Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Κομισιόν ενεργοποιεί μέτρα για τη στήριξη της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών

Η Κομισιόν ενεργοποιεί μέτρα για τη στήριξη της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών
Nέα μέτρα αντιμετώπισης κρίσεων για τη στήριξη των παραγωγών στους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Nέα μέτρα αντιμετώπισης κρίσεων για τη στήριξη των αγροτών στους τομείς της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειες αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.
Tο μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στο προσωρινό πλαίσιο κρίσης, το οποίο παρέχει στα κράτη μέλη τη δυνατότητα να χορηγούν στήριξη μέσω κρατικών ενισχύσεων.
O μηχανισμός που ενεργοποιείται, επιτρέπει στα κράτη μέλη να χορηγούν δύο είδη μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης:

  • Χρηματική αποζημίωση των επιχειρήσεων στους τομείς της αλιείας, της υδατοκαλλιέργειας και της μεταποίησης για το διαφυγόν εισόδημα και το πρόσθετο κόστος λόγω της τρέχουσας διατάραξης της αγοράς. Το πρόσθετο ενεργειακό κόστος μπορεί να καλύπτεται από την αποζημίωση, εφόσον συνδέεται με τη διατάραξη της αγοράς που προκάλεσε η στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
  • Χρηματική αποζημίωση των οργανώσεων παραγωγών, εφόσον εφαρμόζουν τον μηχανισμό αποθεματοποίησης της κοινής οργάνωσης των αγορών («ενίσχυση για αποθεματοποίηση»). Ο μηχανισμός αυτός επιτρέπει στις οργανώσεις παραγωγών να αποθεματοποιούν τα προϊόντα των μελών τους, προκειμένου να εξασφαλίζουν ικανοποιητικά επίπεδα τιμών στην αγορά.

Ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων του ΕΤΘΑΥ αποτελεί προσωρινό μέτρο.
Εφαρμόζεται αναδρομικά από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, ημερομηνία έναρξης της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, και θα διαρκέσει έως το τέλος του 2022

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης