Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Sky express: Άνοιγμα σε ευρωπαϊκές αγορές με μαύρα σύννεφα καπνού εξ’ ανατολάς

Sky express: Άνοιγμα σε ευρωπαϊκές αγορές με μαύρα σύννεφα καπνού εξ’ ανατολάς
Άγνωστο είναι το πώς θα συμπεριφερθούν οι αγορές της Πολωνίας, Τσεχίας και της Ρουμανίας μετά τις μεγάλες ροές Ουκρανών προσφύγων
Ένα χρόνο ακριβώς μετά το πρώτο άνοιγμα της Sky express σε προορισμούς όπως οι Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Ρώμη,  η Λάρνακα, η Νάντη, η Λυών, η Λιλ, το Αμβούργο, το Ντόρτμουντ και το Άμστερνταμ, τα σύννεφα καπνού από τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας καλύπτουν τον ουρανό της Ευρώπης.

Απρόβλεπτες εξελίξεις, στάση αναμονής από την Ρωσία

Άγνωστο είναι το πώς θα συμπεριφερθούν οι αγορές της Πολωνίας, Τσεχίας και της Ρουμανίας μετά τις μεγάλες ροές Ουκρανών προσφύγων.
Ο ρυθμός των προ-κρατήσεων έχει αλλάξει γεγονός που επιδρά και στην αεροπορική κίνηση των κατευθείαν πτήσεων, των ναυλωμένων καθώς και των διασυνδεδεμένων πτήσεων.
Στάση αναμονής παρατηρείται στον κλάδο τουρισμού της Ρωσίας και Ουκρανίας εν αναμονή των διαπραγματεύσεων στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο.

Η αγορά της Ρωσίας είναι σημαντική για τον κλάδο των αερομεταφορών όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Γερμανία, την Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις πρώην χώρες της ΕΣΣΔ, Λετονία και Εσθονία καθώς και την Σκανδιναβία.

Περιφερειακές διασυνδέσεις εντός Ελλάδας

Η Sky express δεν έχει άμεσες συνδέσεις με τις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ ωστόσο οι αρνητικές συνέπειες του πολέμου δεν μπορούν να έχουν αντίκτυπο μόνο σε αερομεταφορείς με κατευθείαν συνδέσεις.
Το μοντέλο που προωθείται τελευταία στην Ευρώπη με την διασύνδεση μικρών περιφερειακών προορισμών μπαίνει στο στόχαστρο καθώς με ‘αποκλεισμένες’ αγορές φρενάρει η τουριστική ανάπτυξη. 
Φέτος σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις θα χαθούν περί τους 800.000 – 900.000 επισκέπτες από δύο χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των τουρισμών αυτών συνήθιζε να πετά προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με τις αεροπορικές να προσδοκούν να αυξήσουν τα μερίδια τους διακινώντας επιβάτες μεταξύ μικρών και μεσαίων περιφερειακών πόλεων αλλά και ενισχύοντας το μοντέλο του αστικού τουρισμού.

Το μοντέλο αστικού τουρισμού και τα χαμένα μερίδια

Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αποτελεί κόμβο που συνδέει μεγάλες αστικές πόλεις που ο εισερχόμενος εξ ανατολάς και δυσμάς τουρισμός μπορεί να επισκεφτεί για λίγες ημέρες εκμεταλλευόμενος τις προσφορές και τους χαμηλούς ναύλους των αερομεταφορέων. 

Ελενα Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης