Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ειλικρινές κοινωνικό αποτύπωμα από τη doValue - Οι δράσεις για την Υγεία και το Περιβάλλον

tags :
Ειλικρινές κοινωνικό αποτύπωμα από τη doValue - Οι δράσεις για την Υγεία και το Περιβάλλον

Η αειφορία αποτελεί οδηγό ανάπτυξης και καινοτομίας για την εταιρία, με στόχο τη δημιουργία αξίας για την κοινωνία

Η Υγεία, η Κοινωνία και το Περιβάλλον είναι οι τομείς που έχει επιλέξει η doValue Greece, κορυφαίος servicer στην Ελλάδα, για να δομήσει ένα πλέγμα δράσεων σύμφωνα με τη στρατηγική ανάπτυξης του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας.
Στόχος της εταιρείας, στο πλαίσιο των αρχών και της μητρικής της εταιρείας στην Ιταλία, αποτελεί η δημιουργία ενός ειλικρινούς κοινωνικού αποτυπώματος, επιλέγοντας τους τρεις αυτούς βασικούς άξονες που αντικατοπτρίζουν τις αξίες και τη φιλοσοφία της και αντανακλούν την πεποίθησή της για το ρόλο και τις υποχρεώσεις που μια σύγχρονη επιχείρηση οφείλει να διαδραματίζει εκεί όπου δραστηριοποιείται.
Άλλωστε για την doValue, η αειφορία αποτελεί οδηγό συνεχούς και υπεύθυνης ανάπτυξης αλλά και καινοτομίας, με στόχο τη δημιουργία αξίας για την κοινωνία.

Δράσεις για την υγεία

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, η εταιρεία προχώρησε σε συγκεκριμένο πλάνο στήριξης πρωτοβουλιών, με προτεραιότητα δράσεις που σχετίζονται με την Υγεία.
Αναγνωρίζοντας το υπέρτατο αγαθό της υγείας, η doValue αναζήτησε με ιδιαίτερη ευαισθησία δράσεις για την υποστήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τη μάστιγα των καιρών που είναι ο καρκίνος, αλλά και του οικογενειακού περιβάλλοντος που δοκιμάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Σ’ αυτό το πλαίσιο η εταιρεία συμμετέχει και στηρίζει ενεργά εθελοντικές προσπάθειες. Συγκεκριμένα υποστηρίζει τις ενέργειες του Συλλόγου Φίλων της Γυναικολογικής Μαιευτικής Κλινικής του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών.
aretaieio.JPG
Ειδικότερα, όσον αφορά στη δράση που αναπτύσσεται στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, έχει ξεκινήσει η υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για τις γυναίκες που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο και βρίσκονται είτε στο στάδιο προετοιμασίας ενός χειρουργείου, είτε στο στάδιο αποθεραπείας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ειδικά σχεδιασμένου χώρου «pampering room» όπου θα εφαρμόζονται οι μέθοδοι υποστηρικτικής ιατρικής και εξακτινώνεται σε όλη την πτέρυγα της κλινικής που νοσηλεύονται γυναίκες με καρκίνο.
2δ.jpg
Η doValue Greece θα στηρίξει, από την έναρξή του και τουλάχιστον για ένα χρόνο τη λειτουργία του κέντρου υποστηρικτικής ιατρικής το οποίο θα στελεχώνεται κατά κύριο λόγο από εθελοντές του Συλλόγου, σε συνεργασία και με το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου.
Πρόκειται για μια δράση που σχεδιάστηκε με ολιστική προσέγγιση και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σύμφωνα με τα πρότυπα και την φιλοσοφία που έχει αναπτύξει και τεκμηριώσει επιστημονικά το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ.
BIKE_RUN_LOGO_WITH_KEFI_LOGO_page-0001.jpg
Εγκαινιάζοντας τη σχέση της με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» η DoValue Greece συμμετείχε ως Μέγας Χορηγός στον 1ο Virtual Ποδηλατικό Γύρο που πραγματοποιήθηκε στις 6/6/21 με σύνθημα «τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο».
Η διοργάνωση του 1ου virtual ποδηλατικού γύρου αποτελεί ένα μήνυμα ενσυναίσθησης και αισιοδοξίας με κύριο στόχο την ενδυνάμωση των ανθρώπων που δοκιμάζονται από την ασθένεια και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, στο πλαίσιο της συναισθηματικής, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους.
Η στήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αποτελεί για την doValue Greece την αρχή μίας διαρκούς σχέσης με το σύλλογο και τις δράσεις του.

Δημιουργία πράσινου αποτυπώματος

Τέλος, προσανατολισμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία του πράσινου αποτυπώματος της εταιρείας συνδυαστικά με την στήριξη κοινωνικών πρωτοβουλιών και δομών η doValue Greece επέλεξε να χρηματοδοτήσει την αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ, στο Παγκράτι.
Elepap1.jpg
Η ΕΛΕΠΑΠ είναι ο παλαιότερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Ελλάδα που παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937.
Elepap.JPG
Στόχος είναι να εξασφαλισθεί η ενεργειακή αυτονόμηση της δομής που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία και αξία δεδομένης της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης που εξελίσσεται σε όλον τον κόσμο και παράλληλα να επιτευχθεί σημαντική μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του Περιβάλλοντος μέσω της παραγωγής και κατανάλωσης «καθαρής» ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης