Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιατί η Τεχνική Ολυμπιακή μπαίνει στην διαχείριση των ενυπόθηκων δανείων

Γιατί η Τεχνική Ολυμπιακή μπαίνει στην διαχείριση των ενυπόθηκων δανείων
Η εισηγμένη θα δραστηριοποιηθεί στο real estate και διατηρεί την κατασκευαστική δραστηριότητα την οποία θα συνδυάσει με τη δραστηριότητα στα ενυπόθηκα δάνεια
Σχετικά Άρθρα
Την ειδική συμμετοχή της Τεχνικής Ολυμπιακής στην Mount Street ενέκρινε η Τράπεζα της Ελλάδος πριν λίγες μέρες, η οποία αναμένεται να δραστηριοποιηθεί στη διαχείριση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις και λίγες μέρες μετά η εισηγμένη ανακοίνωσε την απόκτηση της Novamore Limited.
Στη Novamore Limited ανήκουν απαιτήσεις που προέρχονται από δανειακές συμβάσεις που είναι εξασφαλισμένες με προσωπικές και εμπράγματες εξασφαλίσεις.
Η Τεχνική Ολυμπιακή έχει αποκτήσει ποσοστό 50% στην Mount Street έναντι τιμήματος 450 χιλ. ευρώ, και η εταιρεία θα διαχειριστεί τις απαιτήσεις από δάνεια και πιστώσεις της Novamore Limited η οποία αγοράστηκε έναντι 12,5 εκατ. ευρώ.
Ουσιαστικά, είναι κινήσεις που αναμένονταν από την Τεχνική Ολυμπιακή, η οποία είχε δηλώσει πρόθεση να ασχοληθεί με τα ενυπόθηκα δάνεια, αλλά όχι με σκοπό να αποκομίσει έσοδα από τη διαχείριση, αλλά για να αποκτήσει πρόσβαση σε ποιοτικά ακίνητα που ταιριάζουν με το δικό της επιχειρηματικό σχέδιο.
Η εταιρεία επιπλέον έχει ενημερώσει πως θέλει να δραστηριοποιηθεί στο real estate γι΄αυτό και διατηρεί και την κατασκευαστική δραστηριότητα την οποία θα συνδυάσει με τη δραστηριότητα στα ενυπόθηκα δάνεια.
Υπενθυμίζεται πως την 01/07/2021 ίδρυσε την 100% θυγατρική εταιρεία με ονομασία LUXURY LIFE M.I.K.E με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 5.000.000 ευρώ.
Η εταιρεία έχει έδρα τον Δήμο Αλίμου Αττικής, ο δε σκοπός της εταιρείας θα είναι η αγορά, απόκτηση μέσω πλειστηριασμών, εκμίσθωση, λειτουργία ξενοδοχείων και παρόμοιων καταλυμάτων, καταλυμάτων διακοπών και άλλων καταλυμάτων σύντομης διαμονής, αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων, εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων, διαχείριση ακίνητης περιουσίας, έναντι αμοιβής ή βάσει σύμβασης, οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων, άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία.
Η καινούρια δραστηριότητα, ήτοι τα πλοία μεταφοράς φορτίων πηγαίνει αρκετά καλά με τα ναυλοσύμφωνα που έληγαν το προηγούμενο διάστημα να υπογράφονταν νέα με υψηλότερο τίμημα, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας.
Η εξέλιξη αυτή αυξάνει και την αξία των πλοίων στα οποία έχει επενδύσει η εισηγμένη, ενώ μετά από αρκετό καιρό για πρώτη φορά εμφάνισε θετικό EBITDA στο τρίτο τρίμηνο του 2021 ύψους 677 χιλ. ευρώ από ζημία 1,4 εκατ. ευρώ το 2020.
Το θέμα του Πόρτο Καρράς, εξακολουθεί να παραμένει ανοικτό σε ό,τι αφορά την έκδοση του τελικού πορίσματος που θα δώσει και τέλος στην πώληση και θα φανεί και το τελικό τίμημα.
Όπως έχει ενημερώσει η εταιρεία το τελικό πόρισμα εφόσον υπάρξει σύγκριση απόψεων αναμένεται στα μέσα Μαρτίου του 2022, έχοντας ήδη μεγάλη καθυστέρηση, λόγω της οικονομικής διαφοράς που υπάρχει και η οποία δεν έχει ανακοινωθεί.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης