Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κων. Δομαζάκης: Ποιοι φοβούνται την αλήθεια; - Πυρά κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Κων. Δομαζάκης: Ποιοι φοβούνται την αλήθεια; - Πυρά κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης κατηγορεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για «συγκάλυψη βαρύτατων ευθυνών συγκεκριμένων προσώπων»

Σχετικά Άρθρα
Νέες αιχμές κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Creta Farm, εκτοξεύει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης.
Πιο αναλυτικά σε ανακοίνωση με τίτλο «Ποιοι φοβούνται την αλήθεια;», ο κ. Δομαζάκης επισημαίνει:
«Aπό το Μάιο του 2019 απευθύνθηκα κατ’ επανάληψη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με σωρεία επιστολών μου και παρέδωσα πλήθος στοιχείων, από προσωπική μου έρευνα, για όσα συνέβαιναν στην εταιρεία ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ, με σκοπό να προκληθεί τεχνητά η ανάγκη διάσωσής της, μέσω της διαδικασίας εξυγίανσης που επακολούθησε και εν τέλει, να παραδοθεί άνευ ανταλλάγματος η περιουσία της σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, εμφανή και αφανή. Κατά το χρόνο εκείνο (Μάιος – Ιούνιος 2019) διατηρούσα την ακλόνητη, πλην όλως εσφαλμένη, πεποίθηση ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα επεδείκνυε όχι μόνο ενδιαφέρον, αλλά θα απέτρεπε όσα συνέβαιναν και οδηγούσαν στην διάλυση μίας βιώσιμης και με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης εταιρείας, της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονταν στο Χρηματιστήριο. Τη εξελισσόμενη μεθόδευση, ορατή διά γυμνού οφθαλμού, όχι μόνο δεν απέτρεψε, αλλά κατ’ ουσίαν στήριξε με την απραξία της και εν γνώσει της ότι βλάπτονται τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, των μετόχων της εταιρείας, αλλά κυρίως του κύρους και της αξιοπιστίας της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.
Από το πλήθος των στοιχείων που παρέδωσα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, από συζητήσεις που είχα με στελέχη της το έτος 2019, από την χαρακτηριστική απραξία που επιδείχθηκε ήδη επί τριετία, προκειμένου να μην διασαλευθεί η διαδικασία παράδοσης της εταιρικής περιουσίας και να προφυλαχθούν συγκεκριμένα πρόσωπα, έχω σχηματίσει εδραία πεποίθηση ότι η Επιτροπή στερείται ανεξαρτησίας και οι δράσεις, οι αποφάσεις της και οι έλεγχοι που διεξάγει αποτελούν προϊόν «άνωθεν» εντολών, παρεμβάσεων και κατευθύνσεων. Είναι εξόχως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι προκειμένου να μην εκτεθούν συγκεκριμένα πρόσωπα, ο έλεγχος στην ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ περιορίστηκε τεχνηέντως και καθ’ υπαγόρευση στο έτος 2017.
Διότι, απ’ όλα όσα στοιχειοθετημένα κατήγγειλα ήδη από το Μάιο του 2019 η Επιτροπή επέλεξε να ασχοληθεί και να επικεντρώσει την έρευνά της μόνο στις οικονομικές καταστάσεις του έτους 2017. Σκοπός του περιορισμού αυτού του εύρους του ελέγχου ήταν εξαρχής η συγκάλυψη βαρύτατων ευθυνών συγκεκριμένων προσώπων. Η προστασία των προσώπων αυτών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η συμμετοχή διά της απραξίας της στην παράδοση της εταιρικής περιουσίας της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ σε τρίτους συνιστά βαρύτατο ατόπημα εις βάρος κυρίως αυτών που οφείλει να προστατεύει, δηλαδή των μικρομετόχων της εταιρείας.
Διότι, με την ανοχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ έπεσε θύμα εγκληματικής οργάνωσης και παρατραπεζικού κυκλώματος, που δυστυχώς έτυχε της στήριξης και στελεχών της πολιτικής ηγεσίας. Μέρος της στήριξης αυτής παρασχέθηκε μέσω της «πρόθυμης» Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Επισυνάπτεται στο παρόν το υπ’ αριθμ. πρωτ. 6761/02.07.2021 Υπόμνημά μου προς την Επιτροπή, στο οποίο καταγράφονται αναλυτικά τα στοιχεία που έχω παραθέσει, αλλά και οι σκοποί που εξυπηρετήθηκαν εις βάρος των μετόχων της εταιρείας.
Έπεται συνέχεια…
Κωνσταντίνος Δομαζάκης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης