Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ώρα των αποτελεσμάτων – Πότε ανακοινώνουν οι εισηγμένες και τι θα κρίνει την πορεία τους στο χρηματιστήριο

Η ώρα των αποτελεσμάτων – Πότε ανακοινώνουν οι εισηγμένες και τι θα κρίνει την πορεία τους στο χρηματιστήριο

Η ενημέρωση που θα δώσει κάθε εταιρεία για την πορεία του 2022 και πόσο επηρεάζεται από τον υψηλό πληθωρισμό αναμένεται να καθορίσει και την πορεία της στο ταμπλό του ΧΑ

Ενώ οι κίνδυνοι από το εξωτερικό παραμένουν (γεωπολιτικός κίνδυνος, υψηλές ενεργειακές τιμές κ.α.), οι επενδυτές στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, αναμένουν τις δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων χρήσης 2021 και κυρίως τις εκτιμήσεις για το 2022.

Σταδιακά αναμένεται να αρχίσουν οι μεγάλες εταιρείες και μερικές μικρότερες, γνωστές για την «ευαισθησία» τους να ενημερώνουν γρήγορα την επενδυτική κοινότητα και όχι στις τελευταίες μέρες.
Σήμερα (22/2) δημοσιεύει η Coca Cola (πριν το άνοιγμα της αγοράς) και μετά ακολουθεί τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών.
Οι αναλυτές περιμένουν τζίρο 7,1 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 529 εκατ. ευρώ, ενώ το μέρισμα αναμένεται στα 0,70 ευρώ.

Την ίδια μέρα θα δημοσιεύσει και η Entersoft με τη Eurobank Equities που την παρακολουθεί να περιμένει καθαρά κέρδη 5,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 57% και EBITDA 9,1 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 57%.
Δύο εισηγμένες του FTSE 25 θα δημοσιεύσουν στις 24 Φεβρουαρίου, ο ΟΤΕ και τα ΕΛΠΕ.
Για τον ΟΤΕ σημειώνεται πως από 22/2 θα ισχύσει και η διαγραφή 8,6 εκατ. ιδίων μετοχών και έτσι η Deutsche Telekom θα αυξήσει το ποσοστό της στο 49,22% από 48,29%, ενώ αν γίνει μελλοντικά και η επόμενη διαγραφή ιδίων μετοχών θα αυξηθεί το ποσοστό της πάνω από το 50%.

Η Epsilon Net θα δώσει ενημέρωση για την πορεία των αποτελεσμάτων της στις 28 Φεβρουαρίου.
Την 1η Μαρτίου θα ενημερώσει η Mermeren και στις 3/3 η Autohellas.
Η Eurobank θα δημοσιεύσει στις 10 Μαρτίου 2022 και η Alpha Bank στις 14 Μαρτίου 2022, δίνοντας και το στίγμα για το τι να περιμένουν οι επενδυτές από τις τράπεζες το 2022.
Στις 15 Μαρτίου 2022 δημοσιεύει η Τράπεζα Πειραιώς.

Στις 16 Μαρτίου δημοσιεύουν Premia και Cenergy και στις 17 του ίδιου μήνα η Τιτάν.
Έτσι θα δοθεί και μία ενημέρωση για την επίδραση των τιμών ενέργειας, της αύξησης του μεταφορικού κόστους αλλά και των πρώτων υλών στα αποτελέσματα των εισηγμένων.
Υπενθυμίζεται πως ενώ για την Τιτάν αναμένεται μακροπρόθεσμη αύξηση μεγεθών λόγω των μεγάλων έργων που ετοιμάζουν οι χώρες για να στηρίξουν τις οικονομίες, οι επενδυτές ανησυχούν για τις υψηλές τιμές ρύπων, για την αύξηση του ενεργειακού κόστους αλλά και του μεταφορικού με αποτέλεσμα η μετοχή να είναι καθηλωμένη σε χαμηλά επίπεδα.
Στις 22/3 Μοτοδυναμική και Φουρλής θα δημοσιεύσουν αποτελέσματα και στις 28/3 η ΕΧΑΕ και η BriQ.
Η προθεσμία δημοσίευσης λήγει στο τέλος Απριλίου και μέχρι στιγμής οι εταιρείες Ευρωπαϊκή Πίστη, Lamda, Quest, AS Company και ΕΥΔΑΠ έχουν δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες δημοσίευσης μέσα στο συγκεκριμένο μήνα.
Πολλές πάντως εισηγμένες αναμένεται να δείξουν με τα ετήσια αποτελέσματα πως δικαιολογούν καλύτερα επίπεδα τιμών και είναι αρκετά φθηνές σε σύγκριση με τις εταιρείες του εξωτερικού.
Επιπλέον, η ενημέρωση που θα δώσει κάθε εταιρεία για την πορεία του 2022 και πόσο επηρεάζεται από τον υψηλό πληθωρισμό αναμένεται να καθορίσει και την πορεία της στο ταμπλό του ΧΑ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης