Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Revoil: Άλμα 45,38% στα προ φόρων κέρδη στο εννεάμηνο του 2021, στα 3,46 εκατ. ευρώ

Revoil: Άλμα 45,38% στα προ φόρων κέρδη στο εννεάμηνο του 2021, στα 3,46 εκατ. ευρώ
Αύξηση 12,53% της λειτουργικής κερδοφορίας εννεαμήνου και κατά 35,91% το τρίτο τρίμηνο

Μεγάλη άνοδο κατά 45,38% κατέγραψαν τα κέρδη προ φόρων της Εταιρίας REVOIL Α.Ε.Ε.Π. το εννεάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, κλείνοντας στα 3,46 εκατ. ευρώ, έναντι 2,38 εκατ. το 2020.
Τα στοιχεία αφορούν τη μητρική Εταιρία με τις λοιπές εταιρίες του Ομίλου να μην παρουσιάζουν ιδιαίτερες μεταβολές λόγω μικρής ή καθόλου συμμετοχής των εν λόγω θυγατρικών-συνδεδεμένων εταιριών στα αποτελέσματα της περιόδου.
Η σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας προκύπτει κυρίως από τον υπερδιπλασιασμό των κερδών προ φόρων του τρίτου τρίμηνου που έκλεισαν στα 1,58 εκατ. ευρώ κατά 122,5% υψηλότερα σε σχέση με τα 0,71 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του 2020.
Η υψηλή κερδοφορία του τρίτου τριμήνου οφείλεται στην άνοδο των πωλούμενων όγκων κατά 9,7%, στην περαιτέρω μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους και δευτερευόντως στην επίδραση της ανόδου των τιμών των αποθεμάτων κατά τη διάρκεια του τριμήνου.
Πιο συγκεκριμένα οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου ανήλθαν στα 168,48 εκατ. ευρώ έναντι 127,21 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, σημειώνοντας άνοδο 32,44%, το μικτό κέρδος έκλεισε με άνοδο 21,89% ενώ τα EBITDA έκλεισαν υψηλότερα κατά 35,91% στα 2,99 εκατ.
Αντίστοιχα συνολικά το εννεάμηνο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,73%, το μικρό κέρδος 3,46%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) 12,53%.
Οι σημαντικές επιδόσεις του τρίτου τριμήνου αντανακλούν τη βελτίωση της αγοράς τους καλοκαιρινούς μήνες με την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις και την ενθαρρυντική πορεία του τουρισμού αλλά και την προσήλωση της Εταιρίας στη μείωση του τραπεζικού της δανεισμού και του κόστους χρηματοδότησης. Συνολικά στο εννεάμηνο η Εταιρία προέβη σε καθαρή μείωση του τραπεζικού της δανεισμού κατά 9 εκατ. ευρώ.
Επίσης οι πωλήσεις σε όγκους το τρίτο τρίμηνο περιόρισαν τις συνολικές απώλειες του ενιαμήνου στο 8,6% με τις πωλήσεις στο πετρέλαιο κίνησης να ανακάμπτουν κατά 3,4%.
Για το υπόλοιπο του 2021, η τρέχουσα περίοδος θέρμανσης έχει ξεκινήσει αισιόδοξα, με τη ζήτηση κατά τις πρώτες ημέρες να είναι αυξημένη. Παράγοντες που θα επηρεάσουν στη συνέχεια τις σχετικές πωλήσεις είναι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, αλλά και η εξέλιξη στην τιμή διάθεσης του προϊόντος.
Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα κίνησης, η μη λήψη μέτρων που στοχεύουν στον περιορισμό των μετακινήσεων θα διατηρήσουν τη ζήτηση στα ικανοποιητικά επίπεδα των τελευταίων μηνών.
Σε ό,τι αφορά το χώρο των ΑΠΕ, η Εταιρία με σταθερά βήματα υλοποιεί το στόχο λειτουργίας μονάδων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας συνολικής ισχύος 60 MW μέσα στην επόμενη πενταετία, με τη συμμετοχή της σε εταιρίες φωτοβολταικών και αιολικών πάρκων.
Σε πιο ώριμο στάδιο από τα έργα ΑΠΕ σε ανάπτυξη είναι ένα φωτοβολταϊκό πάρκο 3,34 MW στην Αρκαδία, για το οποίο αναμένονται κάποιες τελευταίες άδειες, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του (αναμένεται να λειτουργήσει κατά το δεύτερο μισό του 2022).
dfsas.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης