Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Ten Brinke επενδύει 300 εκατ. ευρώ στην ελληνική κτηματαγορά

Η Ten Brinke επενδύει 300 εκατ. ευρώ στην ελληνική κτηματαγορά

Τι λέει στο BN ο CEO Φώτης Γιόφτσιος

Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο των επενδυτικών σχεδίων Funds και Ελλήνων Ομίλων που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις.
Η εγχώρια κτηματαγορά είναι το νέο Ελ- Ντοράντο κυρίως για τους ξένους επενδυτές, που διαβλέπουν σημαντικές και υψηλές επιδόσεις σε σχέση με αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι ειδικοί αποτιμούν την ελληνική αγορά στα επίπεδα του 6% με7% και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί η αγορά ακινήτων να δώσει αποδόσεις στα επίπεδα του 8% όταν άλλες ώριμες αγορές , η απόδοση ιδίων κεφαλαίων αποδίδει στα επίπεδα του 2% και 3%.
Μία μικρή γεύση από τα …μελλούμενα της κτηματαγοράς έδωσε κ. Φώτης Γιόφτσιος ως ομιλητής στο συνέδριο της Prodexpo 22 από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ten Brinke.
Πρόκειται για τον Ολλανδικό- Γερμανικό όμιλο με ιστορία 125 ετών στην αγορά των ακινήτων.
Τα συνολικά κεφάλαια που διαχειρίζεται ο όμιλος ανέρχονται στο 1,2 δισ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Ten Brinke ανακάλυψε την Ελλάδα όταν όλοι απέφευγαν τη χώρα διότι είχε η κτηματαγορά είχε εμφανίσει έντονα χαρακτηριστικά φούσκας την περίοδο του 2008. .
Όπως είπε ο κ. Γιόφτσιος, αρχικά είχαν ρόλο παρατηρητή αναμένοντας τη βίαιη διόρθωση των τιμών της και σήμερα βρίσκεται, όπως επισήμανε σε ένα έντονα ανοδικό σημείο, διότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τα όλα.
Προσδιόρισε ότι η Ελλάδα θα αλλάξει όψη τα επόμενα πέντε χρόνια και με τη συμμετοχή της Ten Brinke, η οποία σε ρόλο development είναι έτοιμη να καλύψει την αυξημένη ζήτηση που μεταφράζεται σε επενδύσεις που η αξία τους ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο CEO της Ten Brinke μας έδωσε την ευκαιρία να προσεγγίζουμε τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας.
Συγκεκριμένα μας ανέφερε ότι μέχρι τα τέλητου 2022 θα υλοποιηθούν 60 project συνολικής αξίας 300 εκατ. ευρώ και αφορούν όλες τις δραστηριότητες που έχει ένας αναπτυξιακός όμιλος.
Στα σχέδια είναι η ανέγερση εμπορικών κέντρων, η οικιστική και τουριστική ανάπτυξη, και χώροι Logistics. 

Πωλήσεις από το μπετό 

H Ten Brinke στην πράξη πουλάει από το «μπετό» διότι για κάθε σχέδιο υλοποίησης υπάρχει ένας ή περισσότεροι επενδυτές. Δεν επενδύει με την προσδοκία την έλευση αγοραστή αλλά ο αγοραστής έχει δώσει ήδη το παρόν.
Να σημειωθεί ότι μόνο με την ολοκλήρωση των εμπορικών κέντρων σε όλη την Ελλάδα, συνολικής έκτασης 90.000 τετραγωνικών μέτρων, δημιουργούνται αυτόματα 3000 θέσεις εργασίας από πέντε εμπορικά πάρκα χωρίς να υπολογίζεται η δημιουργία 4 των logistics που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ανάμεσα στους τομείς που ενδιαφέρονται οι ξένοι είναι η απόκτηση κατοικίας στα νησιά της Ελλάδος ως εξοχικής. Ο κ Φώτης Γιόφτσιος , επέμενε ότι η Ελλάδα είναι ο καλύτερος προορισμός για επενδύσεις, οι οποίες στη συνέχεια θα συμβάλλουν στην αύξηση των αποδοχών του προσωπικού όπως και στην επιστροφή στελεχών που σήμερα εργάζονται στο εξωτερικό.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης