Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Δήμος Χαϊδαρίου μπλοκάρει προς το παρόν την πώληση της Προβλήτας 4 των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Ο Δήμος Χαϊδαρίου μπλοκάρει προς το παρόν την πώληση της Προβλήτας 4 των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
Η Επιτροπή του ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου

Το ΣτΕ καθυστερεί την μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον εφοπλιστή Προκοπίου. Πιο συγκεκριμένα η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε να μην υπογραφεί η σύμβαση για την πώληση του ακινήτου της ΕΤΑΔ ΑΕ στο οποίο περιλαμβάνεται η Προβλήτα 4 στην εταιρεία πλειοδότη του διαγωνισμού για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Η Επιτροπή του ΣτΕ έκανε με τον τρόπο αυτό δεκτή την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου να ανασταλεί η εκτέλεση του διαγωνισμού πώλησης του ακινήτου ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, μέχρις ότου ληφθεί οριστική απόφαση από το ΣτΕ επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης του Δήμου για τον διαγωνισμό.

Από την πλευρά του Δήμου Χαϊδαρίου εκφράζεται ικανοποίηση για την απόφαση αυτή της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ.
Όπως επισημαίνει ο Δήμος, αφενός αποφεύγεται η παραχώρηση στην πλειοδότρια εταιρεία του ακινήτου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του ΣτΕ, κάτι το οποίο θα δημιουργούσε «βλάβη από τη δημιουργία της νομικής και πραγματικής αυτής καταστάσεως, η οποία παρίσταται δυσχερώς αναστρέψιμη», σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης.
Αφετέρου, κατά την άποψη του Δήμου, η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, χωρίς προφανώς να προκαταλαμβάνει την μελλοντική απόφαση του ΣτΕ επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης, καταδεικνύει ωστόσο ότι η αίτηση ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου έχει στέρεα νομικά ερείσματα και σοβαρές πιθανότητες να γίνει τελικά αποδεκτή από το ΣτΕ.
Σημειώνεται ότι νομικός σύμβουλος του Δήμου για την αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ είναι ο καθηγητής κ. Ξενοφών Κοντιάδης.

Η εκδίκαση επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου από το ΣτΕ έχει προσδιοριστεί για τις 18 Ιανουαρίου 2022 και η έκδοση της τελικής απόφασης αναμένεται εντός του 2022.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης