Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ της ΔΕΗ

tags :
Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ της ΔΕΗ
Από 2 Νοεμβρίου ξεκινά η Δημόσια Προσφορά και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου. Από 16/11 σε διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι νέες μετοχές της ΔΕΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΔΕΗ Α.Ε.» κατά τη συνεδρίασή που πραγματοποιήθηκε στις 29.10.2021, ενέκρινε, κατόπιν της εξουσιοδότησης που του παρασχέθηκε δυνάμει της από 19.10.2021 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, μεταξύ άλλων θεμάτων, την αύξηση του ονομαστικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά ποσό που δε θα είναι κατώτερο των €322.400.000 ούτε υψηλότερο των €372.000.000, με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων κοινών, ονομαστικών, με δικαίωμα ψήφου, άυλων μετοχών, ονομαστικής αξίας εκάστης €2,48, των οποίων ο αριθμός δεν θα είναι κατώτερος των 130.000.000 ούτε υψηλότερος των 150.000.000 (οι «Νέες Μετοχές»).
Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα διενεργηθεί χωρίς δικαιώματα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Εταιρείας, τα οποία αποκλείστηκαν δυνάμει απόφασης της προαναφερθείσας.
Η Εταιρεία ανακοινώνει ότι από την 1.11.2021 θέτει στη διάθεση του επενδυτικού κοινού το εγκριθέν κατά την 1.11.2021 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενημερωτικό δελτίο το οποίο συντάχθηκε στην αγγλική γλώσσα και εμπεριέχει μετάφραση του Περιληπτικού Σημειώματος (Summary) στην ελληνική γλώσσα, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2017/1129, τους κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμούς (ΕΕ) 2019/979 και (ΕΕ) 2019/980, τα άρθρα 57-68 του Ν. 4706/2020, όπως ισχύουν και την Απόφαση 1/892/13.10.2020 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (εφεξής το «Ενημερωτικό Δελτίο»), αναφορικά με
(ί) τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα των Νέων Μετοχών (η «Δημόσια Προσφορά») με τιμή διάθεσης η οποία δε θα είναι κατώτερη από €8,50 ούτε υψηλότερη από €9,00 ανά Νέα Μετοχή, και
(ϋ) την εισαγωγή του συνόλου των Νέων Μετοχών στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής το «Χ.Α.»).
Περαιτέρω πληροφορίες για την Εταιρεία, τις Νέες Μετοχές και τη Δημόσια Προσφορά (όπως, ενδεικτικά, για τη διαδικασία της συμμετοχής των επενδυτών στη Δημόσια Προσφορά και τους κανόνες και όρους διάθεσης και κατανομής των Νέων Μετοχών) παρατίθενται στο Ενημερωτικό Δελτίο και ιδιαίτερα στην ενότητα 18 υπό τον τίτλο «TERMS AND CONDITIONS OF THE SHARE CAPITAL INCREASE AND THE PUBLIC OFFERING».

Κατωτέρω, παρατίθεται το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, το οποίο έχει ως εξής:
Untitled-DEH.webp

  • Τελεί υπό την αίρεση της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής του ΧΑ. την ανωτέρω ημερομηνία

Σημειώνεται ότι το ως άνω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού με σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας.

Η κατανομή

Στην πρόσκληση προς το επενδυτικό κοινό σημειώνεται ότι ο αριθμός των Νέων Μετοχών έχει κατ' αρχάς επιμερισθεί μεταξύ της Δημόσιας Προσφοράς και της Ιδιωτικής Τοποθέτησης ως ακολούθως: Ποσοστό 15% (που αντιστοιχεί σε 19.500.000 έκτων Νέων Μετοχών, υποθέτοντας ότι θα εκδοθεί ο ελάχιστος αριθμός Νέων Μετοχών, ή σε 22.500.000 εκ των Νέων Μετοχών, υποθέτοντας ότι θα εκδοθεί ο μέγιστος αριθμός Νέων Μετοχών) και ποσοστό 85% (που αντιστοιχεί σε 110.500.000 εκ των Νέων Μετοχών, υποθέτοντας ότι θα εκδοθεί ο ελάχιστος αριθμός Νέων Μετοχών, ή σε 127.500.000 εκ των Νέων Μετοχών, υποθέτοντας ότι θα εκδοθεί ο μέγιστος αριθμός Νέων Μετοχών) έχει κατ’ αρχάς επιμεριστεί στους επενδυτές που εγγράφονται στη Δημόσια Προσφορά και στην Ιδιωτική Τοποθέτηση, αντίστοιχα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ δύναται να μεταβάλει αυτήν την κατανομή κατά την κρίση του, με βάση τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε σκέλος της Συνδυασμένης Προσφοράς, με την επιφύλαξη της υλοποίησης της Κατά Προτεραιότητας Κατανομής (όπως ορίζεται κατωτέρω).
Νέες Μετοχές που επιμερίστηκαν αρχικώς, κατά περίπτωση, στη Δημόσια Προσφορά ή στην Ιδιωτική Τοποθέτηση, αλλά δεν αναλήφθηκαν τελικώς, δύνανται να ανακατανεμηθούν σε επενδυτές που θα έχουν εγγράφει στο έτερο σκέλος της Συνδυασμένης Προσφοράς, στο μέτρο που οι εντολές που θα έχουν υποβληθεί σε αυτό το έτερο σκέλος υπερβαίνουν την ανωτέρω αρχική κατανομή και υποστηρίζουν αυτήν την ανακατανομή.
Σημειώνεται ότι η Selath Holdings S.a r.l. («ο Cornerstone Επενδυτής»), οντότητα που θα χρηματοδοτηθεί από επενδυτικά κεφάλαια ή οχήματα τα οποία συμβουλεύει η CVC Advisers Greece S.M.S.A. και/ή οι θυγατρικές της, συμφώνησε να αποκτήσει, κατά τους όρους της Ιδιωτικής Τοποθέτησης και με την επιφύλαξη όρων και προϋποθέσεων που είναι συνήθεις σε περιπτώσεις παροχής ισχυρής «cornerstone» δέσμευσης αυτής της φύσεως, και η ΔΕΗ συμφώνησε να κατανείμει στον Cornerstone Επενδυτή, Νέες Μετοχές στην τιμή διάθεσης της Συνδυασμένης Προσφοράς έναντι συνολικών κεφαλαίων που θα επενδύσει ο Cornerstone Επενδυτής τα οποία δεν θα ξεπερνούν το ποσό των 395,0 εκατ., υπό την προϋπόθεση ότι η μέγιστη τιμή του Εύρους Τιμών δεν υπερβαίνει τα €9,00, έτσι ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου να κατέχει τουλάχιστον το 10,0% του συνολικού εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα ψήφου της ΔΕΗ.
Τέλος, στις 30 Οκτωβρίου 2021, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. («ΕΕΣΥΠ») επικοινώνησε στη ΔΕΗ την υποστήριξή της για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της και γνωστοποίησε την πρόθεσή της να εγγράφει για την απόκτηση τέτοιου αριθμού Νέων Μετοχών, μέσω της συμμετοχής της στη Διεθνή Προσφορά, που θα έχει ως αποτέλεσμα, μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, η ΕΕΣΥΠ να κατέχει, άμεσα και έμμεσα (συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της θυγατρικής της ΕΕΣΥΠ, ΤΑΙΠΕΔ), ποσοστό 34,123% του συνολικού εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα ψήφου της ΔΕΗ.

Κατά Προτεραιότητα Κατανομή σε υφιστάμενους μετόχους της ΔΕΗ

Από τις Νέες Μετοχές που έχουν αρχικώς επιμεριστεί στη Δημόσια Προσφορά, ο τελικός αριθμός των Νέων Μετοχών που θα κατανεμηθεί σε Ιδιώτες Επενδυτές και Ειδικούς Επενδυτές, θα προσδιορισθεί μετά τη λήξη της Συνδυασμένης Προσφοράς, λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση που θα έχουν εκδηλώσει οι επενδυτές στο πλαίσιο της Συνδυασμένης Προσφοράς.
Ιδιώτες Επενδυτές και Ειδικοί Επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της ΔΕΗ σύμφωνα με το μετοχολόγιό της που τηρείται ηλεκτρονικά μέσω της ΕΛ.Κ.Α.Τ. Α.Ε. κατά την έναρξη διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών της Εταιρείας στις 2.11.2021 (η «Ημερομηνία Καταγραφής» ή «Record Date») και οι οποίοι εγγράφονται για την απόκτηση Νέων Μετοχών στη Δημόσια Προσφορά (οι «Κατά Προτεραιότητα Επενδυτές»), θα δικαιούνται προνομιακής κατανομής στις Νέες Μετοχές που έχουν επιμεριστεί στη Δημόσια Προσφορά, η οποία θα είναι αναλογική του ποσοστού συμμετοχής των Κατά Προτεραιότητα Επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ κατά την Ημερομηνία Καταγραφής (η «Κατά Προτεραιότητα Κατανομή»), Εντούτοις, Κατά Προτεραιότητα Επενδυτές που εγγράφονται τόσο στη Δημόσια Προσφορά όσο και στην Ιδιωτική Τοποθέτηση, εφόσον συντρέξει τέτοια περίπτωση, δεν θα δικαιούνται Κατά Προτεραιότητα Κατανομής στη Δημόσια Προσφορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης