Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε νέα κόλπα ο πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ Χρ. Παναγιωτόπουλος – Πως χρησιμοποιεί την οικογενειακή του εταιρία

Σε νέα κόλπα ο πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ  Χρ. Παναγιωτόπουλος – Πως χρησιμοποιεί την οικογενειακή του εταιρία
Ούτε σε χώρα του τρίτου κόσμου, δεν θεωρείται φυσιολογικό εισηγμένη εταιρεία να συνεργάζεται με προσωπικές εταιρείες των στελεχών της.
Σχετικά Άρθρα

Σε νέες περιπέτειες με σειρά παραβάσεων που σχετίζονται με την ορθή εταιρική διακυβέρνηση αλλά και την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εισέρχεται o πολύπαθος όμιλος Ελλάκτωρ.

Πρωταγωνιστής στα κόλπα ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ και της Reds Χρήστος Παναγιωτόπουλος ο οποίος από ολόκληρη την κατασκευαστική αγορά, προτιμά την μικρή οικογενειακή του εταιρεία P&C Development για συμμετοχή σε έργα που διεκδικεί η ΑΚΤΩΡ.
Σημειώνεται ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της P&C Development και παραχώρησε τη θέση στον αδελφό του Κωνσταντίνο όταν ανέλαβε την ΑΚΤΩΡ.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο καθώς η περίεργη συνεργασία, εμφανίστηκε σε έργα στον ΟΛΠ, στο έργο παράκαμψης Μελιβοίων – Δημάριο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο έργο επέκτασης και αναβάθμισης του αεροδρομίου της Χίου κ.α.

Βέβαια ο Πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ δεν έχει δηλώσει την συγκεκριμένη ιδιότητά του στο ενημερωτικό δελτίο που η ΕΛΛΑΚΤΩΡ εξέδωσε το καλοκαίρι για τις ανάγκες της αύξησης κεφαλαίου.
Εκεί δηλώνονται όλες οι εταιρείες που τα μέλη του Δ.Σ. και οι μεγαλομέτοχοι των εισηγμένων ή βασικών θυγατρικών τους έχουν συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο ή συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια άλλων εταιρειών.
Αυτό γίνεται, για να γνωρίζουν οι μέτοχοι τις δραστηριότητες προσώπων που διαχειρίζονται τα χρήματά τους και να αποφεύγονται τυχόν συγκρούσεις συμφερόντων, εάν υπάρχουν. Στο βιογραφικό πάντως του κ. Παναγιωτόπουλου όπως έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες των Ακτωρ και Reds ουδεμία αναφορά γίνεται σε άλλες ιδιότητές του.

Όπως είναι γνωστό οι δύο εταιρείες Ακτωρ και Reds απασχολούν μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και επηρεάζουν ουσιωδώς τη δραστηριότητά του.

Προφανώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που φημίζεται για την ευαισθησία της σε θέματα ορθής εταιρικής διακυβέρνησης θα έχει ξεκινήσει σχετικό έλεγχο αλλά πέραν από τους τύπους υπάρχει η ουσία.
Ούτε σε χώρα του τρίτου κόσμου, δεν θεωρείται φυσιολογικό εισηγμένη εταιρεία να συνεργάζεται με προσωπικές εταιρείες των στελεχών της.
Και μάλιστα χωρίς να είναι γνωστοί οι όροι της συνεργασίας αυτής στην πράξη.
Ο πρόεδρος του ΑΚΤΩΡ ελέγχει αν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, η… προσωπική του εταιρεία.
Απίστευτη ασυδοσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης