Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η πώληση του Ερρίκος Ντυνάν φέρνει νέους παίκτες στην υγεία και ανταγωνισμό για CVC Capital - Farallon - Ιατρικό

Η πώληση του Ερρίκος Ντυνάν φέρνει νέους παίκτες στην υγεία και ανταγωνισμό για CVC Capital - Farallon - Ιατρικό

Οι κρούσεις εξαγοράς σε CVC Capital και περιφερειακές κλινικές

Κινητικότητα προκαλεί στον χώρο της υγείας τόσο ο αναμενόμενος διαγωνισμός πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν από την Τράπεζα Πειραιώς, όσο και το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται για περιφερειακές κλινικές. Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, 2-3 funds έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και έχουν προχωρήσει σε κρούσεις προς τις τράπεζες, δίχως όμως να κατονομάζονται για ευνοήτους λόγους.

Υπό αυτά τα δεδομένα, οι υφιστάμενοι επενδυτές CVC Capital (όμιλος Υγεία), Farallon (Euromedica), Ιατρικό, Oaktree (ΙΑΣΩ) ενδεχομένως να αποκτήσουν νέους πιθανούς ανταγωνιστές, εφόσον οι τελευταίοι προχωρήσουν τις διευρευνητικές κινήσεις τους. Και σε ότι αφορά το Ερρίκος Ντυνάν, είναι εύλογο η Τράπεζα Πειραιώς πως θα προτιμούσε όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους ώστε να λάβει υψηλές και ανταγωνιστικές προσφορές
Πέραν λοιπόν των υφιστάμενων επενδυτών αναμένονται και νέοι “παίκτες” οι οποίοι ήδη προχώρησαν και σε κρούσεις εξαγοράς τόσο προς το CVC Capital, αλλά και σε άλλες περιφερειακές κλινικές.
Εκ των πραγμάτων, όμως, η νέα απόπειρά πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν από την Τράπεζα Πειραιώς θα αποτελέσει την αφορμή για ένα νέο γύρο συγκέντρωσης για το ιατρικό κλάδο.
Aς σημειωθεί για το ίδιο νοσοκομείο είχε προηγηθεί ένας διαγωνισμός το 2018 όταν το Ίδρυμα Ωνάση είχε προσφέρει τίμημα 85 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά η πώληση δεν πραγματοποιήθηκε.

Στο επίκεντρο Διαγνωστικά κέντρα – κλινικές

Το ενδιαφέρον των ξένων funds, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικεντρώνεται στον χώρο των διαγνωστικών κέντρων, αλλά και ορισμένων περιφερειακών κλινικών τόσο στην Αττική, όσο και στην επαρχία.
Δέλεαρ, όπως θα δούμε για υφιστάμενους και νέους επενδυτές είναι τα υψηλά περιθώρια κέρδους.
Βεβαίως, η επιδίωξη των ξένων επενδυτών είναι να αποκτηθεί ένα νοσοκομείο με ένα ικανό μερίδιο αγοράς (λ.χ όπως το Ερρίκος Ντυνάν) ώστε στην συνέχεια να προστεθούν νέες μονάδες.
Μεταξύ των κλινικών για τις οποίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον είναι και κλινική Ρέα (μαιευτική, γυναικολογική, χειρουργική θεραπευτική).
Το 2020, εμφάνισε κύκλο εργασιών 30,5 εκατ. ευρώ έναντι 28,1 του 2019.
Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 6,4 εκατ. ευρώ έναντι 6,3 εκατ. ευρώ.
Για το 2020, η εταιρεία διένειμε επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της και διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα 9,6 εκατ. ευρώ.
Τα δάνεια προς τις τράπεζες για την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 43 εκατ. ευρώ.
Στον χώρο των διαγνωστικών κέντρων, αλλά και των περιφερειακών κλινικών, το Cvc Capital, μέσω του Hellenic healthcare Group προχώρησε στην δημιουργία 4 διαγνωστικών κέντρων στην Αττική με το σήμα Health spot, ωστόσο ακόμη δεν μπορεί να καλύψει όλες τις περιοχές της Αττικής, εκτός αν προχωρήσει σε εξαγορές υφιστάμενων.
Τo CVC Capital, επίσης, σε περιφερειακό επίπεδο διαθέτει την Creta Interclinic στην προσπάθεια του να καλύψει περισσότερες περιοχές ανά την επικράτεια.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης