Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΔΕΗ κοροϊδεύει τους καταναλωτές με τα σταθερά τιμολόγια - Δεκάδες οι καταγγελίες

Η ΔΕΗ κοροϊδεύει τους καταναλωτές με τα σταθερά τιμολόγια - Δεκάδες οι καταγγελίες
Η κυβέρνηση και ο υπουργός Ενέργειας δίνουν στους παραγωγούς και προμηθευτές ενέργειας το …μαχαίρι και το πεπόνι στα
Σχετικά Άρθρα

Σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκονται οι καταναλωτές με τα σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ. διότι σε σύντομο χρονικό διάστημα διαπιστώνουν την «απάτη» της εταιρείας.
Η επιχείρηση ακολουθεί τα βήματα των ιδιωτών προμηθευτών.
Προχωρεί στην αλλαγή του σταθερού πακέτου και επαναφέρει μονομερώς στα δικά της συμβόλαια την ρήτρα αναπροσαρμογής.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει γίνει αποδέκτης εκατοντάδων καταγγελιών των καταναλωτών που αποδεικνύουν τις πρακτικές της ΔΕΗ με την επαναφορά της ρήτρας αναπροσαρμογής και την κατάργηση του σταθερού τιμολογίου.
Οι καταναλωτές που επέλεξαν ένα από τα σταθερά τιμολόγια της επιχείρησης η συμφωνία επισφραγίστηκε με συμβόλαιο διάρκειας 12 ή 24 μηνών ανάλογα με το πρόγραμμα επιλογής.
Όμως η ΔΕΗ με μερίδιο αγοράς 64% δηλαδή δίνει ηλεκτρική ενέργεια σε 6 από τα 10 νοικοκυριά κοροϊδεύει τους καταναλωτές των σταθερών τιμολογίων .
Η διαμαρτυρία τους στη ΡΑΕ για όσα κάνει η επιχείρηση που παρουσιάζεται ως ασυνεπής έναντι των καταναλωτών αποδεικνύεται κενό γράμμα διότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας απορρίπτει την εισήγηση της Ανεξάρτητης Αρχής που εποπτεύει την αγορά ενέργειας, να τροποποιηθεί ο Κανονισμός Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας για την προστασία των καταναλωτών.

Κωφεύει το υπουργείο Ενέργειας

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Ενέργειας δίνουν στους παραγωγούς και προμηθευτές ενέργειας το …μαχαίρι και το πεπόνι στα συμβόλαια αποκτώντας την ευχέρεια να μεταφέρουν το κόστος της ενέργειας στους καταναλωτές.
Στην πράξη ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας αξιοποιεί στο έπακρο τον Κανονισμό του 2013.
Οι εκκλήσεις του προέδρου της ΡΑΕ Αθανασίου Δαγούμα για βασικές αλλαγές του Κανονισμού Προμήθειας που θα βάλουν φρένο στις αυθαιρεσίες των προμηθευτών και παραγωγών ενέργειας έναντι των καταναλωτών πέφτουν στο κενό.

Τα σταθερά προγράμματα της ΔΕΗ

Οι καταγγελίες των καταναλωτών αναφέρονται στο πρόγραμμα myHomeEnter και προγραμμα myHomeEnter+.Τα προγράμματα υπόσχονται σταθερότητα στις χρεώσεις και πολλά ακόμα !, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της.
Τα οφέλη των καταναλωτών από τα σταθερά τιμολόγια της ΔΕΗ εξανεμίζονται μόλις συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο. Από την επόμενη ημέρα ο λογαριασμός επιστρέφει στην ρήτρα αναπροσαρμογής.

Δεν μπορούμε να επιβάλουμε ανώτατη τιμή στην ενέργεια

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής ανώτατης τιμής στην ενέργεια διότι αναρωτήθηκε ποιος θα πληρώσει το κόστος απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλής προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη αναφέρθηκε ότι η ΔΕΗ θα εμφανίσει οριακά κέρδη στο 2021 διότι συμβάλλει στη μείωση του κόστους ενέργειας των νοικοκυριών.

Κέρδη θα γράψουν οι παραγωγοί ενέργειας

Η ΔΕΗ , η Μυτιληναίος , η Ηρων ( ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) , η Elpedison πατούν σε δύο βάρκες. Η μία είναι αυτή του παραγωγού και η άλλη του προμηθευτή ενέργειας και αποκαλούνται καθετοποιημένες μονάδες διότι είναι στην παραγωγή ενέργειας και παράλληλα πωλούν την παραγόμενη ενέργεια στους δικούς του πελάτες. Η Μυτιληναίος μέσω της Protergia ελέγχει περίπου το 7% της αγοράς .
Σύμφωνα με αναλυτές οι δύο δραστηριότητες του Ομίλου φέρνει κέρδη όπως αποδεικνύουν και τα πρώτα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το οικονομικό έτος 2021.

Τα κέρδη της Ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίου

Ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου κατέγραψε κύκλο εργασιών €1.261 εκατ. που αντιστοιχεί σε 47,3% του συνολικού κύκλου εργασιών, σημειώνοντας αύξηση κατά +36% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων, διαμορφώθηκαν στα €147 εκατ. παραμένοντας σε συγκρίσιμα επίπεδα με το 2020 (€157 εκατ.), παρά τη μειωμένη λειτουργία λόγω προγραμματισμένης συντήρησης του σταθμού Korinthos Power, η οποία εάν δεν είχε λάβει χώρα θα ενίσχυε το EBITDA του 2021 κατά €15 εκατ.
Σε επίπεδο Ομίλου ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 2,6 δισ ευρώ και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 162 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 26% σε σχέση με το 2020.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης