Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πώς το CVC χάνει πελάτες πριν ολοκληρωθεί η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Πώς το CVC χάνει πελάτες πριν ολοκληρωθεί η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Τα ομολογιακά δάνεια συνδεδεμένων μερών στην υγεία και από τα καλλυντικά…. σε υγεία κατ' οίκον

Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής του CVC στην Ελλάδα κ. Άλεξ Φωτακίδης εξ αντικειμένου αποτελεί διαχρονικά τον καλύτερο πελάτη των τραπεζών.
Στις εξαγορές του CVC στην Ευρώπη ήθελε δάνεια και όλα τα τραπεζικά στελέχη τον κυνηγούσαν.
Το ίδιο συμβαίνει πάνω- κάτω και στην Ελλάδα, όπου τα ομολογιακά για εξαγοραζόμενες - θυγατρικές πολλαπλασιάζονται συνεχώς.
Όπως θα δούμε, σε μια εξαγορά, της Εθνικής Ασφαλιστικής, το CVC χάνει πελάτες – καθώς η προσοχή του είναι στραμμένη στην διεκδίκηση της Αττικής Οδού ή σε εταιρείες τροφίμων μέσω της Vivartia.
O κ. Φωτακίδης αρχίζει να χάνει ο ίδιος τους πελάτες πριν ακόμα πέσουν οι επίσημες υπογραφές της εταιρείας που θα αποκτήσει το αμερικανικό Fund.
Μπορεί, λοιπόν όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι να πλήρωσε λιγότερα το CVC Capital Fund II για το 90,1% της Εθνικής Ασφαλιστικής και να εισπράξει σχεδόν ένα μεγάλο μέρος του αρχικού τιμήματος μέσω του μερίσματος του 2022, ωστόσο ο επικεφαλής του CVC Capital στην Ελλάδα κ. Άλεξ Φωτακίδης θα διαπιστώσει ότι, μέχρι να καθίσει ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη ( Κ. Ρόκας, Αndrzej Klezyk ) στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας η εταιρεία δεν θα είναι... εκείνη που εξαγόρασε σ ότι αφορά τουλάχιστον το χαρτοφυλάκιο εργασιών.
Κι αυτό διότι εν μέσω των καθυστερήσεων της έγκρισης της DG Comp για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής στην τελευταία έχει ξεκινήσει μια διαδικασία με διαρροές από το χαρτοφυλάκιο ασφάλισης μεγάλων εταιρειών προς... ασφαλιστικά πρακτορεία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του Bankingnews, το τελευταίο διάστημα στην εταιρεία παρατηρείται μια “αποψίλωση” από μεγάλα ομαδικά ασφαλιστήρια προς ασφαλιστικά πρακτορεία.
Πρόκειται για τα απευθείας συμβόλαια τα οποία αποκαλούνται direct και για τα οποία δεν υπάρχει διαμεσολαβητής.
Υπεύθυνοι αυτών των μεγάλων συμβολαίων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι διευθυντές κλάδων της εταιρείας, οι οποίοι εν όψει και της εθελουσίας εξόδου προετοιμάζουν την... διασφάλιση της εξόδου τους.
Ειδικότερα, πρόσφατα, ένα ασφαλιστήριο μεγάλης βιομηχανίας ( με μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα ) εκχωρήθηκε σε συγκεκριμένο πρακτορείο.
Άγνωστη, πάντως, η έκταση που έχει λάβει το φαινόμενο της διαρροής εργασιών πρός τρίτες εταιρείες ωστόσο σύμφωνα με ορισμένους χαρακτηρίζεται ως “πλιάτσικο” δεδομένης της αξίας αυτών των μεγάλων ασφαλιστικών συμβολαίων. Με βάση το επιχειρηματικό πλάνο, η Εθνική Ασφαλιστική στοχεύει σε αύξηση μεριδίου της στο 19,5% από 16% μέχρι το 2024. Με τις διαρροές πελάτων να έχουν ξεκινήσει και με τον ανταγωνισμό από ξένες εταιρείες (Allianz, Groupama, NN ) τα σχέδια είναι θεωρητικά.

Τι θα καταβάλλει το CvC capital fund II – Εισπράττει μέσω των μερισμάτων

Βάσει της συμφωνίας εξαγοράς το τίμημα που θα καταβάλλει το CVC capital για την Εθνική Ασφαλιστική αρχικά είναι 234 εκατ. ευρώ και τμηματικά και σε βάθος πενταετίας 220 εκατ. ευρώ εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι στα τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες με βάση το νέο επιχειρηματικό πλάνο της Εθνικής Ασφαλιστικής το μέρισμα που θα καταβληθεί για το 2022 θα ανέρχεται σε 170 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 77% του αρχικού τιμήματος.

Ομολογιακά – Νέα εταιρεία Υγεία κατ’ οίκον

Εν τω μεταξύ, στο χώρο της υγείας, η Περσεύς Μονοπρόσωπη εξέδωσε ομολογιακό δάνειο ύψους 3 εκατ. για την εταιρεία συμμετοχών της Υγείας Hellenic health Care ενω εκδόθηκε ακόμα ένα ομολογιακό 4 εκατ. ευρώ για την κάλυψη εξόδων των θυγατρικών.
Η ζημιογόνος εταιρεία Beatfic, θυγατρική του Υγεία στον χώρο των ιατρικών καλλυντικών δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό και τελικώς μετατρέπεται σε εταιρεία παροχής ιατρικών υπηρεσιών κατ. οίκον ( Υγεία κατ΄οίκον ).

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης