Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νευρική κρίση στον Ελλάκτωρ από τις αποκαλύψεις… - Ο «πραγματικός CEO» είναι ο Τούμπουρος και όχι ο Μπουλούτας

Νευρική κρίση στον Ελλάκτωρ από τις αποκαλύψεις… - Ο «πραγματικός CEO» είναι ο Τούμπουρος και όχι ο Μπουλούτας
Για να καταστεί πιο ξεκάθαρο, ο Μπουλούτας είναι ο φαινομενικός διευθύνων σύμβουλος αλλά ο πραγματικός είναι ο Τούμπουρος ο οποίος είναι και ο συνομιλητής με τους Ολλανδούς της Reggeborgh.
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη ταραχή προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του «Bankingnews» στις 20 Οκτωβρίου 2021 για τις παθογένειες και τις διεργασίες στα εσωτερικό του ομίλου Ελλάκτωρ.
Μια από τις αιτίες της αναστάτωσης ήταν η αποκάλυψη ότι ο πραγματικός Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είναι το «ανεξάρτητο μη εκτελεστικό» μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Τούμπουρος.
Ο Ευθύμιος Μπουλούτας που κατέχει επίσημα τη θέση περιορίζεται σε εκτελεστικά καθήκοντα καθώς πρόσβαση στον ισχυρό άνδρα της Reggeborgh, Χένρι Χόλντερμαν με καθημερινή επαφή διατηρεί μόνον ο ασκών ουσιαστικά χρέη διευθύνοντος δηλαδή ο Τούμπουρος.
Για να καταστεί πιο ξεκάθαρο, ο Μπουλούτας είναι ο φαινομενικός διευθύνων σύμβουλος αλλά ο πραγματικός είναι ο Τούμπουρος ο οποίος είναι και ο συνομιλητής με τους Ολλανδούς της Reggeborgh.
Βέβαια η νοσηρή αυτή κατάσταση εκθέτει τον Ελλάκτωρ αλλά και τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης στον κίνδυνο της «εσωτερικής ενημέρωσης» ενός συγκεκριμένου μετόχου που σε μια κανονική ρυθμιζόμενη αγορά θα έπρεπε να κινήσει το ενδιαφέρον της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Στην ελληνική αγορά όμως αυτή η ευαισθησία δεν είναι αναμενόμενη καθώς η Επιτροπή έχει τοποθετήσει στις «ελληνικές καλένδες» ακόμα και την προφανή συνεργασία και συνεννόηση των μετόχων Λ. Μπόμπολα με την Reggeborgh που τεκμηριώνεται με την επίσημη, γραπτή συμφωνία τους.
Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες που είναι γνωστές στα υψηλά κλιμάκια της εταιρείας δεν μπορούν να αμφισβητηθούν καθώς προέρχονται από ανώτερο στέλεχος της επιχείρησης, ο οποίος μετακινήθηκε στην διοίκηση του Ελλάκτωρ μετά από πρόταση μελών της διοίκησης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι στην αρχική περίοδο της ολλανδικής επένδυσης στην Ελλάκτωρ, η Reggeborgh ήταν βασικός μέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από την διοίκηση της οποίας είχαν γίνει προτάσεις για τη στελέχωση του νέου αποκτήματος των ολλανδών της Reggeborgh.
Βέβαια ακόμα και αυτή τη στιγμή, ο ολλανδός επενδυτής έχει ένα απροσδιόριστο ποσοστό μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενώ το γεγονός ότι διατηρεί ακόμα στη διοίκηση της εταιρείας όσους πρότεινε ο υποτιθέμενος ανταγωνιστής, αφήνει στον αέρα περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις.
Ίσως το γεγονός ότι εμπιστεύεται και συνομιλεί με το μοναδικό στέλεχος που γνώριζε προσωπικά, πριν την εμπλοκή του με την Ελλάκτωρ, δίνει κάποιο σήμα…
Παράλληλα η διαλυτική κατάσταση που επικρατεί, ενισχύεται από την δυσφορία για τη αναβάθμιση ανθρώπων του παρελθόντος οι οποίοι «παράγουν περισσότερα σκάνδαλα από όσα μπορούμε να καταναλώσουμε» όπως χαρακτηριστικά λένε κάποιοι.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν στελέχη όπως ο πρόεδρος της Ακτωρ Χρ. Παναγιωτόπουλος οποίος υποχρεώθηκε να κάνει συνέντευξη τύπου για να δικαιολογήσει την προτίμησή του να συνεργάζεται με την οικογενειακή επιχείρησή του, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Εδουάρδος Σαραντόπουλος που αφού κατάφερε να εμφανίσει ζημιές περίπου 150 εκατ. ευρώ στα φωτοβολταϊκά επιβραβεύτηκε με θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Άκτωρ.
Επίσης διεθνή… απορία προκαλεί η τοποθέτηση στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ηλέκτωρ του Ιωάννη Μαργιώλου, την απομάκρυνση του οποίου είχε ζητήσει η Παγκόσμια Τράπεζα για την δραστηριότητά στη Σερβία και την Μπογκοτά της Κολομβίας.
Οι γνώστες των εταιρικών παρασκηνίων πάντως επιμένουν ότι όλα αυτά, είναι σημαντικά αλλά αποτελούν απλά την αφετηρία αποκαλύψεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης