Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Space αγοραστής ίδιων μετοχών και ο αντιπρόεδρος…. πωλητής και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς... εγκρίνει

Η Space αγοραστής ίδιων μετοχών και ο αντιπρόεδρος…. πωλητής και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς... εγκρίνει
O αντιπρόεδρος της εταιρείας ο οποίος ενέκρινε το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών εμφανίζεται σήμερα ως πωλητής
Σχετικά Άρθρα

H εισηγμένη εταιρεία SPACE αγοράζει ίδιες μετοχές και ο αντιπρόεδρος της κ. Π. Μπέλλος, ο οποίος έχει εγκρίνει το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών, προχωρεί συστηματικά σε πωλήσεις μικρού αριθμού μετοχών.
Εν ολίγοις, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας ο οποίος ψήφισε στο διοικητικό συμβούλιο και ενέκρινε το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών εμφανίζεται σήμερα ως πωλητής, κόντρα σε ότι είχε συνομολογήσει προηγουμένως.
Μπορεί να μην υφίσταται νομική απαγόρευση για την πώληση μετοχών, ωστόσο ηθικά βρίσκεται εκτεθειμένος – όπως και η υπόλοιπη διοίκηση - ενώ το συνολικό αποτέλεσμα είναι τραγέλαφος ο οποίος εξηγεί και την απουσία αγοραστών στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Η δε Space συνεχίζει απτόητη το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών και την ίδια ώρα οι αρμόδιες διευθύνσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αδυνατούν να αποκαταστήσουν σοβαρότερες διακρίσεις στην πληροφόρηση που προκαλούνται από τις μυστικές συμφωνίες μετόχων (Ελλάκτωρ), αλλά και τις αθρόες πωλήσεις μετοχών είτε τις short θέσεις στα παράγωγα πριν από τις αυξήσεις κεφαλαίου ( ΔΕΗ ).
Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μετοχών από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα και τις τελευταίες ημέρες εντάθηκαν.
Τις δυο προηγούμενες ημέρες ο κ. Μπέλλος προχώρησε σε πωλήσεις 329 μετοχών ενώ από την άλλη πλευρά η Space συνέχισε το πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών αποκτώντας 527 μετοχές. Συνολικά, η Space, μέχρι τώρα έχει αποκτήσει 62.528 ίδιες μετοχές ή το 0,968% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Κόντρα στο παρασκήνιο;

Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews, από πηγές της αγοράς, οι πωλήσεις από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας υποκρύπτουν και μια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των βασικών μετόχων της Space εν όψει των έργων ψηφιοποίησης, κυβερνοασφάλειας που διεκδικεί η εταιρεία ( λ.χ ταυτότητες, κα), αλλά και της γενικότερης στρατηγικής της εταιρείας.
Eπίσης, πρέπει να σημειωθεί πως, παρά το γεγονός ότι η θέση της Space στην αγορά πληροφορικής συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών intergrator, αυτό μετοχικά δεν έχει αποτυπωθεί.
Οι δυο λόγοι εντοπίζονται στην περιορισμένη εμπορευσιμότητα και τον μικρό αριθμό ελεύθερων μετοχών, ωστόσο όλα ξεκινούν από την ασυμφωνία μεταξύ των μετόχων.
Ενω λοιπόν άλλες εταιρείες του κλάδου με χαμηλότερα μεγέθη κατέγραψαν ράλυ εν όψει της ψηφιοποίησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η Space συνεχίζει να υστερεί μετοχικά στο ταμπλό, αν και όπως θα δούμε, διαθέτει αφενός τα θεμελιώδη μεγέθη, και αφετέρου θυγατρικές εταιρείες που υλοποιούν έργα σε διάφορους τομείς της αγοράς πληροφορικής.
Η μετοχική υστέρηση, αλλά και οι αποφάσεις για κρίσιμα θέματα ενεργοποίησαν πιθανότατα και την κόντρα μεταξύ κ.κ Π. Μπέλλου και Σπ. Μανωλόπουλου.
Η εταιρεία, πάντως, συνεχίζει να διοικείται από ομάδα στελεχών που τρέχει την εταιρεία και κατέχει μικρότερα ποσοστά μετοχών.

Η μετοχική σύνθεση

Η σημερινή μετοχική σύνθεση της εταιρείας εξηγεί καλύτερα ίσως και τους λόγους για τους οποίους αρχίζουν να εκδηλώνονται οι αψιμαχίες εντός της εταιρείας.
Η Alpha bank κατέχει το 19,33% των μετοχων, ο κ. Σπ. Μανωλόπουλος εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας κατέχει το 17,23%, ο κ. Ιωαν. Μανωλόπουλος κατέχει το 16,15% των μετοχών και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Π. Μπέλλος το 16,93%.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης