Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο ΔΣ της Endeavor Greece εισέρχονται o CEO της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, ο Ντιν Ντακόλιας και ο Αλέξανδρος Μακρίδης

Στο ΔΣ της Endeavor Greece εισέρχονται o CEO της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, ο Ντιν Ντακόλιας και ο Αλέξανδρος Μακρίδης

Οι σημαντικές προσθήκες στο Δ.Σ. της Endeavor Greece σηματοδοτούν την επόμενη ημέρα του οργανισμού και της στρατηγικής του για την ενίσχυση του ελληνικού επιχειρείν και παράλληλα αναδεικνύουν το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το ελληνικό οικοσύστημα

Διευρύνεται το Διοικητικό Συμβούλιο της Endeavor Greece με την εκλογή τριών νέων μελών: της Lamda Development, η οποία συμμετέχει ως θεσμικό μέλος και εκπροσωπείται από τον CEO της, Οδυσσέα Αθανασίου, του Ντιν Ντακόλια, Co-Chief Investment Officer της Fortress Investment Group LLC και του Αλέξανδρου Μακρίδη, Προέδρου  και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Χρυσαφίδης Α.Ε.. Οι σημαντικές αυτές προσθήκες σηματοδοτούν την επόμενη ημέρα του οργανισμού, ο οποίος έχει παρουσία σε 40 χώρες και στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2012 με στόχο την ενίσχυση του ελληνικού επιχειρείν και την ανάδειξη του ελληνικού οικοσυστήματος στο εξωτερικό. 

Ο Παναγιώτης Καραμπίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece ανέφερε: «Όπως όλοι βλέπουμε τους τελευταίους μήνες, οι ρυθμοί ανάπτυξης και η δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει στην οικονομία και τις ζωές μας είναι εντυπωσιακοί. Τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσουν μία μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργήσουμε και να υποστηρίξουμε μία σπουδαία νέα γενιά καινοτόμων Ελλήνων επιχειρηματιών, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε όλο τον κόσμο και να γίνουμε ένας διεθνής ανταγωνιστικός προορισμός ταλέντου και επενδύσεων. Είναι μια ευκαιρία για τον μετασχηματισμό της οικονομίας που δεν πρέπει να χάσουμε. Αυτός είναι και ο στόχος της Endeavor στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην είσοδο των τριών νέων μελών στο Δ.Σ. του οργανισμού, ο κος Καραμπίνης πρόσθεσε: «Ο οργανισμός εδώ και 10 χρόνια εργάζεται σκληρά για την ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας μας και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε αυτή την αποστολή έχουμε τρεις νέους αρωγούς, ο καθένας με την δική του σημασία: Η Lamda Development υπό την ηγεσία του Οδυσσέα Αθανασίου έχει αναλάβει το εμβληματικό  έργο στο Ελληνικό. Ένα έργο ορόσημο που πρόκειται να αλλάξει την εικόνα και την ποιότητα ζωής των πολιτών στην Αθήνα και να καταστήσει την Ελλάδα έναν ελκυστικό προορισμό για επενδυτές και καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, o Ντιν Ντακόλιας, ο οποίος εκτός από διευθυντής επενδύσεων ενός από τα ισχυρότερα επενδυτικά funds στον κόσμο είναι και ένας σπουδαίος εκπρόσωπος της Ελληνικής Διασποράς καθώς και ο Αλέξανδρος Μακρίδης, ένας από τους πιο ενεργούς και σημαντικούς βιομήχανους της χώρας μας».

Τα τρία νέα μέλη, εισέρχονται σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο ιδιαίτερα σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής σκηνής, οι οποίοι μαζί προσφέρουν συνεχή υποστήριξη σε νέους επιχειρηματίες και δημιουργούν ευκαιρίες προβολής του οικοσυστήματος στο εξωτερικό.

Διοικητικό Συμβούλιο Endeavor Greece

  • Κωστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Endeavor Greece, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου Phāea Resorts και Επικεφαλής Αρχιτέκτων στην T.E.MEΣ. Α.Ε.
  • Ευτύχιος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas Α.Ε./Hertz & Πρόεδρος της Aegean Airlines και της Olympic Air
  • Μάρκος Βερέμης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream & Εταίρος του BigPi Venture Capital
  • Αλέξανδρος Μακρίδης, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «Χρυσαφίδης Α.Ε.».
  • Ιωάννης Μαρτίνος, CEO, The Signal Group
  • Νίκος Μωραϊτάκης, CEO της Workable
  • Ντιν Ντακόλιας, co-chief investment officer του αμερικανικού fund Fortress Investment Group
  • Ιωάννα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε
  • Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ
  • Ανδρέας Σταυρόπουλος, Partner, Threshold Ventures
  • Γιάννης Στασινόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Βιοχάλκο Α.Ε.
  • Μιχάλης Δ. Χανδρής, Σύμβουλος στον Όμιλο Χανδρή
  • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (εκ του εκπροσώπου της, CEO Παύλου Μυλωνά)
  • Lamda Development (εκ του εκπροσώπου της, CEO Οδυσσέα Αθανασίου)

Λίγα Λόγια για τα νέα μέλη

Η Lamda Development, εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, είναι εταιρεία συμμετοχών και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, επένδυση και διαχείριση ακινήτων. Στις αναπτύξεις της Lamda Development περιλαμβάνονται τρία εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα (Τhe Mall Athens και Golden Hall στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη), συγκροτήματα γραφείων, οικιστικά συγκροτήματα, και οι Μαρίνες σε Φλοίσβο και Ελληνικό. Η Lamda Development έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του «Ελληνικού», η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε €8 δισ. Το πλειοψηφικό ποσοστό στην εταιρεία κατέχει ο Όμιλος Λάτση.

Ο κ. Ντιν Ντακόλιας είναι Co-Chief Investment Officer της Fortress Credit Funds, μιας αμερικάνικης επενδυτικής εταιρείας με διεθνή παρουσία στις αγορές χρήματος, δανείων, ομολόγων και μετοχών με περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση. Είναι επίσης μέλος στις Επιτροπές Διαχείρισης και Λειτουργίας της εν λόγω εταιρείας. Ο κ. Ντακόλιας συμμετέχει ως Ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα και είναι συνιδρυτής του The Hellenic Initiative. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Columbia, του Συμβουλίου Επισκεπτών της Σχολής Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών και της Επιτροπής Αθλητικής Ηγεσίας.

O κ. Αλέξανδρος Μακρίδης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εμπορικής εταιρείας υδραυλικών και βιομηχανικών ειδών «Χρυσαφίδης Α.Ε.», η οποία δραστηριοποιείται στις Βαλκανικές χώρες και στην Αφρική. Είναι Γενικός Γραμματέας του ΣΕΒ και μέλος Δ.Σ. του Πανεπιστημίου Yale στις Διεθνείς Δραστηριότητες, της Σφακιανάκης Α.Ε., του Ι.Ο.Β.Ε. και του American College of Greece.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης