Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το μυστικό επιτυχίας της Premia Properties

Το μυστικό επιτυχίας της Premia Properties
Με ενεργητικό που υπερβαίνει τα 230 εκατ. ευρώ, η Premia Properties ξεχωρίζει για την υγιή χρηματοοικονομική της διάρθρωση

Σε έναν από τους δυναμικότερους παίκτες στην αγορά ακινήτων αναδεικνύεται η Premia Properties σημειώνοντας ραγδαία ανάπτυξη, καθώς μέσα σε ένα έτος κατάφερε να αυξήσει το μέγεθος του χαρτοφυλακίου της από επτά (7) ακίνητα αξίας 65,9 εκατ. ευρώ σε είκοσι επτά (27) σήμερα, ξεπερνώντας τα 181 εκατ. ευρώ.
Με κορυφαία ομάδα εξειδικευμένων στελεχών, σαφή επενδυτική στρατηγική, υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο ακινήτων και υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση, η Premia Properties αναπτύσσεται βιώσιμα και δημιουργεί προστιθέμενη αξία επενδύοντας σε ακίνητα που συνδέονται με νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Σημαντική ενίσχυση χαρτοφυλακίου

Το 9μηνο του 2021, η Premia, συνεχίζοντας τη δυναμική πορεία της, ενίσχυσε σημαντικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και των εμπορικών ακινήτων τύπου big-box, επεκτείνοντας παράλληλα τη δραστηριότητα της στον τομέα των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων.
Με την προσθήκη συνολικά εννέα (9) νέων ακινήτων η εταιρεία πέτυχε σημαντική διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της καθώς και στρατηγική είσοδο στους τομείς των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων και της υγείας.
Την ίδια περίοδο, η συνολική αξία επενδύσεων του ομίλου αυξήθηκε κατά 63% και διαμορφώθηκε σε 173,1 εκατ. ευρώ την 30η Σεπτεμβρίου 2021, ενώ σημαντική αύξηση κατέγραψε η καθαρή θέση του ομίλου (διαμορφώθηκε σε 114,6 εκατ. ευρώ), αλλά και ταμειακά διαθέσιμα που ανήλθαν σε 43,8 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της πρόσφατης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
ENSO HOTEL, DIMAND, 10-11NOV2021

Ισχυρά θεμέλια

Με ενεργητικό που υπερβαίνει τα 230 εκατ. ευρώ, η Premia Properties ξεχωρίζει για την υγιή χρηματοοικονομική της διάρθρωση. Αντλεί εμπειρία και τεχνογνωσία μέσω της διεθνούς βασικής μετόχου Sterner Stenhus, ενώ διαθέτει και ένα καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με 27 ακίνητα σε Ελλάδα, συνολικής μικτής αξίας 173 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των ακινήτων κοινωνικού χαρακτήρα (σχολεία) που διαχειρίζεται μέσω σύμβασης ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα).
Αξιοσημείωτη είναι και η επιτυχημένη, τρίτη κατά σειρά, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που προσέλκυσε πλήθος επενδυτών και υπερκαλύφθηκε κατά 1,36 φορές. Μάλιστα μέσω της τελευταίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Premia ως στρατηγικός εταίρος η FASTIGHETS AB BALDER αποκτώντας ποσοστό 17,22%, η οποία διαθέτει παρουσία σε 6 χώρες και ανήκει στον Σουηδό επιχειρηματία Erik Selin.
Premia2.jpg

Έμπειρη διοικητική ομάδα

Με στόχο τη διαρκή ανάπτυξη, την υλοποίηση της στοχευμένης στρατηγικής, αλλά και την ουσιαστική πρόοδο, η Premia Properties έχει επενδύσει σε μία έμπειρη διοικητική ομάδα. Mε μακρά επαγγελματική πορεία και εξειδίκευση η διοικητική ομάδα της Premia Properties, διαθέτει σαφή προσανατολισμό στο αποτελέσματα με σπουδαίες ικανότητες στην επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, την ταχεία αλλά και ισχυρή αναβάθμιση έργων καθώς και τη διαχείριση και την εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού. Ταυτόχρονα, διαχρονική κινητήριος δύναμη της εταιρείας, οι άνθρωποι της που κατέχουν υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, άριστη γνώση του κλάδου και ένα μοναδικό αίσθημα ομαδικότητας.

Υπευθυνότητα και βιωσιμότητα

Η εταιρεία έχει ήδη δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του χαρτοφυλακίου της και έχει δεσμευτεί για διαφάνεια, βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία. Επενδύει με συνέπεια στην Ελλάδα, συμβάλλοντας άμεσα και έμμεσα στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Συγκεκριμένα, επιδιώκει την υιοθέτηση αρχών Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω της εναρμόνισής της στις πρακτικές των διεθνών και ελληνικών δεικτών ESG (Περιβαλλοντικών, Κοινωνικών και Εταιρικής Διακυβέρνησης - Environmental, Social and Governance). Πρόσφατα η πολιτική αυτή επιβραβεύτηκε με την ένταξη της εταιρείας στον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας και στον ESG Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Premia3.jpg

Ενίσχυση του «μαζί»

Η Premia Properties διαθέτει μία συμμετοχική κουλτούρα που ενθαρρύνει την ένταξη όλου του κοινού, στο μετοχικό της κεφάλαιο. Παράλληλα, η λειτουργία της εταιρείας ευθυγραμμίζεται με την ισχυρή διάθεση για προσφορά και δημιουργία αξίας για τους stakeholders και την κοινωνία. Τέλος, στοχεύει στη δημιουργία ενός ισχυρού ονόματος στο κλάδο των ακινήτων με εχέγγυα επιτυχίας την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή των μετόχων/κοινού.

Φιλόδοξες προοπτικές

Στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων στους κλάδους που έχει ήδη παρουσία, όπως logistics, εμπορικά ακίνητα (big-boxes) κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, εξυπηρετούμενα διαμερίσματα καθώς και να εξετάσει επιλεκτικά την είσοδό της και σε άλλους κλάδους του real estate.
Ταυτοχρονα, με γνώμονα την ενδυνάμωση της στρατηγικής θέσης της PREMIA στην αγορά ακινήτων, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε την υποβολή αίτησης για την αδειοδότηση της ως Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας («ΑΕΕΑΠ»). Η λήψη της σχετικής άδειας υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η στρατηγική αυτή κίνηση εξυπηρετεί τον στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας που αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη δραστηριοποίηση της στην αγορά ακινήτων αξιοποιώντας τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης