Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Citigroup για Μυτιληναίο: Διπλασιασμός κερδών και τιμή – στόχος στα 22 ευρώ

Citigroup για Μυτιληναίο: Διπλασιασμός κερδών και τιμή – στόχος στα 22 ευρώ
Στο τέταρτο τρίμηνο το 2022, τα κέρδη Ebidta από την ενέργεια διπλάσιάστηκαν και η Citifgroup βλέπει ισχυρότερα περιθώρια και στο τωρινό περιβάλλον τιμολόγησης

Διπλασιασμό κερδών προβλέπει για την Μυτιληναίος το 2022 η Citigroup.
Σε έκθεση της με ημερομηνία 23 Μαρτίου, αναφέρει ότι, την φετινή χρονιά θα αποδώσει στα κύρια αναπτυξιακά projects και “οδηγός κλειδί” για την μετοχή θα είναι ο διπλασιασμός των κερδών σε σχέση με πέρυσι.
Η Citigroup μάλιστα αναβαθμίζει την τιμή- στόχο για την μετοχή στα 22 ευρώ.
Ο διπλασιασμός κερδών, όμως, όπως αναφέρει σε μια επίκαιρη εποχή, όπου ευνοούνται  οι παραγωγοί ενέργειας με βάση το φυσικό αέριο. Τα ισχυρότερα premia για το Αλουμίνιο και οι υψηλότερες τιμές Αλουμινίου αντισταθμίζουν το κόστος και οδηγούν σε αύξηση των περιθωρίων κέρδους.
Συνολικά, η Citigroup εκτιμά ότι, η αύξηση 2,2 ευρώ κέρδη ανά μετοχή υποδηλώνει μια αύξηση πάνω από 80% σε σχέση με πέρυσι, ενω προβλέπεται περαιτέρω αύξηση πάνω απο 50% στα κέρδη το 2023.
Συγκεκριμένα, για το 2022, η Citigroup προβλέπει κύκλο εργασιών 3,8 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 296 εκατ. ευρώ και το 2023 τζίρο 3,4 δις. ευρώ και καθαρά κέρδη 426 εκατ. ευρώ.
Η συσταση αγοράς της Citigroup βασίζεται στην δομική ανάπτυξη κερδών τόσο στο Αλουμίνιο, όσο και στην ενέργεια, με ισχυρά και βελτιούμενα πιστοποιητικά στα κριτήρια ESG.
“Aντίθετα, με την γενική αντίληψη ότι, οι υψηλότερες τιμές φυσικού αεριου είναι αρνητικές για τους παραγωγούς, η Μυτιληναίος θα επωφεληθεί από τα υψηλότερα περιθώρια στην ενέργεια.
Στο τέταρτο τρίμηνο το 2022, τα κέρδη Ebidta από την ενέργεια διπλάσιάστηκαν και η Citifgroup βλέπει ισχυρότερα περιθώρια και στο τωρινό περιβάλλον τιμολόγησης.
Επιπλέον, η προσθήκη της νέας μονάδας σε συνδυασμό με τα Αιολικά και τα Φωτοβολταϊκά αναμένεται να διπλασιάσει τα κέρδη ebidta τους επόμενους 12-18 μήνες. 

mytil2.JPG

mytil1_1.JPG


Δ.Π    
www.bankingews.gr                                        

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης