Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πως κινδύνευσε ο Ελλάκτωρ; - Γιατί άλλαξε κακήν κακώς η αγορά διαπραγμάτευσης του ομολόγου 670 εκατ; - Όλο το παρασκήνιο

Πως κινδύνευσε ο Ελλάκτωρ; - Γιατί άλλαξε κακήν κακώς η αγορά διαπραγμάτευσης του ομολόγου 670 εκατ; - Όλο το παρασκήνιο
Σχετικά Άρθρα

Σε περιπέτειες οδήγησε τoν Ελλάκτωρ, η προσπάθεια της διοίκησής της να κρύψει πρόστιμα και δικαστικές εκκρεμότητες του Διευθύνοντος Συμβούλου Ευθ. Μπουλούτα.

Το εταιρικό ομόλογο της Ελλάκτωρ, ονομαστικής αξίας 670 εκατομμυρίων ευρώ με επιτόκιο 6,75% και λήξη το 2024, κινδύνεψε να τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης γεγονός που θα αποτελούσε μέγιστο γεγονός καθώς είχε ήδη υποβαθμιστεί δύο φορές.
Η εμπλοκή προκλήθηκε όταν το γνωστό «The International Stock Exchange», στο οποίο είχε εισαχθεί, απείλησε ότι θα σταματήσει την διαπραγμάτευση επειδή οι αρμόδιοι διάβασαν στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου τα πρόστιμα κι άλλες εκκρεμότητες του Διευθύνοντος Συμβούλου Ευθ. Μπουλούτα, που δεν είχαν γνωστοποιηθεί από πριν, όπως ορίζουν οι όροι του ομολόγου.

Πανικός και μετακόμιση

Όπως ήταν επόμενο, επικράτησε πανικός στη διοίκηση της εταιρίας Ελλάκτωρ και τελικά αναγκάστηκαν να μετακομίσουν το ομόλογο στο μάλλον δευτεροκλασάτο Χρηματιστήριο της Βιέννης MTF (Πολυμερής Μηχανισμός Διαπραγμάτευσης).

Τα πρόστιμα που βαρύνουν από το παρελθόν τον Ε. Μπουλούτα από τις Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου και της Ελλάδας υπολογίζονται σε 950 χιλιάδες ευρώ και ειδικά στη Κύπρο τα περισσότερα έχουν τελεσιδικήσει αλλά δεν έχουν ακόμα πληρωθεί.
Σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία μπορεί να ζητηθεί η εξόφλησή τους σε δόσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η διοίκηση της Ελλάκτωρ είχε αποφύγει να περιλάβει στο ενημερωτικό δελτίο τις σχετικές πληροφορίες και αναγκάστηκε να τις καταχωρήσει μετά από «αυστηρή σύσταση» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Αποδεικνύεται ότι τα μέλη της Επιτροπής απέφυγαν σημαντικό «νομικό ρίσκο» υποχρεώνοντας την εταιρία να ενημερώσει τους επενδυτές.

Ωστόσο το Βατερλό της διοίκησης δεν φαίνεται να τελειώνει με την μετακόμιση του ομολόγου σε υποδεέστερη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς υπάρχουν κι άλλες εκκρεμότητες που μπορεί να φέρουν δυσάρεστες για ορισμένους, εξελίξεις…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης