Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μειοψηφικό ποσοστό στην CNL ΑΕΔΟΕΕ απέκτησε η Qualco - Η ακτινογραφία της συμφωνίας

tags :
Μειοψηφικό ποσοστό στην CNL ΑΕΔΟΕΕ απέκτησε η Qualco - Η ακτινογραφία της συμφωνίας

Ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της CNL ΑΕΔΟΕΕ, η οποία καλύφθηκε εξολοκλήρου από την QUALCO ΑΕ, με την τελευταία να αποκτά σημαντική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία

Η CNL CAPITAL ΕΚΕΣ-ΔΟΕΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η διαχειρίστριά της εταιρεία CNL ΑΕΔΟΕΕ υλοποίησε επιτυχώς τη στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο QUALCO, την οποία είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο.
Μετά τη λήψη των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, ολοκληρώθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της CNL ΑΕΔΟΕΕ, η οποία καλύφθηκε εξολοκλήρου από την QUALCO ΑΕ, με την τελευταία να αποκτά σημαντική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία.
Τα αμέσως επόμενα βήματα της συνεργασίας προβλέπουν την αξιοποίηση της ισχυρής παρουσίας στην αγορά και των τεχνολογικών δυνατοτήτων του Ομίλου QUALCO προκειμένου η CNL CAPITAL ΕΚΕΣ-ΔΟΕΕ να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους.
Οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν τόσο τη διεύρυνση της επενδυτικής της στρατηγικής, η οποία αποφασίστηκε από την ΓΣ των μετόχων της τον Απρίλιο, όσο και την ευρύτερη ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά.
Η CNL CAPITAL ΕΚΕΣ-ΔΟΕΕ και η CNL ΑΕΔΟΕΕ, έχοντας αντεπεξέλθει επιτυχώς στις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην αγορά λόγω της πανδημίας της Covid-19, είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί η μετά-Covid εποχή, συνεχίζοντας να στηρίζουν την υγιή επιχειρηματικότητα με συνέπεια κι ευελιξία, όπως κάνουν από το 2014 έως σήμερα.
Αναφορικά με αυτή τη στρατηγική συνεργασία, ο Πάνος Λέκκας, πρόεδρος ΔΣ της CNL CAPITAL ΕΚΕΣΔΟΕΕ, δήλωσε: «Στα 7 χρόνια λειτουργία της η CNL CAPITAL, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100 επιτυχημένες επενδύσεις σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχοντας κομβικό ρόλο στην επιβίωση κι ανάπτυξη τους. Με ένα σύμμαχο σαν την QUALCO, πιστεύουμε πως τα επόμενα χρόνια θα μπορέσουμε να πολλαπλασιάσουμε τα μεγέθη μας και τη συμβολή μας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».
Ο Νίκος Χλωρός, πρόεδρος ΔΣ της CNL ΑΕΔΟΕΕ, επεσήμανε: «Με τη σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση, αλλά κυρίως με τα τεχνολογικά εργαλεία και την ηγετική παρουσία του ομίλου QUALCO στην αγορά, η CNL ΑΕΔΟΕΕ διαθέτει πλέον όλα τα εφόδια για να συνεχίσει να υποστηρίζει την κερδοφόρα ανάπτυξη και τα φιλόδοξα επεκτατικά πλάνα της CNL CAPITAL ΕΚΕΣ-ΔΟΕΕ».
Ο Μίλτος Γεωργαντζής, διευθύνων σύμβουλος της QUALCO ΑΕ, τόνισε: «Ο Όμιλος QUALCO έχει σημαντικές προσδοκίες από αυτή τη στρατηγική συνεργασία, η οποία στοχεύει στη δημιουργία ενός ισχυρού εναλλακτικού φορέα επιχειρηματικής χρηματοδότησης τον οποίο τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας».

Η ακτινογραφία του deal

Πρώτον, ο Όμιλος Qualco μέσω του συγκεκριμένου deal δεν αποκτά μειοψηφικό ποσοστό στην εισηγμένη εταιρεία CNL Capital, αλλά στη διαχειρίστρια της εισηγμένης CNL ΑΕΔΟΕΕ που είναι διαφορετικών μετοχικών συμφερόντων (για το λόγο αυτό δεν αναφέρεται τίμημα και ποσοστό εξαγοράς). Άρα, τα όποια οφέλη του συγκεκριμένου deal μόνο έμμεσα μπορούν να είναι για την CNL Capital, καθώς θα διαθέτει διαχειριστή αυξημένων ικανοτήτων και δυνατοτήτων.
Δεύτερον, η είσοδος της Qualco φαίνεται ότι θα ενισχύσει τον διαχειριστή της CNL Capital στα μέτωπα του λογισμικού και της πρόσβασης σε νέους πελάτες.
Τρίτον, η εισηγμένη δεν προτίθεται να δραστηριοποιηθεί στο κομμάτι των κόκκινων δανείων, αλλά θα παραμείνει προσηλωμένη στη χρηματοδότηση υγιών επιχειρήσεων.
Η διευρυμένη στρατηγική που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει (βλέπε ενημέρωση μετόχων στα πλαίσια της φετινής τακτικής γενικής συνέλευσης) περιλαμβάνει πρόσθετες δυνατότητες δράσεων όπως για παράδειγμα:

α) Τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω ομολογιακών δανείων που θα έχουν διάρκεια μεγαλύτερη των δώδεκα μηνών (μεσοπρόθεσμος δανεισμός).
β) Την κάλυψη μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων, ή ακόμη ενδεχομένως και απόκτηση κάποιων μετοχικών συμμετοχών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόθεση μετατροπής της CNL Capital σε equity fund.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης