Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συστηματική παραβίαση της ελληνικής νομοθεσίας από την Reggeborgh – Θα ζητηθεί δημόσια πρόταση στον Ελλάκτωρ

Συστηματική παραβίαση της ελληνικής νομοθεσίας από την Reggeborgh – Θα ζητηθεί δημόσια πρόταση στον Ελλάκτωρ
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα σχετικά το bankingnews ανέδειξε το θέμα ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξετάζει να επιβάλλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση στην Reggeborgh για τον Ελλάκτωρ
Σχετικά Άρθρα

(upd) Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος, διαπιστώνει συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας από το Ολλανδικό fund Reggeborgh που ελέγχει το 27,34% του μετοχικού κεφαλαίου του Ελλάκτωρ.
Με βάση πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος, έχει διαπιστώσει… ότι η Reggeborgh λειτουργώντας συντονισμένα με άλλους μετόχους ήλεγχε τις αποφάσεις γενικών συνελεύσεων και ενώ εμφανιζόταν ότι είναι ανεξάρτητοι μέτοχοι, επί της ουσίας κρυβόταν σαν φθηνός  καιροσκόπος το Ολλανδικό fund, παραβιάζοντας συστηματικά την ελληνική νομοθεσία.
Πρακτικά λοιπόν χρησιμοποίησε ποσοστά άλλων μετόχων, πίσω από τα οποία βρισκόταν η Reggeborgh έστησε ένα προκλητικό χρηματιστηριακό παιχνίδι, χειρίστου είδους για να ελέγξει τον Ελλάκτωρ, αλλοιώνοντας τις αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, παραβιάζοντας την ελληνική νομοθεσία.
Υπάρχουν εισηγήσεις στην Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ώστε να υποχρεώσει την Reggeborgh να υποβάλλει δημόσια πρόταση.
Ανέντιμα, παραβιάζοντας την ελληνική νομοθεσία και εμπαίζοντας την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Reggeborgh κρύφτηκε πίσω από δήθεν τρίτους μετόχους και χρησιμοποιώντας την τρέχουσα αύξηση κεφαλαίου θα βρεθεί με 42% στο καλύτερο σενάριο και υπό όρους.
Ουσιαστικά η Reggeborgh εξαπάτησε το επενδυτικό κοινό και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με συστηματικό τρόπο παραπληροφορώντας και κάνοντας χρήση της αύξησης κεφαλαίου θα βρεθεί στο 42%... εκτιμώντας ότι επειδή το ποσοστό αποκτήθηκε μέσω αύξησης κεφαλαίου δεν θα απαιτηθεί δημόσια πρόταση.
Με βάση την ελληνική νομοθεσία, εάν ένας μέτοχος ξεπεράσει το ελάχιστο υποχρεωτικό όριο για υποβολή δημόσιας πρότασης το 33,33% δεν υποχρεούται σε δημόσια πρόταση... γιατί απέκτησε το ποσοστό αυτό μέσω αύξησης κεφαλαίου και αδιαθέτων μετοχών.
Ωστόσο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν εξετάζει αυτή την περίπτωση αλλά ότι διαδραματίστηκε όλους αυτούς τους μήνες, όπου η Reggeborgh έπαιζε κρυφτό, διασύροντας και παραβιάζοντας την ελληνική νομοθεσία και απλά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήταν απλώς παρατηρητής της παρανομίας.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα σχετικά το bankingnews ανέδειξε το θέμα ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξετάζει να επιβάλλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση στην Reggeborgh για τον Ελλάκτωρ. 

Δημόσια πρόταση ή μεγάλο πρόστιμο στην Reggeborgh;

Η υποχρεωτική δημόσια πρόταση θα ήταν ένας καλός παραδειγματισμός στους τυχοδιωκτισμούς της Reggeborgh η οποία πιστεύει ότι εδώ είναι Ολλανδία.
Το πρόστιμο, δεν αποτελεί σοβαρή ποινική αντιμετώπιση της Reggeborgh καθώς προέβη σε επικίνδυνα εξόφθαλμες στρατηγικές.
Εάν τελικώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απαιτήσει από την Reggeborgh να υποβάλλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση, προφανώς για να επιτύχει θα πρέπει το προσφερόμενο τίμημα είναι υψηλό.
Εάν π.χ. με τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή 1,2290 ευρώ η Reggeborgh προσφέρει 1,40 ευρώ η δημόσια πρόταση θα αποτύχει.
Εάν προσφέρει 2,50 ή 3 ευρώ θα επιτύχει.
Προφανώς και η Reggeborgh δεν θέλει να υποβάλλει δημόσια πρόταση, όλη η στρατηγική της, ήταν τυχοδιωκτική ώστε να αποφύγει την δημόσια πρόταση, οι ολλανδοί επιχειρούν να πάρουν τσάμπα τον Ελλάκτωρ με συστημανική παραβίαση της ελληνικής νομοθεσίας. 
Θέλει με 130 εκατ 80 εκατ που έχει επενδύσει και 50 εκατ συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου να ελέγξει τον Ελλάκτωρ και να ξεκινήσει τον διαμελισμό και άλλα παιχνίδια με τους εδώ συνεργάτες τους.
Ήδη ο χρεοκοπημένος Ελλάκτωρ κατασπαταλά τεράστια ποσά σε κρυφές και φανερές διαφημίσεις, προκλητικά και επαίσχυντα, εις βάρος των συμφερόντων των μετόχων....το πάρτι εις βάρος των μετόχων - πλην Reggeborgh - και εις βάρος των εργαζομένων ξεκίνησε, στους εργαζομένους τους ζητούν περικοπές, τα στελέχη παράνομα πήραν πρόγραμμα stock option... και όλα αυτά με την σιωπή των μέσων ενημέρωσης όπου... δίδονται ποσά για να διαφημιστεί μια χρεοκοπημένη εταιρία...
Για τους εργαζομένους δεν έχουν λεφτά αλλά για να κάνουν παιχνίδια προφανώς και έχουν...
Προφανώς θα υπάρξουν και άλλες αγωγές και μάλιστα αγωγές έκπληξη προσεχώς… για νέα ζητήματα που έχουν ανακύψει.
Τα καλύτερα έρχονται....
Ellaktor_2_2.png

Τι απαντά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο BN για τον Ελλάκτωρ

Στο πεδίο των κυρώσεων παραμένει το εύρος των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως αναφέρει η ίδια κατά την απάντησή της στο δημοσίευμα του bankingnews.gr για τα τεκταινόμενα στον Ελλάκτωρ.

Η απάντηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Με αφορμή το δημοσίευμα του bankingnews.gr, η Διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε το εξής:

«Σε συνέχεια σημερινού σας δημοσιεύματος, επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τον Νόμο 3461/2006 για τις Δημόσιες Προτάσεις Αγοράς Κινητών Αξιών που ενσωματώνει στο Εθνικό Δίκαιο την Οδηγία 2004/25/ΕΚ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως αρμόδια εποπτική αρχή δεν δύναται να επιβάλλει σε κανένα νομικό ή φυσικό πρόσωπο την υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι φυσικό ή νομικό πρόσωπο, όφειλε να προβεί σε δημόσια πρόταση κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3461/2006 και δεν συμμορφώθηκε στη σχετική υποχρέωση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιβάλλει τις προβλεπόμενες από το άρθρο 29 του νόμου κυρώσεις, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται οιαδήποτε δυνατότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να υποχρεώσει το πρόσωπο να προβεί σε υποβολή δημόσιας πρότασης.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης