Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δάνειο 3,1 εκατ. ευρώ από EBRD και Τράπεζα Πειραιώς

Δάνειο 3,1 εκατ. ευρώ από EBRD και Τράπεζα Πειραιώς
Η Tatrafan θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Τράπεζα Πειραιώς στην Ουκρανία (PBU) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν την Tatrafan LLC, μια ουκρανική εταιρεία παραγωγής συσκευασιών.
Η Τράπεζα Πειραιώς στην Ουκρανία χορηγεί δάνειο 3,1 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η EBRD αναλαμβάνει το ήμισυ του κινδύνου στα βιβλία της στο πλαίσιο της διευκόλυνσης EBRD Risk Sharing Facility (RSF).
Η Tatrafan θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα καθώς και για να καλύψει τις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης και κεφαλαίου-δαπανών.
Η Tatrafan, που βρίσκεται στην πόλη Λούτσκ της δυτικής Ουκρανίας, κατασκευάζει εύκαμπτες μεμβράνες περιτυλίγματος, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή συσκευασιών για τρόφιμα και για ταχέως κινούμενα καταναλωτικά αγαθά.
Eίναι μέρος ενός ευρύτερου ομίλου εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή πλαστικών συσκευασιών στη Βουλγαρία, τη Φινλανδία και τη Σλοβακία.
Η Τράπεζα Πειραιώς στην Ουκρανία, εξ ολοκλήρου θυγατρική του Ομίλου Πειραιώς Ελλάδος, είναι μια εμπορική τράπεζα που εξυπηρετεί εταιρικούς, μικρές επιχειρήσεις και πελάτες λιανικής.
Στις αρχές του 2020, η EBRD διοργάνωσε ένα πακέτο χρηματοδότησης για την τράπεζα, το οποίο περιελάμβανε δάνειο σε τοπικό νόμισμα έως και 5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ισοδύναμο για δανεισμό σε μικρές επιχειρήσεις και 10 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοδότηση στο πλαίσιο του RSF.
Η EBRD είναι κορυφαίος θεσμικός επενδυτής στην Ουκρανία.
Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα έχει επενδύσει περισσότερα από 15,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε 507 έργα σε ολόκληρη τη χώρα, με επίκεντρο τη στήριξη της οικονομικής σταθεροποίησης, την ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων, την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης και της ενεργειακής ασφάλειας και την υποστήριξη γεωργικών και βιομηχανικών έργων καθώς και μικρότερων επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης