Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βασιλάκης (Aegean): Μπορεί να είναι η τελευταία χρονιά που μιλάμε για ζημιές - Στο 83% του 2019 οι κρατήσεις φέτος

Βασιλάκης (Aegean): Μπορεί να είναι η τελευταία χρονιά που μιλάμε για ζημιές - Στο 83% του 2019 οι κρατήσεις φέτος
«Στα νησιά η αύξηση μπορεί να φτάσει το 15% και σε Αθήνα περίπου 10% χαμηλότερη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Βασιλάκης

Στο 82-83% των κρατήσεων του 2019 κινούνται οι κρατήσεις επιβατών της Aegean το 2022 είπε ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Ευτύχης Βασιλάκης, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021.
Ο κ. Βασιλάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της φετινής χρονιάς αναφέροντας πως οι προκρατήσεις εισιτηρίων ήταν τρεις με τέσσερις φορές πάνω από πέρσι.
«Το 2022 φαίνεται ιδιαίτερα θετικό παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί ο πόλεμος και η αύξηση των τιμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Aegean προσθέτοντας ότι «Ελπίζω ότι φέτος είναι η τελευταία χρονιά που μιλάμε για ζημιές».
Όπως είπε ο κ. Βασιλάκης, η διαθεσιμότητα των πτήσεων της Aegean σε επίπεδο προσφερόμενων θέσεων στο μέσο της θερινής σεζόν αναμένεται να είναι περίπου 5-6% χαμηλότερα από το 2019.
Συνολικά η εταιρεία αναμένεται να διαθέσει περίπου 15 με 15,2 εκατομμύρια θέσεις στο σύνολο της χρονιάς.
Ακόμη η Aegean πρόκειται φέτος να ξεκινήσει και πάλι 15 δρομολόγια από το Αεροδρόμιο της Αθήνας που είχε διακόψει πέρσι λόγω της πανδημίας.
Παράλληλα, η εταιρεία αναμένει και αυξημένο ανταγωνισμό εκτιμώντας πως η συνολική διαθεσιμότητα διεθνών πτήσεων στη χώρα μας το καλοκαίρι, μπορεί να ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019.
«Οι εταιρείες βάζουν τα αεροσκάφη τους εκεί που υπάρχει ζήτηση.
Αναμένουμε ότι η συνολική διαθεσιμότητα στο μέσο της σεζόν θα είναι 7-10% υψηλότερη από το 2019. Στα νησιά η αύξηση μπορεί να φτάσει το 15% και σε Αθήνα περίπου 10% χαμηλότερη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Βασιλάκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο το μεγάλο στοίχημα που καλείται να κερδίσει η Aegean είναι η βελτίωση της απόδοσης στη σχέση εσόδων/ανά πτήση και αυτό σημαίνει πως ο σχεδιασμός θα είναι δυναμικός καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. "Αυτό είναι και το βασικό μέγεθος που κοιτάμε για να επιστρέψουμε στην κερδοφορία το 2022”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο 40% η δυναμικότητα

Επιπλέον πρόσθεσε, συνεχίζεται φέτος εντατικά η παράδοση των νέων αεροπλάνων neo της Airbus, μέσα στο 2022 αναμένονται 12 νέα αεροσκάφη και επιπλέον 10 το 2023.
Ως ποσοστό επί του συνόλου του στόλου της, σημείωσε ο κ. Βασιλάκης ότι θα αποτελούν το 40% της δυναμικότητας της το καλοκαίρι και το 65% το χειμώνα του 2023 όταν θα έχει συνολικά 26-27 νέα αεροσκάφη.

Οι επιπτώσεις του πολέμου

Ενώ σχετικά με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, ο κ. Βασιλάκης είπε ότι αυτές είναι περιορισμένες. "Αυτό που χάσαμε από την έναρξη του πολέμου ήταν η σταθερή ανοδική πορεία της ανάκαμψης σε επίπεδο προκρατήσεων. Είδαμε ότι υπάρχει μια στασιμότητα. Ελπίζουμε πως αν ηρεμήσουν τα πράγματα θα δούμε υψηλότερα επίπεδα”, δήλωσε για να προσθέσει στη συνέχεια πως " ως έχει η κατάσταση σήμερα πέρα από τα έσοδα 30 εκατ. ευρώ που θα χάσουμε από τις δύο χώρες και το αυξημένο κόστος των καυσίμων οι υπόλοιπες επιπτώσεις δεν είναι αξιοσημείωτες”.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης