Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Piraeus: Μυτιληναίος κέρδη 261 εκατ. ευρώ – Τιμή στόχος 23,8 ευρώ

Piraeus: Μυτιληναίος κέρδη 261 εκατ. ευρώ – Τιμή στόχος 23,8 ευρώ
Sύμφωνα με την ανάλυση της Πειραιώς η υψηλή κερδοφορία θα οδηγήσει και σε υψηλότερη μερισματική απόδφοση τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα μετά το 2025
Σχετικά Άρθρα

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχου της Μυτιληναίος στα 23,8 ευρώ έναντι 19,5 ευρώ ( άνοδος άνω του 60%), και εκτίμηση για κέρδη 261 εκατ. ευρω το 2022 προχώρησε με έκθεση της η Piraeus Security.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ανάλυση η υψηλή κερδοφορία θα οδηγήσει και σε υψηλότερη μερισματική απόδφοση τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα μετά το 2025.
Ο αναλυτής της Piraeus, παρά τις διεθνείς προκλήσεις, με τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο και την συνεπαγόμενη ενεργειακή κρίση να βρίσκεται στο προσκήνιο αυτή τη στιγμή, επιβεβαιώνει τόσο την πρόβλεψη για διπλασιασμό των κερδών της Mυτιληναίος, το 2022 (σε σχέση με το 2020), όσο και το γεγονός ότι η εταιρεία έχει μπει σε μία νέα εποχή κερδοφορίας.
Σύμφωνα με την ανάλυση η Mυτιληναίος, διατηρεί μία σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων:

Πρώτον:
Το χαμηλό κόστος παραγωγής Αλουμινίου και Αλουμίνας, με τη Mυτιληναίος να βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στους πιο φτηνούς παραγωγούς παγκοσμίως.

Δεύτερον:
Η Mυτιληναίος λειτουργεί τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος θα ενισχυθεί περεταίρω με την ένταξη, σε λίγους μήνες, της νέας ακόμα πιο αποδοτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, με τη δυνατότητα να έχει διαφοροποιημένο και ανταγωνιστικό portfolio προμήθειας.

3 Τρίτον:
Η συμβολή της εταιρείας στην ενεργειακή Μετάβαση μέσω της ταχύτατης ωρίμανσης έργων ΑΠΕ. Η Μυτιληναίος πλέον διαθέτει σχεδόν 3.5GW ώριμων έργων και άλλα 3.5GW έργων σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, αυξάνοντας τη συνολική ισχύ του ΑΠΕ χαρτοφυλακίου της εταιρείας στα 7GW. Η έκθεση επιπλέον κάνει λόγο για αύξηση EBITDA το 2022 στα €0,5δισ. ενώ το 2025 εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα €700εκάτ., δημιουργώντας ελεύθερες ταμειακές ροές για τους μετόχους της τάξης άνω των €450εκάτ. ετησίως.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως, με βάση το report, η Mυτιληναίος θα επιτύχει αυτή την αξιοσημείωτη αύξηση στην κερδοφορίας της έχοντας καταφέρει να διατηρήσει τη μόχλευσή της σε πολύ χαμηλά επίπεδα (σταθερά κάτω από το 2x για τα επόμενα χρόνια), μία άσκηση ισορροπίας που λίγες εταιρείες στο μέγεθος της Mυτιληναίος έχουν καταφέρει να πετύχουν.
Τα προαναφερθέντα, δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να συνεχίσει τη μερισματική της πολιτική, που για το 2025 υπολογίζεται, από τον αναλυτή της Piraeus, ότι θα έχει απόδοση άνω του 7%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης