ξεκινήσει από τον επιχειρηματία και εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη με παράγοντες του ομίλου Λάτση όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές.
Μετά την επιτυχημένη και άκρως επικερδή έξοδο του από τον ΟΠΑΠ ο Δημήτρης Μελισσανίδης και έχοντας τεράστια ρευστότητα εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για την ισχυροποίηση του στον κλάδο των πετρελαιοειδών στον οποίο ούτως ή άλλως δραστηριοποιείται μέσω της Aegean Oil.
Αν και πηγές προσκείμενες σε κύκλους του Δ. Μελισσανίδη δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, ωστόσο οι τραπεζικές πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά «έχει υπάρξει συνάντηση μεταξύ Μελισσανίδη και εκπροσώπων της οικογένειας Λάτση και το ενδιαφέρον ήταν επικεντρωμένο στα Ελληνικά Πετρέλαια»
Οι τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το προσεχές διάστημα θα διαπιστωθεί εάν αυτή η προσέγγιση των δύο πλευρών μπορεί να αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι βασικοί μέτοχοι των ΕΛΠΕ είναι η Paneuropean Oil του ομίλου Λάτση με ποσοστό 57,1% ή 144 εκατ μετοχές και το ΤΑΙΠΕΔ με ποσοστό 35,5% ή 108 εκατ μετοχές.

Δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξει deal και εάν ο Μελισσανίδης θα αποκτήσει το 47,1% των ΕΛΠΕ.
Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς και δυναμικούς έλληνες επιχειρηματίες που αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια εμφανίζουν κεφαλαιοποίηση 2,25 δισεκ. ευρώ με την τιμή της μετοχής στα 7,38 ευρώ.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια με 4 δισεκ. κεφάλαια, κέρδη 144 εκατ το 2021 και μόλις 2 δισεκ. δανεισμό αποτελεί ένα όμιλο με ισχυρή παρουσία στην διύλιση πετρελαίου στην Ελλάδα…
Η τρέχουσα ενεργειακή κρίση λειτουργεί αμφίπλευρα και θετικά και αρνητικά… ωστόσο δημιουργούνται ισχυρές ευκαιρίες…
Ο Μελισσανίδης παραμένει ένας από τους ισχυρούς πόλους στον κλάδο εμπορίας και μεταφοράς πετρελαιοειδών και οι επιχειρήσεις του αποτελούν ένα εκ των βασικών συνεργατών των ΕΛΠΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης