Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mυτιληναίος: Αναβάθμιση των προοπτικών σε θετικές ΒΒ από τον S&P - Νέα πιθανή αναβάθμιση τους επόμενους 12 μήνες

Mυτιληναίος: Αναβάθμιση των προοπτικών σε θετικές ΒΒ από τον S&P - Νέα πιθανή αναβάθμιση τους επόμενους 12 μήνες
Η θετική προοπτική αντανακλά μια πιθανή αναβάθμιση τους επόμενους 12 μήνες
Σε αναβάθμιση των προοπτικών της Μυτιληναίος από σταθερές σε θετικές προχώρησε η Standard & Poors σε έκθεση της, ενω επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ΒΒ-.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ελληνική μεταλλουργική “διέπλευσε επιτυχημένα σε μια αγορά με διακυμάνσεις τους τελευταίους 18 μήνες”.
Η Standard & Poor's επισημαίνει ότι, η θετική προοπτική αντανακλά μια πιθανή αναβάθμιση τους επόμενους 12 μήνες, καθώς η εταιρεία μεταφέρεται σε μια βάση πολύ μεγαλύτερων λειτουργικών κερδών (ebidta) και σε χαμηλότερη μόχλευση.
Σύμφωνα με το βασικό σενάριο της έκθεση της S&P η εταιρεία αναμένεται να κλείσει τη χρήση του 2021 με EBITDA κοντά στα 350 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 150 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τον τομέα της μεταλλουργίας και τα 130 εκατ. ευρώ από τον τομέα ενέργειας.
Παράλληλα ο οίκος αναθεωρεί προς τα πάνω την εκτίμησή του για τα EBITDA του 2022 στα 500-550 εκατ. ευρώ (από 340 – 360 εκατ. ευρώ προηγουμένως) με περαιτέρω ανοδικό περιθώριο για το 2023.
Τέλος, όπως σημειώνει ο οίκος, η Mytilineos πραγματοποίησε σημαντική πρόοδο στις ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας, διασφαλίζοντας και διαθέτοντας πρότζεκτ ανανεώσιμης ενέργειας και καθιερώνοντας τον κλάδο ως βασικό πυλώνα του χαρτοφυλακίου της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης