Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ζητήθηκε η αποχώρηση Μπόμπολα από Ελλάκτωρ; - Πότε θα απαντήσει η Greenhill για την ΑΜΚ των 120,5 εκατ

Ζητήθηκε η αποχώρηση Μπόμπολα από Ελλάκτωρ; - Πότε θα απαντήσει η Greenhill για την ΑΜΚ των 120,5 εκατ
Πότε θα απαντήσει η Greenhill για την ΑΜΚ των 120,5 εκατ
Σχετικά Άρθρα

Οι εξελίξεις λίγο πολύ αναμενόμενες…
Ο Λεωνίδας Μπόμπολας ο οποίος μεταβίβασε τις μετοχές του στον Ελλάκτωρ στην Reggeborgh το ολλανδικό fund αποχωρεί από τον όμιλο και την Ηλέκτωρ.
Να σημειωθεί ότι ο Μπόμπολας κατείχε το 12,55% του Ελλάκτωρ και πρόσφατα μέσω δύο μεγάλων πακέτων τα μεταβίβασε στην Reggeborgh.
Ουσιαστικά οι ολλανδοί του ζήτησαν να παραιτηθεί από όλες τις δραστηριότητες του ομίλου.
Σημειώνεται ότι οι βασικοί μέτοχοι του Ελλάκτωρ είναι η Reggeborgh με ποσοστό 27,34% και η Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη με ποσοστό 25,58%.
Επίσης η Atlas με ποσοστό 9,80%.
Η αποχώρηση Μπόμπολα ήταν αναμενόμενη…ενόψει μάλιστα και της αύξησης κεφαλαίου στην οποία δεν θα συμμετάσχει.

Πότε θα απαντήσει η Greenhill για την ΑΜΚ των 120,5 εκατ

Με δεδομένη την προσπάθεια αποδόμησης της Greenhill και ευτελισμού ενός βασικού μετόχου από την μια η διοίκηση του Ελλάκτωρ προσπάθησε να διασύρει και αμφισβητήσει ένα βασικό μέτοχο, από την άλλη υποχρεώθηκε να τον αναγνωρίσει στο ενημερωτικό δελτίο.
Η Greenhill, σκοπίμως δεν έχει αναφέρει έως σήμερα τι θα πράξει στην αύξηση κεφαλαίου και έχει επιλέξει να εξαντλήσει έως και την τελευταία στιγμή που επιτρέπει ο νόμος για να αποκαλύψει τις προθέσεις της.
Κατά την Greenhill η κατάσταση στον Ελλάκτωρ κινείται στα όρια της γραφικότητας και με πρακτικές ασέβειας προς τους βασικούς μετόχους επιχειρούνται παιχνίδια τακτικής.
Ωστόσο η μεγάλη έκπληξη έρχεται… 

Τι αναφέρει σε επιστολή ο Λεωνίδας Μπόμπολας


Την αποχώρησή του και από το management της Ηλέκτωρ ανακοίνωσε με επιστολή του προς φίλους και συνεργάτες ο Λεωνίδας Μπόμπολας, κάτι που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας και την εκκίνηση μιας νέας εποχής για τον Όμιλο Ελλάκτωρ.
Όπως μάλιστα επισημαίνει το άλλοτε κραταιό στέλεχος της επιχείρησης, πρόκειται για μια απόφαση που δεν ελήφθη οικεία βουλήσει.
Έτσι, προς το μένει ως απλό μέλος στα διοικητικά συμβούλια της Ηλέκτωρ και της Άκτωρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπόμπολας στην επιστολή του, αναφέρει «Περιουσίες χάθηκαν, η περηφάνια έγινε ντροπή, κινδύνευσε η βιωσιμότητα του Ομίλου».
Σε άλλο σημείο εύχεται στον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο Ευθύμιο Μπουλούτα, «ούριο άνεμο και ανοδική πορεία», προσθέτοντας:
«Γυρνάω σελίδα γεμάτος εμπειρίες, αλλά και βαριά συναισθήματα.
Φεύγω από το σπίτι μου με υπερηφάνεια για τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά με πικρία για τα χαμένα όνειρα».
Eν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο Λεωνίδας Μπόμπολας πρόσφατα και το υπόλοιπο της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ (3,187%) στην Reggeborgh.

Ellaktor_2_1.png

Ellaktor1_1.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης