Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Prodea: Για το 2022 η ιδιωτική τοποθέτηση του 15% - Σχέδια για εισαγωγή της MHV σε χρηματιστήριο

Prodea: Για το 2022 η ιδιωτική τοποθέτηση του 15% - Σχέδια για εισαγωγή της MHV σε χρηματιστήριο
Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί εντός των πρώτων μηνών του 2022
Σχετικά Άρθρα

Για τους δυο πρώτους μήνες του 2022 σχεδιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιωτική τοποθέτηση (έως 15%) των μετοχών της Prodea Investments, προκειμένου να αυξηθεί η ελεύθερη διασπορά των μετοχών της.
Αν και το χρονικό διάστημα της διάθεσης των μετοχών, βεβαίως, εξαρτάται εύλογα από τις συνθήκες που διαμορφώνονται στις αγορές, σε κάθε περίπτωση το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί εντός των πρώτων μηνών του 2022.
Η Prodea σχεδιάζει την ιδιωτική τοποθέτηση πώλησης από τους μετόχους ποσοστού έως 15% των μετοχών της.
Η εταιρεία έχει εν εξελίξει όπως θα δούμε ένα υψηλό επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης ακινήτων, δυο διαγωνισμούς ακινήτων που διεκδικεί, αλλά και μια νέα θυγατρική ΜΗV (Κύπρος).
Μάλιστα, για την τελευταία θυγατρική στην οποία διευρύνθηκε το μετοχολόγιο με συμμετοχή νέου επενδυτή Αscetico Ltd, και όπως θα δούμε, υπάρχουν πλάνα και ενέργειες προκειμένου να εισαχθούν οι μετοχές της σε χρηματιστήριο.
Με το επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης ακινήτων να φθάνει τα 400 εκατ. ευρώ έως το 2023 και την Prodea να συμμετέχει στους εν εξελίξει διαγωνισμούς Terra (Πειραιώς) και Skyline (Alpha bank) η εταιρεία επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια της, ύστερα και από την πρόσφατη άντληση 300 εκατ. ευρώ (2,3% επιτόκιο) μέσω της έκδοσης του πράσινου εταιρικού ομολόγου στην αγορά των Αθηνών.

Νέοι μέτοχοι στην MHV

Eν τω μεταξύ η επένδυση της Prodea στην πρώην Vibrana (νυν Μediterranean Venture Hospitality) απέκτησε νέους μετόχους, καθώς εκτός από την Papabull Investments (συμφερόντων Γ. Παπαλέκα), τη Flowpulse (Ιnvel) θα συμμετέχει πλέον και η Ascetico ltd.
Υπενθυμίζεται ότι, η Prodea είχε πωλήσει το 45% της ΜΗV (πρώην Vibrana) στην Papabull Investments, ενώ η τελευταία συμμετείχε στην Αphrodite Hills Resort.
Εφεξής και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στο ΓΕΜΗ, η κυπριακή MHV, είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Hilton αλλά και των περιουσιακών στοιχείων (ξενοδοχείο, γήπεδα τένις κ.α.) της Aphrodite Hills Resort.
Στις 8 Νοεμβρίου, εισφέρθηκαν πρός την ΜΗV οι μετοχές της Αphrodite Hills Resort και τα δάνεια, ύψους 35 εκατ. ευρώ, που έχουν χορηγήσει σε αυτή οι μέτοχοι της.
Η διαδικασία της εισφοράς των μετοχών και των δανείων επιλέχθηκε προκειμένου να διευκολύνει πιθανή εισαγωγή της MHV στο χρηματιστήριο ή και πιθανές χρηματοδοτικές ενέργειες μέσω ιδιωτικών προσφορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Prodea δεν έχει αποφασίσει την εισαγωγή σε χρηματιστήριο ωστόσο εάν αποφασιστεί, η Αθήνα βρίσκεται μεταξύ των επιλογών της. Στο πρώτο εξάμηνο του 2021, η Prodea πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 64,8 εκατ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη 99,7 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη μετά φόρων 108,4 εκατ. ευρώ.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης