Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το ΤΑΙΠΕΔ τρέχει διαγωνισμούς καθαρισμού 35 δρυμών συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ

Το ΤΑΙΠΕΔ τρέχει διαγωνισμούς καθαρισμού 35 δρυμών συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ
Ο κ. Πάνος Σταμπουλίδης ανέφερε ότι για τον καθορισμό 35 εθνικών δρυμών θα δημοπρατηθεί άμεσα έργο

Στο φουλ δουλεύουν οι …μηχανές απορρόφησης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, από τη νεοσυσταθείσα δραστηριότητα της Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (Project Preparation Facility – PPF), με τον εντεταλμένο σύμβουλο κ Παναγιώτη Σταμπουλίδη να βάζει ψηλά τον πήχη των έργων ωρίμανσης προς υλοποίηση . Ανάμεσα στα έργα προτεραιότητας είναι ο καθορισμός δασικών δρυμών σε όλη τη χώρα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Το ΤΑΙΠΕΔ με το νέο βραχίονα που τέθηκε σε λειτουργία παρότι το νομοθετικό πλαίσιο ήταν από το 2011 με το Ν.3986 δίνοντας το δικαίωμα στο ΤΑΙΠΕΔ να αναλαμβάνει την ωρίμανση έργων κρατικών οργανισμών.
Η διοίκηση του Ταμείου σε ενημέρωση των δημοσιογράφων έθεσε τις προτεραιότητες της νέας χρονιάς.
Ο κ. Πάνος Σταμπουλίδης ανέφερε ότι για τον καθορισμό 35 εθνικών δρυμών θα δημοπρατηθεί άμεσα έργο για αυτό τον σκοπό θα διατεθούν κεφάλαια ύψους 50 εκατ ευρώ. Το κονδύλι για τον καθαρισμό των δασών ανέρχεται σε 250 εκατ .ευρώ και τους επόμενους μήνες θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί .
Ανάμεσα στους διαγωνισμούς που έχουν ωριμάσει είναι αυτός του ΟΑΚΑ που θα αναζητηθεί ανάδοχος για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Συνολικά το ΤΑΙΠΕΔ θα διαχειριστεί 2,2 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την υλοποίηση έργων και στο πρώτο στάδιο υλοποίησης βρίσκονται 19 έργα.
Ανάμεσα τους είναι η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού η μετεγκατάσταση καταστημάτων κράτησης Ιωαννίνων και Χαλκίδας Στο παραλιακό μέτωπο 17 χιλιομέτρων της Αθηναϊκής Ριβιέρας προγραμματίζονται αστικές αναπλάσεις)
Ο διευθύνων σύμβουλος κ Δημήτρης Πολίτης του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι προχωρά  ε αξιοποιήσεις των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.
Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, αυτή την εβδομάδα το ΤΑΙΠΕΔ θα κλείσει τρεις σημαντικές συμφωνίες: 
Γούρνες: Aφορά στην ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου η οποία προγραμματίζεται για την αύριο Πέμπτη. Η σχετική ηλεκτρονική δημοπρασία ολοκληρώθηκε προχθές Δευτέρα με πλειοδότη την εταιρεία REDS και η συναλλαγή της μεταβίβασης του ακινήτου με τη καταβολή του σχετικού τιμήματος, ύψους 40,2 εκατ. ευρώ, αναμένεται κατά πάσα πιθανοτητα να λάβει χώρα μέσα στο α’ τρίμηνο 2022.
Βορ. Αφάντου: Επίσης αύριο Πέμπτη θα γίνει το οικονομικό κλείσιμο της αξιοποίησης του ακινήτου της Β. Αφάντου στην Ρόδο. Η συναλλαγή εκκρεμεί από το καλοκαίρι του 2014 που ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής η εταιρεία M.A. Angeliades Inc. με προσφερόμενο τίμημα 26,9 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η συμβασιοποίηση της πώλησης του ακινήτου καθυστέρησε 5 χρόνια (Ιούλιος 2019), και άλλα 2,5 χρόνια η διενέργεια της συναλλαγής.
ΔΕΠΑ Υποδομών: Η τρίτη μεγάλη απόφαση που υπογράφεται αυτή την εβδομάδα αφορά στην υπογραφή των συμβατικών κειμένων για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών από τους μετόχους της ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ, στην Italgas. Αναφορικά με τα λιμάνια, ο κ. Πολίτης ανέφερε ότι η πιο ώριμη είναι η αξιοποίηση του λιμένα της Καβάλας, για την οποία η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών ορίστηκε για το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου Φεβρουαρίου. Λίγο αργότερα αναμένεται να ακολουθήσει και η υποβολή προσφορών για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αργότερα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης