Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Jumbo: Πίεση σε Άδωνι Γεωργιάδη για μια επιπλέον Κυριακή ανοικτών καταστημάτων και επιθετική χριστουγεννιάτικη καμπάνια

Jumbo: Πίεση σε Άδωνι Γεωργιάδη για μια επιπλέον Κυριακή ανοικτών καταστημάτων και επιθετική χριστουγεννιάτικη καμπάνια
Το αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν ήταν σαφές αν έχει κατατεθεί επίσημα

Μάχη για μία Κυριακή με ανοιχτά τα καταστήματα του λιανεμπορίου μέσα στο Δεκέμβριο δίνεται στο παρασκήνιο.
Το αίτημα έχει ένα και μοναδικό αποδέκτη και συγκεκριμένα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προσπαθεί να τετραγωνίσει το κύκλο.
Η ισχυρή πλευρά του λιανεμπορίου με σημαία τον Όμιλο Jumbo επικαλείται ως επιχείρημα ότι το λιανεμπόριο και τα εμπορικά καταστήματα με τα νέα μέτρα κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού είναι ανοικτά για τους καταναλωτές από τις 10 το πρωί από τις 9 που ήταν πριν την εφαρμογή του μέτρου.
Το νέο μέτρο εφαρμόστηκε από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχει χαθεί χρόνος δύο ημερών με το άνοιγμα των καταστημάτων στις 10 το πρωί.
Το αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν ήταν σαφές αν έχει κατατεθεί επίσημα αλλά υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου, έθεσε ευθέως με την ευκαιρία του ρεπορτάζ , το αίτημα , επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να δοθεί στο λιανεμπόριο μία Κυριακή λόγω της περικοπής του ωραρίου κατά μια ώρα.

Ποια Κυριακή φλερτάρει το λιανεμπόριο

Η Κυριακή που πιθανόν να λειτουργήσει το λιανεμπόριο και τα εμπορικά καταστήματα είναι η 5η Δεκεμβρίου καθώς οι υπόλοιπες Κυριακές έχουν συμπεριληφθεί προς αξιοποίηση από το καταναλωτικό κοινό λόγω των εορτών.
Υψηλόβαθμο Στέλεχος αλυσίδας ηλεκτρονικών ειδών , λέει ότι η λειτουργία των καταστημάτων τη συγκεκριμένη Κυριακή δεν θεωρείται ως επιχειρηματική ευκαιρία διότι δημιουργεί επιπλέον κόστη για το υπαλληλικό προσωπικό και η προσέλευση των καταναλωτών απαιτεί και διαφημιστική καμπάνια που κάνει ακόμη πιο δύσκολο το εγχείρημα για γίνει μια ταμειακά επιτυχημένη μέρα.
Πρόσθεσε ότι οι καταναλωτές μπορεί να αξιοποιήσουν την ημέρα με ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Οι «μικροί» δεν θέλουν μια επιπλέον Κυριακή

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και εμπορικά καταστήματα τόσο τα μικρά όσο και τα μεσαία τα οποία με βάση την κυβερνητική απόφαση για άνοιγμα στις 10 το πρωί τους περιόρισε μεν τα λειτουργικά κόστη χωρίς δε να κινδυνεύουν να χάσουν έσοδα από τον ανταγωνισμό καθώς το ωράριο είναι ενιαίο.
Οι έμποροι δεν θέλουν να μπουν στη βάσανο ακόμη μιας ανοικτής Κυριακής διότι εκτιμούν ότι οι καταναλωτές έχουν κι αυτοί περιορισμένες δυνατότητες αγοραστικής δύναμης, η οποία αναμένεται να εκδηλωθούν όσο πλησιάζουμε προς τις εορτές.

Ό όμιλος Jumbo

Η διοίκηση του Απόστολου Βακάκη όμως θέλει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο που επιβλήθηκε από την πρόσφατη ΚΥΑ και δηλώνει πρόθυμη να λειτουργήσει τα καταστήματα εάν του δοθεί η Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.
Το αίτημα χαρακτηρίζεται απόλυτα λογικό.
Πρόκειται για πρόκληση προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνι Γεωργιάδη , που για 18 μήνες ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί αντιμετωπίζοντας τα θέματα της αγοράς. Το αίτημα του jumbo θεωρείται δίκαιο από τον ανταγωνισμό, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του BN αλλά προδικάζει ότι δεν θα φέρει οικονομικά οφέλη στην επιχειρηματική κοινότητα.
Η λειτουργία μιας επιπλέον η στο σενάριο να μην ικανοποιηθεί το αίτημα , δεν φρενάρει τα σχέδια της διοίκησης ,τα οποία όπως μας πληροφορούν θα είναι επιθετικά, αρχικά με τη δυναμική εμφάνιση διαφημιστικής καμπάνιας προς το καταναλωτικό κοινό . Η παρέμβαση του Jumbo με διαφημιστικά σποτ , αναμένεται να θέσουν σε εγρήγορση το καταναλωτικό κοινό , το οποίο έχει συνηθίζει να περιμένει τα Χριστούγεννα μαζί με τις διαφημίσεις του Jumbo τα οποία είναι κάτι παραπάνω από ένα εορταστικό σποτ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο μηνιαίος τζίρος του Δεκεμβρίου αντιπροσωπεύουν το 35% του ετήσιου και αποτελεί κρίσιμο μέγεθος για τις ετήσιες οικονομικές επιδόσεις του ομίλου.

Τι θα κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών, διότι και έχει λάβει τα μηνύματα της αγοράς. Πιθανόν να προσανατολιστεί με τη γενικότερη τάση, παρότι το αίτημα δεν είναι στον …αέρα και μέχρι την τελευταία στιγμή θα υπάρχει η προσδοκία να δοθεί στο λιανεμπόριο μία Κυριακή του Δεκεμβρίου να ισοφαρίσουν τις χαμένες ώρες λειτουργίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης