Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα παραδοσιακά ολλανδικά ψέματα της Reggeborgh για την Ελλάκτωρ – O εδώ… θίασος γελοιοποιείται

Τα παραδοσιακά ολλανδικά ψέματα της Reggeborgh για την Ελλάκτωρ – O εδώ… θίασος γελοιοποιείται
Μετά τις "έγκυρες πληροφορίες" για ΑΜΚ… πήρε σειρά η πώληση του 30% της Ελλάκτωρ... και τα ανέκδοτα συνεχίζονται
Σχετικά Άρθρα

Ήρθε η μέρα να τιμήσουμε το πατροπαράδοτο έθιμο της 1ης Απριλίου και για τον λόγο αυτό συγκεντρώσαμε δημοσιεύματα «έγκυρων κύκλων», ξέρετε αυτών που υποστηρίζουν ότι θα συμβεί κάτι… αλλά ποτέ δεν συμβαίνει έχουν χάσει την σοβαρότητα και την αξιοπιστία τους προκαλούν θυμηδία και σκορπούν άφθονο γέλιο.

Όταν λέτε ψέματα να σκέφτεστε τι λέτε…

Όταν κάποιος εφευρίσκει ένα ψέμα θα πρέπει τουλάχιστον να είναι αληθοφανές και όχι να αυτογελοιοπείται.
Η Ελλάκτωρ που έχει έσοδα περίπου 900 εκατ. ευρώ και ζημιές μερικών δεκάδων εκατομμυρίων, θα κάνει αύξηση κεφαλαίου 1,3 δισ. ευρώ.
Γιατί;
Επειδή οι μέτοχοι Greenhill και Kiloman που έχουν το 30% της εταιρείας, δεν διαθέτουν 390 εκατ. ευρώ και συνεπώς δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην αύξηση και το ποσοστό τους θα συρρικνωθεί.

Υπάρχει και συνέχεια στα ανέκδοτα…

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ούτε και «οι δικοί μας» της Reggeborgh που έχουν στην πραγματικότητα 40% (αλλά το κρύβουν) έχουν δυνατότητα να βάλουν 520 εκατ. ευρώ.
Αλλάζουν τα σχέδια, θα γίνει αύξηση κεφαλαίου 500 εκατ. ευρώ, όχι είναι πολλά και αυτά, οπότε χαμηλώνει ο πήχης, θα γίνει αύξηση κεφαλαίου 300 εκατ. ευρώ.
Ελπίζουμε να μην διαθέτουν ούτε 90 εκατ. οι άλλοι και να ησυχάσει το αφεντικό από την Ολλανδία.

Μετά τις "έγκυρες πληροφορίες" για ΑΜΚ… πήρε σειρά η πώληση του 30% της Ελλάκτωρ... και τα ανέκδοτα συνεχίζονται

Αυτά κι άλλα χαριτωμένα, κυκλοφορούν και επειδή η εύλογη συνέπεια είναι να πιέζεται η τιμή της μετοχής, διαψεύδεται η υποτιθέμενη αύξηση κεφαλαίου και κυκλοφορούν καινούργιες «έγκυρες πληροφορίες»… ποιοι επιφανείς επιχειρηματίες θα αγοράσουν το 30% της ταλαίπωρης εταιρείας Ελλάκτωρ;
Πέφτουν σαν το χαλάζι τα εκατομμύρια που υποτίθεται προτείνονται και ορισμένοι μάλιστα φαίνεται να ανησυχούν μήπως οι Greenhill και Kiloman των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη απορρίψουν τις δήθεν προτάσεις που δέχονται.
Έχουν αγωνία, μην τύχει και ζημιωθούν χάνοντας την ευκαιρία.

Όλα αυτά θα ήταν χαριτωμένα ως έθιμο της πρωταπριλιάς, αλλά λέγονται πολύ καιρό πριν από την 1η Απριλίου και μάλλον θα λέγονται και πολύ μετά.
Συνεχίζουν να σκορπούν άφθονα γέλια, οι έγκυρες πληροφορίες αποδείχθηκαν αέρας κοπανιστός και το θέατρο σκιών συνεχίζεται

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης