Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Quest Συμμετοχών: Προχωράει το 2022 σε split της μετοχής – Ισχυρή ρευστότητα για επενδύσεις

Quest Συμμετοχών: Προχωράει το 2022 σε split της μετοχής – Ισχυρή ρευστότητα για επενδύσεις

Η διοίκηση επίσης εμφανίστηκε εξαιρετικά ευχαριστημένη με την είσοδο της μετοχής στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25

Σχετικά Άρθρα
Η αύξηση της τιμής της μετοχής κατά 70% από την αρχή του έτους με την τιμή πλέον να είναι στα 17 ευρώ, κάνει τη διοίκηση της Quest να εξετάζει split, προκειμένου να βοηθηθεί και η διασπορά.

Αυτό ανέφερε κατά τη διάρκεια της χθεσινής (25/11) τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών η διοίκηση της εισηγμένης.
Μένει να παρθεί η απόφαση και από το διοικητικό συμβούλιο και τη γενική συνέλευση, αλλά μέσα στο 2022 θα αυξηθεί ο αριθμός των μετοχών και θα μειωθεί η τιμή.
Η διοίκηση επίσης εμφανίστηκε εξαιρετικά ευχαριστημένη με την είσοδο της μετοχής στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25.
Αναφορικά με το προσωρινό μέρισμα των 1,25 ευρώ ανά μετοχή θα δοθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ θα εξεταστεί τι θα κάνει η εταιρεία για το συνολικό στις αρχές του 2022.
Η πώληση της Cardlink αυξάνει τη ρευστότητα στα 300 εκατ. ευρώ περίπου (ταμείο και γραμμές χρηματοδότησης), ώστε να μπορέσει η εταιρεία να προχωρήσει επενδύσεις αλλά και να κάνει εξαγορές προκειμένου να αυξήσει την ανάπτυξή της.
Αναφορικά με τις επενδυτικές δαπάνες αυτές λόγω καθυστερήσεων είναι χαμηλότερες από την εκτίμηση που είχε δώσει.
Μέσα στις καθυστερήσεις και η εξαγορά της Γ.Ε. Δημητρίου που εκτιμάται στα 25 εκατ. ευρώ και αναμένεται τώρα να γίνει στο 2022, αλλά και η μικρή καθυστέρησης της ολοκλήρωσης του κέντρου διαλογής, το οποίο θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2022.
Η διοίκηση πάντως αναμένει υψηλότερες τελικά επενδυτικές δαπάνες το 2021 έναντι του 2020 και περίπου 20-25 εκατ. ευρώ.
Για το 2022 απέφυγε να δώσει κάποια εκτίμηση σημειώνοντας πως βρίσκεται σε διαδικασία σύνταξης προϋπολογισμού και δεν έχει κάτι παραπάνω να πει στην παρούσα φάση.
Για το σύνολο της χρήσης τα μεγέθη σε όλες τις γραμμές θα κινηθούν ανοδικά αλλά με ρυθμό λίγο χαμηλότερο του εννεαμήνου και με την υπόθεση ότι δε θα γίνει lockdown.
Καλά έχει πάει η πορεία των κλιματιστικών που διαθέτουν και υψηλό περιθώριο κέρδους, ενώ ο κλάδος της πληροφορικής έχει ανεκτέλεστο 300 εκατ. ευρώ, ενώ οι προοπτικές είναι ισχυρές λόγω των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Αναφορικά με τις ελλείψεις προϊόντων, η διοίκηση ανέφερε πως είναι κάτι που παρατηρείται σε όλο τον κόσμο και υπάρχουν και για τα προϊόντα που εμπορεύεται εξέλιξη που επηρεάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Υπενθυμίζεται πως σε επίπεδο συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων οι πωλήσεις ανήλθαν στα 637 εκατ. ευρώ από 455 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους στα 27,7 εκατ. ευρώ από 6 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης