Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aluminco: Αναμένει διπλασιασμό του τζίρου σε δύο χρόνια πιάνοντας τα 100 εκατ. ευρώ

tags :
Aluminco: Αναμένει διπλασιασμό του τζίρου σε δύο χρόνια πιάνοντας τα 100 εκατ. ευρώ
Σινιάλο για συνεργασίες ακόμη για την είσοδο επενδυτή έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Aluminco Χάρης Καρράς
Σχετικά Άρθρα
Σινιάλο για συνεργασίες ακόμη για την είσοδο επενδυτή έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Aluminco Αργύρης Καρράς, της ομώνυμης οικογενειακής επιχείρησης, μιλώντας σε δ4ημοσιογράφους, για την έντονη αναπτυξιακή πορεία του ομίλου που να σημειωθεί δημιουργήθηκε από τον πατέρα του το 1982.
Το νέο πνεύμα της διοίκησης και ασκείται από τον κ Αργύρη Καρρά δείχνει ότι δεν φοβάται τις συνεργασίες αφού ο σκοπός είναι ένας: Το μεγάλωμα της οικογενειακής επιχείρησης , που σύμφωνα με τον ίδιο είναι προ των πυλών, τονίζοντας ότι στα επόμενα δύο χρόνια θα σημειώνει τζίρο κοντά στη ζώνη των 100 εκατ. ευρώ, όταν ο φετινός αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στα 50 εκατ. ευρώ.
Η διαδικτυακή συνέντευξη του κ Αργύρη Καρρά είχε ως βασικό σκοπό να προβάλει τη επένδυση των 20 εκατ. ευρώ που έχει στα σκαριά και συγκεκριμένα θα κατευθυνθούν στην εξαγορά του εργοστασίου της Doral στο Καλοχώρι μόλις 4 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα αποτελεί την τέταρτη γραμμή διέλασης της εταιρείας.
Η συμβολή του εργοστασίου αναμένεται να αυξήσει το συνολικό τονάζ στους 35.000 τόνους αλουμινίου ετησίως, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει στρατηγικό γεωγραφικό σημείο για την Aluminco στοχεύει να το μετατρέψει σε πύλη εξαγωγών προς τις αγορές της Νοτιοανατολικής, της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης.
Η νέα μονάδα θα είναι εξοπλισμένη με εξελιγμένες γραμμές διέλασης, κάθετη μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής, μηχανήματα επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου, γραμμές θερμομονωτικών και μονάδα διαχείρισης αποβλήτων.
Το συνολικό κόστος της εξαγοράς ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια ευρώ ενώ το κόστος της επένδυσης σε βάθος πενταετίας υπολογίζεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που συνεπάγεται αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της Aluminco κατά 7.000 τόνους ή 25% ετησίως.
Το νέο εργοστάσιο θα δημιουργήσει 120 νέες θέσεις εργασίας στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές της παραγωγικής μονάδας των Οινοφυτων, εστιάζοντας στην αειφόρο ανάπτυξη μέσω της παραγωγής «πράσινου» αλουμινίου.
O κ Καρράς αναφέρθηκε στην ανάπτυξη τηςAluminco της βιωσιμότητας, αναφέροντας χαρακτηριστικά “Σήμερα πηγαίνουμε ένα βήμα πιο μπροστά και κωδικοποιούμε την αναπτυξιακή μας δυναμική στο μότο «Building a sustainable future».
Διότι για εμάς ανάπτυξη μπορεί να είναι μόνο η βιώσιμη ανάπτυξη. Και γνωρίζουμε ότι οι σύγχρονες τεχνολογικά εγκαταστάσεις μας και τα καινοτόμα προϊόντα μας, συμβάλλουν στην μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος”
Τα υψηλά κόστη της ενέργειας είναι το καυτό θέμα που απασχολεί τη διοίκηση και προσανατολίζεται στη δημιουργία Φ/Β 1 Mw με σκοπό της ιδιωκατανάλωση.
Το κόστος της ενέργειας αποτελεί το μεγαλύτερο έξοδο καθώς πρόκειται για ενεργοβόρα μονάδα.
Το 2020 σε ηλεκτρική ενέργεια κατανάλωσε 6.538.339 Mwh και ετήσια αξία της ενέργειας ήταν 400.000 ευρώ.
Φέτος η κατανάλωση έχει αυξηθεί κατά 30% λόγω της αυξημένης παραγωγής και το κόστος πλέον φέτος σε κόστος θα ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.
Η εταιρεία χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας και το φυσικό αέριο που καθιστούν ακόμη πιο κοστοβόρα τη λειτουργία της μονάδας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης