Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Akritas: Στα 2,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα EBITDA στο 9μηνο 2021

Akritas: Στα 2,9 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα EBITDA στο 9μηνο 2021
Ο Κύκλος Εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα €26,3 εκατ. έναντι €16,8 εκατ. την προηγούμενη περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 56%

Η AKRITAS ανταποκρινόμενη σε κλήση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία απευθύνθηκε σε όλες τις εισηγμένες με κινητές αξίες εταιρείες, για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, δημοσιοποιεί τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη για την Εννεάμηνη οικονομική περίοδο του 2021, όπως επίσης και επιμέρους πληροφορίες για τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 και της ενεργειακής κρίσης στη λειτουργία της εταιρείας.
Έπειτα από τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, στο Γ’ Τρίμηνο του 2021 συντελέστηκε η πλήρη επανεκκίνηση του συνόλου των δραστηριοτήτων της ελληνικής οικονομίας συνεπικουρούμενης από μία ομαλή για τα δεδομένα τουριστικής περίοδο.

Στα 26, 3 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών

H εταιρία, παρά το κλίμα αβεβαιότητας λόγω της σταδιακής επανάκαμψης της πανδημίας και των γενικότερων προβλημάτων στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα με τις πληθωριστικές πιέσεις και του περιορισμούς στη διαθεσιμότητα των α’ υλών, αλλά και της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης που έχει οδηγήσει σε ένα τριπλασιασμό της χονδρικής τιμής ρεύματος μέσα στο έτος, συνεχίζει τη δυναμική της πορεία.
Ο Κύκλος Εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα €26,3εκατ. έναντι €16,8εκατ. την προηγούμενη περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 56%, ενώ σε επίπεδο τριμήνου ανήλθε σε €9,4εκατ., αυξημένος κατά 47% σε σχέση με το περσινό τρίμηνο.
Στην ίδια κατεύθυνση, η αυξημένη παραγωγικότητα σε συνδυασμό με την επιτυχή υλοποίηση της εμπορικής στρατηγικής της εταιρίας έχουν σχεδόν διπλασιάσει το Μικτό Περιθώριο Κερδοφορίας στα επίπεδα του 12,3%, ενώ τα Κέρδη προ Φόρων Χρηματοδοτικών & Επενδυτικών Αποτελεσμάτων & Αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν το 9μηνο του 2021 σε €2,9 εκατ. έναντι €448 χιλ. την προηγούμενη περίοδο.
Ο συνολικός δανεισμός της AKRITAS για το 9μηνο του 2021 δεν εμφάνισε αξιοσημείωτη μεταβολή σε σχέση με την Εξαμηνιαία Περίοδο του 2021, ενώ και η Κεφαλαιακή Διάρθρωση παραμένει αμετάβλητη. Εντός του Νοεμβρίου του 2021, έλαβε θετική έκβαση για την AKRITAS, η εκκρεμότητα της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους 2010-2015 από τον ΟΑΕΔ μέσω της ΚΥΑ 47284/359, με αποτέλεσμα τον συμψηφισμό €4,9εκατ. έναντι βεβαιωμένων και ρυθμισμένων απαιτήσεων της εταιρείας προς τη Φορολογική και Ασφαλιστική Διοίκηση.

Η διοίκηση παρακολουθεί τις εξελίξεις

Η Διοίκηση της εταιρίας παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις και επεξεργάζεται συνεχώς διάφορα εναλλακτικά σενάρια, ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που υφίστανται τόσο από την ανάκαμψη της πανδημίας όσο και τον εξορθολογισμό της εφοδιαστικής της αλυσίδας.
Το κλίμα αβεβαιότητας ενισχύεται από την ενεργειακή κρίση και την ιλιγγιώδη αύξηση του κόστους ενέργειας, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο 3μηνο, κάτι που δημιουργεί ένα επιπρόσθετο κύκλο πληθωριστικών πιέσεων και αυξήσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας, ενώ οι συνθήκες αυτές δεν αναμένεται να ομαλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η Διοίκηση της εταιρίας, στο βαθμό που είναι δυνατό κάτι να προβλεφθεί με την όποια επιφύλαξη, εκτιμά ότι δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα στην προμήθεια α’ υλών από το εξωτερικό το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ και ο κύκλος εργασιών για το σύνολο της χρήσης δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά από την τάση που διαμορφώνεται το 9μηνο του έτους για το σύνολο του 2021.
Αναφορικά με τη λειτουργική κερδοφορία, η τάση παραμένει θετική, όμως σε περίπτωση που το κόστος ενέργειας δεν αποκλιμακωθεί άμεσα, τα αποτελέσματα της εταιρίας αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης