Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Είσοδος νέων μετοχών του Ελλάκτωρ… πόσο πιθανή είναι μια μεγάλη πτώση; - Θέατρο και καιροσκοπισμός της Reggeborgh

Είσοδος νέων μετοχών του Ελλάκτωρ… πόσο πιθανή είναι μια μεγάλη πτώση; - Θέατρο και καιροσκοπισμός της Reggeborgh
Οι εφοπλιστές όχι μόνο δεν αποχώρησαν όπως πίστευε η διορισμένη διοίκηση του Ελλάκτωρ αλλά αύξησαν – ενίσχυσαν την στρατηγική τους θέση… και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται.
Σχετικά Άρθρα

Στις 13 Αυγούστου 2021 ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών του Ελλάκτωρ μιας εταιρίας που πρόσφατα ολοκλήρωσε την αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ ευρώ.
Η μετοχή συντηρείτο υψηλά μια ημέρα πριν την είσοδο των νέων μετοχών διαπραγματευόταν με premium από την τιμή της αύξησης στα 0,90 ευρώ 51%.
Μια εταιρία με ζημίες, χωρίς επιχειρηματικό σχέδιο, όπου οι δύο βασικοί μέτοχοι βρίσκονται σε σύγκρουση και η μετοχή βρίσκεται 51% υψηλότερα της τιμής της αύξησης κεφαλαίου.
Όχι η μετοχή δεν βρίσκεται εκεί από προσδοκίες για την εταιρία που πνέει τα λοίσθια, έχει χάσει κάθε δυνατή δουλειά και ουσιαστικά συρρικνώνεται αλλά αποτελούν κερδοσκοπικά παιχνίδια των μετόχων.
Από την μια η Reggeborgh οι ολλανδοί καιροσκόποι που βρήκαν πρόσφορο πολιτικό έδαφος για να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για μπανανία.
Μόνο η πράξη τους να πάρουν πίσω τα 50 εκατ που είχαν χορηγήσει ως δάνειο γέφυρα αποδεικνύει πόσο εμπιστεύονται και πιστεύουν τις προοπτικές του Ελλάκτωρ.
Η υπόθεση αυτή είναι φαρσοκωμωδία… και προκαλεί το επενδυτικό αποτροπιασμό… οι ολλανδοί δεν πιστεύουν τον Ελλάκτωρ και θα επιβεβαιωθεί προσεχώς.
Με ποσοστά περίπου 30% ελέγχουν όλο το διοικητικό συμβούλιο και δεν επιτρέπουν στον άλλον μέτοχο την Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη να συμμετάσχει ούτε με ένα μέλος.
Προσέξτε η Greenhill κατέχει το 28,62% αν και το πραγματικό της ποσοστό είναι 30%.
Έχουμε ένα μέτοχο από την Ολλανδία που επιβάλλει ότι θέλει και κάνει ότι θέλει, παραβιάζει νόμους περί ανταγωνισμού, λειτουργούσε και δρούσε στο παρασκήνιο συντονισμένα για να ελέγξει τον Ελλάκτωρ και… ένα άλλο μέτοχο που ελέγχει το 30% του Ελλάκτωρ και δεν έχει λόγο για τίποτε.
Τέτοια εταιρική διακυβέρνηση ευαγγελίζονται στον Ελλάκτωρ και για τον λόγο αυτό έχει ο όμιλος περιθωριοποιηθεί.
Οι εφοπλιστές όχι μόνο δεν αποχώρησαν όπως πίστευε η διορισμένη διοίκηση του Ελλάκτωρ αλλά αύξησαν – ενίσχυσαν την στρατηγική τους θέση… και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται.
Οι εφοπλιστές έχουν μεγάλο σχέδιο… το οποίο θα αποκαταστήσει την άρρωστη – τοξική κατάσταση που επικρατεί.

Τι θα συμβεί με την μετοχή;

Στις 13 Αυγούστου 2021 ξεκινάει και επίσημα η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών του Ελλάκτωρ ο οποίος συνολικά κατέχει 348 εκατ μετοχές.
Λογικά κάποιοι μπορεί να πωλήσουν και η μετοχή να σταθεροποιηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.
Σε πραγματικούς όρους η αξία της μετοχής του Ελλάκτωρ είναι περίπου στα 1,20 ευρώ τα 474 εκατ κεφαλαιοποίηση δεν αντικατοπτρίζει μια εταιρία που ούτε ξέρει που πατάει, ούτε ξέρει που βρίσκεται.
Θα αναμένουμε το Σεπτέμβριο το νέο επιχειρηματικό πλάνο της διοίκησης ώστε να αξιολογήσουμε την στρατηγική της.
Ωστόσο θέλουμε να αναφέρουμε και να επαναλάβουμε ότι οι εφοπλιστές έχουν ένα τελικό σχέδιο… οπότε είτε αυτή η διοίκηση, είτε κάποια άλλη θα το υλοποιήσει…
Ellaktor1_4.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης