Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με «δόλωμα» 500 ευρώ η ΔΕΗ κρύβει «καπέλο» 37% στο σταθερό τιμολόγιο - Πως στήνεται η κοροϊδία

Με «δόλωμα» 500 ευρώ η ΔΕΗ κρύβει «καπέλο» 37% στο σταθερό τιμολόγιο - Πως στήνεται η κοροϊδία

Το «δώρο» για αγορά αντλίας θερμότητας και η αλήθεια για το πρόγραμμα My Energy Heat Pump 

Σχετικά Άρθρα

Νέο σταθερό τιμολόγιο από τη ΔΕΗ αυξημένο κατά 37% σε σχέση με αντίστοιχο δικό της πρόγραμμα προσφέρει στους καταναλωτές δίνοντας ως δώρο - «τυράκι» 500 ευρώ για την αγορά αντλία θερμότητας που να σημειωθεί κοστίζει πάνω από 4.500 ευρώ.
Η ΔΕΗ ως ισχυρός παραγωγός και ως ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας των νοικοκυριών «εκμεταλλεύεται» την αγωνία των καταναλωτών που αναζητούν  λύσεις  για να «ξεφουσκώσουν» τους λογαριασμούς ρεύματος, αναζητώντας  ότι θα τους δώσει αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Η κοροϊδία της ΔΕΗ με τα 500 ευρώ

Η ΔΕΗ με δεσμούς με το νοικοκυριό από τη δεκαετία του 1950  έρχεται σε μία κρίσιμη για τον ίδιο τον πελάτη και του προσφέρει μία λύση με πολύ «κουτοπονηριά» δίνοντας μόλις το 10% της αξίας για την αγορά  αντλία θερμότητας ενώ η αξία της kwh γίνεται ακριβότερη κατά 37%.
Ο καταναλωτής που έχει να διαθέσει 4.000 ευρώ θα βρει και τα υπόλοιπα 500 ευρώ για την αγορά αντλίας θερμότητας ενώ δεν χρειάζεται να επιλέξει το ακριβό τιμολόγιο των 0,247 ευρώ ανά Kwh  αλλά να ενταχθεί σε πρόγραμμα σταθερού τιμολογίου των 0,18 ευρώ ανά Kwh της ίδιας εταιρείας.  
Τα 500 ευρώ που δίνει η ΔΕΗ ως κίνητρο θα τα εισπράξει  πίσω τρεις και τέσσερις  φορές διότι τα 500 ευρώ  θα γυρίσουν πίσω στη ΔΕΗ μόλις συμπληρωθούν τρία  τετράμηνα λογαριασμών ενώ ο καταναλωτής θα πληρώνει την Kwh προς  0,247 ευρώ και ακριβότερα κατά 37%  σε σύγκριση με το σταθερό των 0,18  ευρώ.
Πρόκειται για το προϊόν My Energy Heat Pump.
H αρχική σύμβαση είναι αορίστου χρόνου με ελάχιστο χρόνο ισχύος ενός  (1) έτους από την ημερομηνία υπογραφή  τη και από του  δύο Συμβαλλόμενου.
Μετά τη λήξη του έτους, η Σύμβαση ανανεώνεται αυτομάτως  σε ετήσια βάση με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων καταγγελία  που αναφέρονται στην παρούσα Σύμβαση Προμήθεια.
Η ελάχιστη διάρκεια τη  Σύμβαση Προμήθεια που καθορίζεται στο παρόν άρθρο, αφορά αποκλειστικά την υποχρέωση του Προμηθευτή για προμήθεια ηλεκτρική ενέργεια σύμφωνα με του όρου τη Σύμβαση Προμήθεια  για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ίσο με την καθοριζόμενη ελάχιστη διάρκεια, με την επιφύλαξη των όρων  του άρθρου 8 της Σύμβαση.
Εάν καταγγελθεί η Σύμβαση Προμήθεια από οποιοδήποτε από τα μέρη ή σε περίπτωση που επέλθει με καθ’ οιονδήποτε τρόπο λύση τη Σύμβαση, ω εφαρμοστέο τιμολόγιο λαμβάνεται για το χρονικό διάστημα μέχρι τη λύση τη Σύμβαση το μέχρι τότε ισχύον κατά τον Κώδικα Προμήθεια  και τους  όρους της παρούσας τιμολόγιο.
Η ΔΕΉ  επικαλείται τον Κώδικα Προμήθειας  Ηλεκτρικής Ενέργειας , ο οποίος επιτρέπει σε έξι μήνες να  βγάλει  τον πελάτη από το σταθερό  τιμολόγιο και  να επιβάλει  ρήτρα  αναπροσαρμογής.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
 ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης