Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο κατήφορος στις δημοπρασίες συνεχίζεται - Έρχονται Ιταλοί «επενδυτές» με διπλή ονομασία και κτυπούν κατασκευαστικά έργα

Ο κατήφορος στις δημοπρασίες συνεχίζεται - Έρχονται Ιταλοί «επενδυτές» με διπλή ονομασία και κτυπούν κατασκευαστικά έργα
Η Ελλάδα προσελκύει καρτέλ... και εταιρίες κατασκευών από την Ιταλία... με διττή ταυτότητα
Σχετικά Άρθρα

Κάποιοι έγιναν έξαλλοι.
Μια ελληνοϊταλική κοινοπραξία κέρδισε το οδικό έργο «Μπράλος-Άμφισσα» ύψους 285 εκατ. ευρώ, προσφέροντας την χαμηλότερη προσφορά στον διαγωνισμό, όπου τα μεγάλα φαβορί ήταν οι συνήθεις ύποπτοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, Ελλάκτωρ, Mytilineos και Intrakat.
Κι όμως κοινοπραξία, που αποτελούταν από την ΤΕΚΑΛ του Παναγιώτη Ψαλτάκου, την Interkat των αδερφών Πανουργιά, καθώς και την ιταλική κατασκευαστική CMC κατάφερε να μειοδοτήσει παρά τον συντονισμό από τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες
Και ήταν τόση η αγανάκτηση ορισμένων που οι λεπτομέρειες έγιναν γνωστές από δαιμόνιους ερευνητές που έχουν διακριθεί να ανακαλύπτουν όσα θέλει το καρτέλ, χωρίς να νοιάζονται ότι με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνουν την ύπαρξή του!
Το μπλέξιμο γίνεται μεγαλύτερο γιατί η ιταλική εταιρεία CMC SpA δεν είναι…μία.
Η CMC di Ravenna – για την ακρίβεια η Cooperativa Muratori & Cementisti Di Ravenna – Societa Cooperativa όπως είναι η πλήρης επωνυμία της– έχει κεντρικά γραφεία στην πόλη Ραβένα και… οικονομικά προβλήματα αλλά εμφανίζεται ως CMC Grouppo. Υπάρχει όμως και η CMC ανώνυμη εταιρεία, οικονομικά υγιής αλλά με άλλο αντικείμενο δραστηριότητας και έδρα στην περιοχή Κοστέλο της Περούντζια.
Το συμπέρασμα από την υπόθεση είναι επίσης διπλό.
Το πρώτο είναι τους ξέφυγε ένα έργο και προσπαθούν να ακυρώσουν την ανεξέλεγκτη προσφορά ώστε να επιστρέψει στη στρούγκα του καρτέλ.
Το δεύτερο συμπέρασμα αφορά ότι είναι πλέον γνωστό πόσο αναξιόπιστο και στημένο είναι το παιχνίδι στην ελληνική αγορά που προσελκύει όχι κανονικές κατασκευαστικές εταιρείες της Ευρώπης αλλά μπαγαμπόντηδες, με διπλά ονόματα και ασαφή ταυτότητα!
Εδώ η κάποτε κραταιά Ελλάκτωρ, ελέγχεται και διοικείται από σεσημασμένους για παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, μετόχους που συνεργάζονται με αχυράνθρωπους και εικονικές εταιρείες.
Ταυτόχρονα το ανομολόγητο καρτέλ των κατασκευών μοιράζει τα έργα.
Είναι πολύ λογικό μια τέτοια αγορά να προσελκύει και αντίστοιχους παίκτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης