Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ποιος πλήρωσε το 1,6 εκατ ευρώ των 108 στρεμμάτων που πούλησε η ΕΤΑΔ και αγόρασε θυγατρική της Alpha Bank;

Ποιος πλήρωσε το 1,6 εκατ ευρώ των 108 στρεμμάτων που πούλησε η ΕΤΑΔ και αγόρασε θυγατρική της Alpha Bank;
Προς 15.296 ευρώ το στρέμμα αγόρασε η Alpha Bank τα 108 στρέμματα γης που είχε στην κατοχή της η ΕΤΑΔ
Σχετικά Άρθρα

Προς 15.296 ευρώ το στρέμμα αγόρασε η Alpha Bank τα 108 στρέμματα γης που είχε στην κατοχή της η ΕΤΑΔ με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στο 1.652.000 ευρώ.
Η διοίκηση Alpha Bank μετά την απόκτηση των 108 στρεμμάτων θα ενοποιήσει την έκταση του λιμανιού στον Αστακό και αναμένεται να βγει στην αγορά για την αναζήτηση αγοραστή διότι δεν υπάρχει λόγος και πρόθεση από τη διοίκηση της τράπεζας να κρατήσει στο χαρτοφυλάκιο της ένα λιμάνι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικονομική συναλλαγή έγινε κάτω από το ραντάρ των εποπτικών αρχών.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν έχει δοθεί ανακοίνωση και η σχετική πληροφόρηση προήλθε από τον πωλητή που ήταν η ΕΤΑΔ.
Η επενδυτική κοινότητα έχει «μεσάνυκτα» για τη συναλλαγή και κυρίως δεν είναι σε θέση να αποτιμήσει την κίνηση της τράπεζας.
Το κουβάρι της ενημέρωσης για την επενδυτική κοινότητα ξετυλίγεται μέσα από την εταιρεία «ΑΠΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.» που ανήκει η εταιρεία Αστακός Τέρμιναλ που σε ποσοστό 97,01% και το υπόλοιπο ποσοστό 2,99% ανήκει στην εταιρεία ΣΥ.ΜΕΤ ΑΕ»
Η «ΑΠΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣΑ.Ε.» είναι περιουσιακό στοιχείο της Alpha Bank κατά 97,01% και το υπόλοιπο στην Τράπεζα Πειραιώς.
Σύμφωνα με πηγές το ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς ανέρχεται στο 21% αλλά δεν επιβεβαιώνεται από τα πρακτικά που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΉ.
Το διοικητικό συμβούλιο «ΑΠΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣΑ.Ε.» δεν έχει αναρτήσει τις οικονομικές καταστάσεις του 2020 όπως ήταν υποχρεωμένη βάση της ελληνικής νομοθεσίας.
Η επενδυτική κοινότητα δεν γνωρίζει αν στο ταμείο της «ΑΠΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣΑ.Ε. ήταν διαθέσιμο ή υπεβλήθη αίτημα για δανειοδότηση από την μητρική εταιρεία που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Alpha Bank.

Ένας καλοπροαίρετος επενδυτής θα αναρωτηθεί, αν η Alpha Bank έχει χρηματοδοτήσει αντίστοιχες εταιρείες με την ίδια οικονομική εικόνα που παρουσιάζει η θυγατρική της «ΑΠΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣΑ.Ε.» με βάση τις οικονομικές καταστάσεις του 2019 διότι δεν έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ οι οικονομικές καταστάσεις του 2020.
Η επενδυτική κοινότητα όπως και επίσημες Αρχές θα πρέπει να λάβουν ενημέρωση για το πώς πληρώθηκε το τίμημα των 108 στρεμμάτων που αντιστοιχεί στο ποσό του 1.652.000.
Οι οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας «ΑΠΕ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣΑ.Ε.» που ελέγχει την εταιρεία «Αστακός Τέρμιναλ Α.Ε» είχε στο ταμείο της 4. 062.211,58 στα τέλη του 2019.

Το ύψος της ρευστότητας της εταιρείας του 2020 είναι άγνωστη και για τη μητρική εταιρεία διότι δεν έχει ανακοινώσει οικονομικές καταστάσεις του 2020 κατά παράβαση της νομοθεσίας.
Η οικονομική χρήση του 2019 ήταν ζημιογόνος κατά 501.994,59 ευρώ όπως και του 2018 με ζημιές 553.592,52 ευρώ.
Τα χρέη της εταιρείας ή οι συνολικές υποχρεώσεις αγγίζουν τα 52 εκατ ευρώ και τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ανέρχονται σε 67 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ η εταιρεία είχε προαναγγείλει το 2016 αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους η οποία δεν ολοκληρώθηκε.
Στις 18 Απριλίου 2018 αναρτήθηκε πρακτικό που πιστοποιεί τη μη καταβολής της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου συνολικού ποσού 8.897, 20 ευρώ.
Τέλος να σημειωθεί ότι χθες αργά διακινήθηκαν φήμες ότι πίσω από την εξαγορά των 108 στρεμμάτων είναι το κρατικό fund του Άμπου Ντάμπι Mubadala Investment αλλά να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση της ΕΤΑΔ δείχνει ως αγοραστή την εταιρεία «Αστακός Τέρμιναλ Α.Ε» που ανήκει στην Alpha Bank και στην Τράπεζα Πειραιώς.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης