Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έρχεται θύελλα στην ελληνική κατασκευαστική αγορά – Καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταγωνισμού (DGComp)

Έρχεται θύελλα στην ελληνική κατασκευαστική αγορά – Καταγγελίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταγωνισμού (DGComp)
Ξένες κατασκευαστικές εταιρίες έχουν προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ την DGComp για τα διαδραματιζόμενα στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα

Την ηρεμία πριν από την θύελλα φαίνεται να ζει η κατασκευαστική αγορά που παρακολουθεί τις αποκαλύψεις που έχει κάνει το bankingnews.gr και οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί από τους εμπλεκόμενους.
Κάποιοι ακολουθούν την κλασική τακτική «άστον να λέει» περιμένοντας ότι όλα θα ξεχαστούν, υπάρχουν όμως σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν δρομολογηθεί καταιγιστικές εξελίξεις.
Άλλωστε όσα έχουμε ήδη αποκαλύψει δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, είναι εντυπωσιακά.
Η έναρξη των αποκαλύψεων έγινε με την παράδοξη διαπίστωση ότι τόσο τον Α. Ξενόφο όσο και τον Θ. Μπουλούτα τους προσέγγισε προκειμένου να αναλάβουν την Ελλάκτωρ, ο Α. Ταμβακάκης αντιπρόεδρος της ΤΕΡΝΑ για λογαριασμό του Γ. Περιστέρη.
Εκείνη την περίοδο ο Ολλανδός είχε 32% στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γ. Περιστέρης 16%.
Αποκαλύψαμε επίσης ότι σε εκείνο το χρόνο ο Ολλανδός είχε υπογράψει συμφωνία με τον Λ. Μπόμπολα σύμφωνα με την οποία ο τελευταίος θα συντόνιζε την ψήφο του με αυτή του Ολλανδού προκειμένου να ανατρέψουν την παλιά διοίκηση της Ελλάκτωρ και να διορίσουν τις επιλογές Γ. Περιστέρη με αντάλλαγμα την υπόσχεση - δέσμευση του Ολλανδού να πουλήσει στον Μπόμπολα την ΗΛΕΚΤΩΡ.
Επίσης έγινε γνωστό ότι ο Περιστέρης αγόρασε το μεγαλύτερο μέρος από το πακέτο μετόχων του Ολλανδού ακριβώς την ίδια ημέρα που κατέστη βέβαιο ότι η Ελλάκτωρ με την νέα διοίκηση της δεν θα συμμετείχε στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας.

Κι αυτό επειδή η η Roadis επέλεξε εκείνη τη συγκεκριμένη ημέρα να ενημερώσει επίσημα την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις ότι δεν θα συμμετέχει στον διαγωνισμό .
Η ερευνά μας αποκάλυψε ότι σε εκείνο το χρόνο ο Η. Λιανός (στέλεχος της Αρχιρόδον) ενεργούσε συντονισμένα με τον Ολλανδό με μετοχές Ελλάκτωρ που ο ίδιος είχε μέσω της τράπεζας Astrobank με βάση σύμβασης δανείου με τον Ολλανδό ο οποίος στην ουσία του έδωσε τα χρήματα να αγοράσει μετοχές Ελλάκτωρ.
Μάθαμε επίσης ότι το ίδιο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσε στις συνελεύσεις της Ελλάκτωρ την Astrobank εκπροσωπούσε και την Barclays στην οποία βρίσκονται μετοχές Ελλάκτωρ σε θεματοφυλακή.
Αποκαλύφθηκε ότι τόσο η Atlas όσο και η Astrobank είχαν στο παρελθόν μετοχές και στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Αποκαλύψαμε ότι ο Ολλανδός είχε την συνδιοίκηση εταιρείας με την Atlas (την AtlasInvest Upstream) με την βοήθεια της οποίας ελέγχει στην Ελλάκτωρ ποσοστό μεγαλύτερο του 33% χωρίς να κάνει δημόσια πρόταση. Ανακαλύψαμε επίσης ότι ο Γ. Περιστέρης είχε υποχρέωση δημόσιας πρότασης στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διότι το ποσοστό του αν αφαιρεθούν οι ίδιες μετοχές υπερέβαινε το 33 % και το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με τον Ολλανδό στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όταν τον Ιανουάριο του 2021 είχε 32 % της εταιρείας.
Αποκαλύψαμε όλες τις ενδείξεις ότι η Ελλάκτωρ με τον Περιστέρη λειτουργούν συντονισμένα στην κατασκευαστική αγορά και έχει προβάλει τις ενδείξεις εκείνες που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το τελευταίο χρόνο έχει σχηματιστεί νέο καρτέλ στις κατασκευαστικές εταιρείες.
Από όλα αυτά ΟΥΔΕΙΣ διέψευσε τίποτα απολύτως.

Ούτε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ούτε ο Holterman της Reggeborgh ούτε η Atlas ούτε ο Γ. Περιστέρης ούτε οι διοικούντες την Ελλάκτωρ διέψευσαν το παραμικρό.
Και καλά αυτοί έχουν λόγους να μην εμφανίζονται.
Τι περιμένει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;
Τι κάνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού;
Ως προς την τελευταία πάντως προβλέπουμε δραστική παρέμβαση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ανταγωνισμού από καταγγελίες που μαθαίνουμε ότι έχουν γίνει από αλλοδαπές κατασκευαστικές εταιρείες που είχαν στο παρελθόν δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Αν όντως ισχύει αυτό η κατάσταση θα ξεφύγει τελείως όχι μόνο για κατασκευαστικές στην Ελλάδα αλλά και για την συνολική εικόνα στην Ευρώπη για το ελληνικό κράτος και τις ανεξάρτητες εποπτικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης