Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων: Προς λελογισμένη αύξηση του ορίου πονταρίσματος στις διαδικτυακές

Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων: Προς λελογισμένη αύξηση του ορίου πονταρίσματος στις διαδικτυακές
Προς μια λελογισμένη αύξηση του ορίου πονταρίσματος των 2 ευρώ, μόνο όμως για τις διαδικτυακές εταιρείες, προσανατολίζεται η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων,

Προς μια λελογισμένη αύξηση του ορίου πονταρίσματος των 2 ευρώ, μόνο όμως για τις διαδικτυακές εταιρείες, προσανατολίζεται η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, αφού προηγουμένως βεβαίως εξετάσει τα δεδομένα της αγοράς.
Αυτά θα είναι διαθέσιμα από αύριο στην ΕΕΕΠ και εφόσον επιλυθούν και θέματα αρμοδιοτήτων τότε αναμένεται να προχωρήσει στην αλλαγή του πλαφόν, που θα προκύψει μετά από σχετική μελέτη.
Με τα δεδομένα μέχρι σήμερα υπολογίζεται, ότι για το θέμα θα εκδοθεί απόφαση μέχρι το τέλος χρόνου.
Το πρόβλημα της αύξησης του ορίου απωλειών, αλλά και των υπόλοιπων περιορισμών ανακινούν, κυρίως, οι διαδικτυακές εταιρείες καθώς υποστηρίζουν ότι χάνουν τους “μεγάλους” πελάτες οι οποίοι στρέφονται πρός τις παράνομες στοιχηματικές μέσω της τεχνολογίας VPN.
Μάλιστα, οι πάροχοι πιέζουν για ένα αρκετά υψηλότερο όριο από το σημερινό, δεδομένης και της υψηλής ανάπτυξης της αγοράς.
Σήμερα, στην επίγεια και διαδικτυακή αγορά τυχερών παιγνίων επικρατούν τρία διαφορετικά όρια σ ότι αφορά το ποντάρισμα: στα μηχανήματα στα επίγεια καζίνο δεν υφίσταται όριο, στα Vlt’s υπάρχει όριο 2 ευρώ, ενω για το διαδίκτυο επιβλήθηκε όριο απωλειών στα 2 ευρώ έναντι 5 ευρώ προηγουμένως.

Η αντίδραση των διαδικτυακών

Όπως γίνεται αντιληπτό, η μεγαλύτερη αντίδραση προέρχεται από τους αδειοδοτημένους παρόχους του διαδικτύου καθώς υπολογίζουν ότι ετησίως περί τα 100 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε παράνομες στοιχηματικές.
Υπενθυμίζεται ότι, η αγορά για το σύνολο του 2021 αναμένει περί τα 700 -720 εκατ., ευρώ μικτά κέρδη ( Gross Gaming revenue ) τα οποία θα ήταν υψηλότερα δίχως τους περιορισμούς.
Από τα δεδομένα της αγοράς, όμως, αναμένονται να αντληθούν χρήσιμα στοιχεία για μιά αγορά η οποία τα προηγούμενα χρόνια αποτέλεσε “χρυσωρυχείο” για αρκετές εταιρείες καθώς με ελάχιστα ίδια κεφάλαια εμφάνιζαν τεράστιες αποδόσεις και κέρδη.
H Επιτροπή Εποπτείας, από την πλευρά της θα έχει στην διάθεση της τα δεδομένα από την αγορά ( Go Live) στις 30 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα προχωρήσει σε αλλαγές εφόσον επιλυθεί η κανονιστική αρμοδιότητα, καθώς η προηγουμένη κυβέρνηση την είχε μεταφέρει προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Στις προθέσεις της εποπτικής αρχής, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μια λελογισμένη αύξηση του ορίου πονταρίσματος εφόσον αναλυθούν τα δεδομένα και ακολουθήσει μελέτη για το θέμα.
Σε κάθε περίπτωση, η αύξηση του ορίου πονταρίσματος θα αφορά μόνο το διαδίκτυο και όχι τα επίγεια καταστήματα VlT’s ( Play ΟΠΑΠ ), τα οποία απευθύνονται σε κοινό στις γειτονιές.
Για τις επικείμενες αλλαγές πάντως έχει ήδη ενημερωθεί η κυβέρνηση αρμοδίως και απομένει, όπως προαναφέρθηκε, η επίλυση της κανονιστικής αρμοδιότητας.
Πρόσφατα, οι αδειοδοτημένοι πάροχοι συνέστησαν και Ένωση εταιρειών παιγνίων στο διαδίκτυο.
Σε αυτή την ένωση συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη, οι εταιρείες Bet 365, Betshop, ΕΝΤΑΙΝ (bwin, sportingbet, vistabet), Interwetten, Netbet, Stoiximan και Winmasters, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αγοράς, με μερίδιο που ξεπερνά το 90%.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης