Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

BriQ Properties: Ετοιμάζει νέες επενδύσεις - Ικανοποίηση για τη διάρθρωση του χαρτοφυλακίου

BriQ Properties: Ετοιμάζει νέες επενδύσεις - Ικανοποίηση για τη διάρθρωση του χαρτοφυλακίου

Μέσω δανεισμού η αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου – Δεν απέκλεισε μελλοντικά αύξηση κεφαλαίου

Σχετικά Άρθρα
Στην αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της σε πάνω από 150 εκατ. ευρώ από 114,2 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα στοχεύει η BriQ Properties.

Σε τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε πως έχει χαμηλή μόχλευση (Δανειακές Υποχρεώσεις μείον μετρητά προς Επενδύσεις σε ακίνητα 20%) και σημαντικά χαμηλότερη από το μέγιστο που προβλέπει η νομοθεσία.
Έτσι στοχεύει όπως είπε η Άννα Αποστολίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της BriQ να εκμεταλλευτεί τις γραμμές χρηματοδότησης ύψους 35 εκατ. ευρώ που έχει και να αυξήσει το χαρτοφυλάκιό της.
Ωστόσο, όπως σημείωσε στοχεύει να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ.
Σε ερώτηση του ΒΝ αν η περαιτέρω αύξηση θα γίνει με κεφάλαια προερχόμενα από αύξηση κεφαλαίου, σημείωσε πως δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση σήμερα από τη διοίκηση, αλλά είναι κάτι που μπορεί να το εξετάσει στο μέλλον.
Η κα Αποστολίδου εκτίμησε ότι η αγορά ακινήτων θα έχει σημαντικό ενδιαφέρον μετά από μία περίοδο που λόγω Covid κινήθηκε υποτονικά.
Στο πρώτο εξάμηνο η εισηγμένη αν και από την επίδραση του Covid έχασε 1 εκατ. ευρώ κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά της λόγω των νέων επενδύσεων στα 2,57 εκατ. ευρώ από 1,76ε εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 45,7%.

Σημαντική αύξηση προσαρμοσμένων κερδών

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη (χωρίς τα κέρδη από την αποτίμηση των ακινήτων) ανήλθαν στα 1,25 εκατ. ευρώ από 763 χιλ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2020.
Πλέον οι επενδύσεις στα logistics από τα 114,2 εκατ. ευρώ αξία χαρτοφυλακίου τα logistics αποτελούν το 47,1% από 14,5% στο περσινό εξάμηνο και ακολουθούν τα γραφεία με 30%.
Η διοίκηση σε παλαιότερες τηλεδιασκέψεις είχε ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα ότι έχει στρέψει το βλέμμα της στους αποθηκευτικούς χώρους όπου εντόπιζε καλύτερη απόδοση, και πλέον το έχει πετύχει, με τη μισή σχεδόν αξία της ακίνητης περιουσία να είναι σε αυτά.
Τώρα, όπως ειπώθηκε από τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου η διοίκηση είναι ικανοποιημένη, ενώ τονίστηκε πως η απόδοση των logistics λόγω του ανταγωνισμού είναι κοντά στο 8% από 10% και πως η διοίκηση συνεχίζει να στοχεύει σε τέτοιες αποδόσεις.
Μέσα στο εξάμηνο αύξησε μέσω αγοράς την έκταση που κατέχει στον Ασπρόπυργο και είναι δίπλα στο Logistic Park (κατέχει έκταση 102 χιλ. τ.μ.).
Εκεί κατασκευάζει αποθηκευτικούς χώρου 40 χιλ. τ.μ. με την προοπτική να πάνε στα 60 χιλ. τ.μ. Τώρα κατασκευάζει τα μισά (20 χιλ. τμ).
Στο τέλος του 2021 θα παραδοθεί από τους κατασκευαστές και θα είναι έτοιμο για εκμετάλλευση με απόδοση πάνω από 8%.
Έχει επενδύσει μέχρι σήμερα 15 εκατ. ευρώ στο logistic park.
Τέλος για τη μετοχή τονίστηκε ότι δε θέλει να γίνουν πολλές αγορές ιδίων μετοχών για να μην επηρεαστεί η ελεύθερη διασπορά, αλλά αν βρεθεί σε χαμηλά επίπεδα θα το εξετάσει και θα κάνει κάποιες αγορές.
Η αύξηση του όγκου των συναλλαγών που παρατηρήθηκε στα μέσα Αυγούστου αποδόθηκε από τη διοίκηση από κινήσεις ιδιωτών επενδυτών.
Η μετοχή διαπραγματεύεται με 10% discount έναντι της εσωτερικής λογιστικής αξίας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης