Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στρατηγική συμφωνία Ιατρικού με το ΙΑΣΩ με επίκεντρο το μαιευτήριο ΓΑΙΑ με τίμημα 13,5 εκατ

Στρατηγική συμφωνία Ιατρικού με το ΙΑΣΩ με επίκεντρο το μαιευτήριο ΓΑΙΑ με τίμημα 13,5 εκατ
Ωστόσο πέραν από το τίμημα το πραγματικό όφελος του Ιατρικού από την κίνηση αυτή είναι ότι απελευθερώνονται άμεσα στη γενική κλινική του Ιατρικού Αθηνών στο Μαρούσι 100 επιπλέον νοσηλευτικές κλίνες
Σχετικά Άρθρα

Νέα σχέση στρατηγικής συνεργασίας φαίνεται να δρομολογείται στον τομέα της ιδιωτικής υγείας. Το Ιατρικό Αθηνών ανακοίνωσε ότι μεταβιβάζει στο ΙΑΣΩ το μαιευτήριο ΓΑΙΑ με τίμημα που δεν θα ξεπεράσει τα 13,5 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο πέραν από το τίμημα το πραγματικό όφελος του Ιατρικού από την κίνηση αυτή είναι ότι απελευθερώνονται άμεσα στη γενική κλινική του Ιατρικού Αθηνών στο Μαρούσι 100 επιπλέον νοσηλευτικές κλίνες γενικής κλινικής καθώς και 4 χειρουργικές αίθουσες υψηλών προδιαγραφών που εκτιμάται ότι έχουν σημαντικότερα έσοδα από την λειτουργία του μαιευτηρίου.
Από την πλευρά του και το ΙΑΣΩ ενισχύσει την κύρια δραστηριότητά του που είναι η μαιευτική, γυναικολογική κλινική.

Η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση του μαιευτηρίου σε δύο στάδια:
• Το πρώτο αφορά την άμεση καταβολή τιμήματος ποσού ύψους 7,8 εκ ευρώ.
• Το δεύτερο αφορά την καταβολή του επιπλέον τιμήματος σε χρονικό ορίζοντα 3ετιας. Το επιπρόσθετο τίμημα θα καθοριστεί με βάση την μελλοντική πορεία της δραστηριότητας

Η μεταβίβαση του ΓΑΙΑ θα ενισχύσει την λειτουργία του Ιατρικού στο Μαρούσι όπου λειτουργούσε το ΓΑΙΑ και υπήρχε έντονη ανάγκη επιπλέον κλινών για να καλυφθεί η αυξανομένη ζήτηση.
Επισημαίνεται ότι η αυξημένη ζήτηση έχει καταγραφεί στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου αφού στο 9μηνο της χρονιάς ο Όμιλος κατέγραψε αύξηση εσόδων κατά 21,3% και λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) κατά 96%.
Η επιτυχημένη πορεία των τελευταίων ετών τόσο σε λειτουργικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο εκτιμάται ότι θα διευκολύνει την υλοποίηση επεκτατικών σχεδίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης