Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στη Lamda η Βρεττού, αποχώρησε από την Τρ. Πειραιώς - Επιβεβαίωση BN

Στη Lamda η Βρεττού, αποχώρησε από την Τρ. Πειραιώς - Επιβεβαίωση BN
H Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την αποχώρηση της Ελένης Βρεττού, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του bankingnews.gr

Τον διορισμό της Ελένης Βρεττού στη θέση της Chief Strategy & IR Officer, ανακοίνωσε η Lamda Development.
Νωρίτερα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την αποχώρηση της Ελένης Βρεττού, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του bankingnews.gr.

Η ανακοίνωση της Lamda

Η Lamda Development ανακοινώνει τον διορισμό της Ελένης Βρεττού στη θέση της Chief Strategy & IR Officer στην Lamda Development, από την 01.05.2022.
Η Ελένη Βρεττού έχει πάνω απο 20 χρόνια εμπειρία στον τραπεζικό τομέα τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.
Έως σήμερα ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας Πειραιώς ως Ανώτερη Γενική Διευθύντρια, Chief of Corporate and Investment Banking. Προηγουμένως, είχε επιτελικές θέσεις στον πολυεθνικό όμιλο της HSBC στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ έχει εργαστεί παλαιότερα και στους τομείς του Risk και M&A στην Αμερική. Έχει πτυχίο Bachelor of Science in Economics από το The Wharton School του University of Pennsylvania.
Η Ελένη Βρεττού διαθέτει τη διεθνή εμπειρία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τον αναβαθμισμένο ρόλο του IR και της ευρύτερης στρατηγικής προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξανομένες ανάγκες της Εταιρείας, και είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση του έργου του Ελληνικού στην επενδυτική κοινότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε την Ελένη στην οικογένεια της Lamda Development και είμαστε βέβαιοι ότι η μεγάλη εμπειρία της θα ενισχύσει την ηγετική ομάδα της Εταιρείας.

H ανακοίνωση της Πειραιώς

Την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με την Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής (Chief Corporate και Investment Banking), ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε το bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Ελένη Βρεττού, από τον Απρίλιο του 2019 που προσελήφθη στην Τράπεζα, στήριξε σημαντικά τη στρατηγική του Ομίλου στη χρηματοδότηση μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων και έργων, επιβεβαιώνοντας και ενισχύοντας την ηγετική θέση της Τράπεζας Πειραιώς στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις, τόσο στο σύνολο όσο και σε κρίσιμους  κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Ναυτιλία, οι Υποδομές, ο Τουρισμός κλπ.
Από τη θέση της, συνέβαλε στην εξυγίανση του ισολογισμού της Τράπεζας, καθώς και στη διαμόρφωση και υλοποίηση της στρατηγικής της Πειραιώς στον τομέα του ESG, ενώ διεύρυνε σημαντικά τις παράπλευρες εργασίες τόσο στην επενδυτική όσο και τη συναλλακτική τραπεζική.
Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ευχαριστεί θερμά την Ελένη Βρεττού για τις υπηρεσίες της και τη συνεισφορά της και της εύχεται κάθε επιτυχία για το μέλλον στην επαγγελματική της ζωή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης